Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky prosím o radu od narození mám dost uřvané a nespave miminko..ty největší záchvaty pláče už ustávají, ale nyní celej den neustále knora a nic ho nebaví..jen po ranu j vysmatej a pak začne žádná hracka ho nebaví..pořád na rukou..a celej den knoura a pak když ho nechám odloženého, tak už to přejde na řev, protože taky ho nemůžu pořád nosit..já už jsem na zhroucení..v noci je co 3hod. vzhuru..nekdy i častěji..to spaní se snad srovná, ale co mám s prckem dělat..řekněte, že to přejde????předem moc děkuji za reakce ![]()
@diginiga pořiď šátek a nos. To pomohlo u nás. Mimčo je prostě asi kontaktní a když bude u tebe, bude klid. V šátku bude spinkat a ty budeš mít volné ruce na vaření, úklid atd. Díky tomu, že bude víc spát přes den, bude spinkat i v noci. Neboj, spraví se to. Vyhledej přes FB regio skupinku Nošení dětí a nech si poradit ![]()
@diginiga prejde ver mi. Zkus satek kdyz u tebe je v klidu. U nas satek ani manduca neprosly. Nas zachranila hrazdicka, pod ni vydrzel hodiny bouchal a mlatil. Na spani zabralo zavinovani. Cim vice si uvedomoval ruce tim vice s nimi machal a budil se tim. Ale buzeni co tri hodiny je v tomto veku normalni pokud je kojene. Taky jsem mela nespavce a urvance. Ted v pul roce jsou to nebe a dudy. Je to klise ale musis to vydrzet.
![]()
@Puchatka píše:
@diginiga pořiď šátek a nos. To pomohlo u nás. Mimčo je prostě asi kontaktní a když bude u tebe, bude klid. V šátku bude spinkat a ty budeš mít volné ruce na vaření, úklid atd. Díky tomu, že bude víc spát přes den, bude spinkat i v noci. Neboj, spraví se to. Vyhledej přes FB regio skupinku Nošení dětí a nech si poradit
Bohužel u nás šátek nefunguje nechce v něm být ani v nosítku nesnáší těsnost..
@diginiga tak to mas to stejne co ja.ani satek ani nositko, na rukach celem od tebe a koukat se na vse nove. Na rukach bych porad nemela. Zkus zabavit jinak. Co hrazdicka? Hracky zacnou bavit pozdeji.
@diginiga A co na brisko? Nase dite se v tomto veku jiz otacelo a rado kouaklo. Na zadech rvalo (to byla otrava), ale na brise ne.
@diginiga A jak ti pres den spi? nase mala ma od narozeni problemy s usinanim (ted 3 a pul mesice) kdyz byla mala, tak usnula u kojeni, v naruci, noseni, satek, ale bohuzel jen max po pul hodinkach. Donutila jsem ji ke spanku co tri hodiny a ted vim ze to bylo malo a ona hodne brecela. Ted asi mesic mame mic a usina pri skakani, pak dam do postylky a spi opet tu pul hodku, ale mezitim nechavam vzhuru max dve hodinky a je to lepsi.
@kvmatonka píše:
@diginiga prejde ver mi. Zkus satek kdyz u tebe je v klidu. U nas satek ani manduca neprosly. Nas zachranila hrazdicka, pod ni vydrzel hodiny bouchal a mlatil. Na spani zabralo zavinovani. Cim vice si uvedomoval ruce tim vice s nimi machal a budil se tim. Ale buzeni co tri hodiny je v tomto veku normalni pokud je kojene. Taky jsem mela nespavce a urvance. Ted v pul roce jsou to nebe a dudy. Je to klise ale musis to vydrzet.![]()
Bohužel u nás nefunguje šátek nic..a kojeny není právě a pod hrazdičkou tak max.10min. ![]()
@Cuddy píše:
@diginiga A co na brisko? Nase dite se v tomto veku jiz otacelo a rado kouaklo. Na zadech rvalo (to byla otrava), ale na brise ne.
Na bříšku chce být jen chvilku a sám se ještě neotoci ![]()
@Zaluzie píše:
@diginiga A jak ti pres den spi? nase mala ma od narozeni problemy s usinanim (ted 3 a pul mesice) kdyz byla mala, tak usnula u kojeni, v naruci, noseni, satek, ale bohuzel jen max po pul hodinkach. Donutila jsem ji ke spanku co tri hodiny a ted vim ze to bylo malo a ona hodne brecela. Ted asi mesic mame mic a usina pri skakani, pak dam do postylky a spi opet tu pul hodku, ale mezitim nechavam vzhuru max dve hodinky a je to lepsi.
Přes den si háže po třech hodinách tak 20min. jnekdy více, ale jinak ne.. ![]()
@diginiga V tomto veku to bylo jeste fyzicky narocne. Chce to mit hodne „stanovist“, vsude dite vydrzi chvilku. My meli hrazdicku, houpacku, zrcadlo, pisnicky, rikadla… Porad jsem prechazela od jednoho k druhemu a nakonec se ten cas nejak preklepal. Ale nezoufej, za chvilku se zacne zajimat o hracky a bude lepe, odpocines si ![]()
@Cuddy píše:
@diginiga V tomto veku to bylo jeste fyzicky narocne. Chce to mit hodne „stanovist“, vsude dite vydrzi chvilku. My meli hrazdicku, houpacku, zrcadlo, pisnicky, rikadla… Porad jsem prechazela od jednoho k druhemu a nakonec se ten cas nejak preklepal. Ale nezoufej, za chvilku se zacne zajimat o hracky a bude lepe, odpocines si
Děkuji za podporu moc
Ahoj. Mám doma něco podobného. Malý (4,5 měsíce) si sice umí pospat, a to i v noci. Ale posledních pár dní dost často pláče a všemožně kňourá. Dřív nebyl problém dát ho na hrací deku a já mohla vařit nebo uklízet, krásně se zabavil sám s hračkama. Ovšem teď ho dám na hrací deku a do 2 min řev a kňourání. Když ho vezmu na ruky, tak přestane. Když ho pak na chviličku dám do lehátka, abych mohla dodělat rozdělanou práci, vydrží tam chvíli a pak se začne kroutit a zase kňourat. Je teda pravda, že se mi hodně stává, hlavně od zavedení příkrmů, že na té dece kňourá, prohýbá a kroutí se a když ho vezmu, tak si brkne. Pak je v klidu a když ho zpátky položím, tak zase začne kňourat a je to furt dokola..
@diginiga Tak možná toho spánku potřebuje víc, naše ted už brečí jen když je hlad a chce usnout ale ona to sama proste neumí, to pak řve víc a víc až do hysteráku, musím jí proste uspat. Tak ho zkus přes den taky uspat víckrát. A jinak měnit ty aktivity to soulasím.
Hele já jsem malého prostě přes den spát naučila, nekompromisně stanovila nějaké spací doby a bylo. On se naučil. Jinak taky spal vždycky max. půl hodiny a pak byl protivný nevyspalý a nic ho nebavilo. Prostě jsem si vzpomněla na Karpa, pevně svázala ruce tetra plenou, zavinula do zavinovačky, pustila Humíky (MyHummy s bílým šumem) a tak spí dvakrát denně přes dvě hodiny. Jinak souhlasím více stanovišť, já mám doma dvě hrací deky, hrazdičku, deku s hračkama, houpátko, zrcadlo, balkón, když je horko tak vana a hlavně psa
Tento věk je takový blbý, ještě se sám neotočí na bříško, když jo tak moc dlouho nevydrží, hračky ho zatím moc neberou. Bohužel musíš toto vydržet a pak bude jenom a jenom lépe. Já sama nevěřila, že s půlročním zvládnu dovolenou v Jižních Čechách a hle zvládli jsme to suprově.
Zatni zuby a věř v lepší zítřky, budou určitě. Vlastní zkušenost
![]()