Nespokojené dítě

Anonymní
30.1.13 08:55

nespokojené dítě

Ahoj, tak ani nevím jak začít..Mám roční dítě a začíná být čím dál víc nespokojený. Jako malý trpěl na koliky, pak bylo období klidu, poté co mu začaly růst zuby je střídavě hodný a ubrečený. Všechny změny relat chápu, je mi jasné, že potřebuje víc aktivit, nových vjemů a je zvědavější. Bohužel teď bylo období růstu zubů a do toho se dala rovnou nemoc, takže přes měsíc mám ukňourané a věčně nespokojené dítě a mě asi začínají téct nervy :? je mi jasné, že musím vydržet, malému se věnuju, ale chtěla bych asi radu, jak správně postupovat? Možná to je i kombinace se separační úzkostí..nevím. Ale když čtu některé diskuze, tak bych nerada měla úplného tyrana :lol: proto bych se ráda zeptala, jak jste postupovaly v takovémto období vy? Malý když je hodný, tak si vydrží chvíli hrát sám, spaní má naučené od malička, že ho položím do postýlky a odcházím, jedl pěkně. Tento měsíc je absolutní obrat a odpolední spaní dobu kňourá a brečí než usne, u hraní chvilku nevydrží, chce stále mou pozornost a jídlo do něj dostat je nadlidský úkon - jí tak třetinu toho co dřív.. V noci spí taky hůř, dneska vstával po 5hod. a to přes den spal jen po obědě a necelé 2hod. (za noc ještě 2× vzhůru na UM a asi 2× dudlík)..Takže jsem nevyspaná a přes den jsem celý den s malým, který kňourá a fakt si uvědomuju, že začínám mít dost..Snažím se dodržovat to, co bylo zaběhlé, ale je to správné? Mám si jít s malým lehnout, když brečí? Takhle tam několikrát jdu, položím ho, dám napít, dudlík, pohladím a odcházím..pokud vidím, že po 3/4 hodině stejně neusnul, tak ho raději vyndám. Na druhou stranu bych nerada zakotvila u hodinového ležení v posteli, než malý usne..Co s hraním? Když má takovéto období, tak si s ním hraju, ukazuju knížky, vaří se mnou (chvilku je v pohodě a pak stejně pobrekává), když ho pak nechám, aby si chvilku hrál sám, spustí brek. To se jim v takovémto období věnujete od rána do večera? No, v hlavě mám trochu hokej, asi kdyby tohle bylo hned, tak už jsem nějaký režim získala, ale ono to přišlo nějak najednou a nevím jak spávně postupovat. Taky když je v pořádku (za tuto dobu cca 2dny), tak byl zase hodné a usměvavé dítě..poraďte prosím, co byste dělaly vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1598
30.1.13 09:43

Tak se vsim neporadim, ale s tim spanim i u nas chodil spat bez asistence a brekku a pak nekdy zacal brecet - ja jsem se ho pak ptala, jestli bude zase plakat - on ze jo a dohodli jsme se, ze chvilku se plakat muze. Asi mesic tak „chvilku plakal“ pak uz to bylo srandovni, protoze mu neslo plakat, tak to tahal az z paty, ale probihalo to v klidu. Rikala jsem mu, jestli nechce spat, tak bude jen odpocivat v postylce - vetsinou ale usnul. Dnes uz se blizi ke trem rokum, uz jsme si zacali cist, takze kdyz to jde, chodime s nim ulehat, ale kdyz mam nejakou praci nebo jsem s miminkem, pochopi, ze si s nim nejdu lehnout a neprotestuje. Kdyz byl maly, nebyl na to zvykly vubec, od zacatku spal ve sve postylce a od roka ve svem pokoji. Kdyz je nemocny, byva taky protivnejsi a uknouranejsi - to pak pozname nekdy podle toho, ze na nej neco leze. Jinak je to pohodar. Dost jsem musela bojovat obcas se sebou, abych se ovladala ja a nevysilovala z nejake blbiny - to jsem mu pak radsi rekla, ze jdu neco udelat - odpocinout, vypit caj nebo neco, at me chvilku necha byt. Moc tomu asi nejdriv nerozumel, ale me to pomohlo se vydychat. Prijde mi, ze dost pomaha se vystridat v te peci - s chlapem, babickou, kamoskou… kdyz se to rozredi na vic lidi, neni to takovy napor na nervy a clovek ma pak vic sily i napadu co s mrnouskem. Drzim palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.13 10:49

Myslím, že děláš co můžeš :hug:. Toto období máme právě taky ;) Myslím, že si tím projde každé dítě jen u každého je forma poznávání světa jiná no :nevim: U nás to je někdy lepší, někdy mám z malé nervy na pochodu. :oops: Někdy si hraje sama jindy potřebuje ustavičnou asistenci. Někdy celé dny jen huláká, kňourá, pláče a nic jí nebaví :nevim: Nejhorší jsou snad ty její hysteráky když jí něco nejde nebo jí něco zakážeme(nebouchej do tv, nemůžeš bacat pejska, nemůžeš lít čaj po zemi,..)to se klidně válí po zemi a ječí!!Odejdu do jiné místnosti a ona přestane. Pak taky pomáhají jesle to pak přijde vyhraná a je klidnější, spokojenější a nebo návštěvy u známých s malými dětmi dcera se zabaví a je po kňourání. Taky chodíme denně ven(dle počasí)kousek cesty nazpět domů ji pak vedu za ruku z toho je pak vždycky unešená. Spaní se nám taky změnilo, docela se mi vyplatilo ji přes dopoledne nechat vzhůru i když to je někdy o přežití a dát ji ležet hned po obědě to je tuhá v momentě jinak mi spala 1,5hod dopolko a pak už nechtěla až kolem 17hod, ale to by vstávala akorát když by měla jít spát(chodíme mezi 18:30-19:00)jednou jsme ji nechali a pak tu řičela do 21hod jak byla přetažená 8o A s nočním jídlem..no někdy taky se taky v noci budí, ale zkouším dát dudáka nebo nabídnu vodu, čaj :nevim: většinou si, ale dudáka podá sama a v roce dítě vydrží bez nočního krmení až do rána. Shrnuto zabavit a vydržet dělej vše jak jsi byla zvyklá a ono se to srovná. Přeji pevné nervy a pamatuj když budeš ty vklidu bude i klidnější dítě ;)

• Citovat
  • Upravit
1428
26.10.14 08:24

Peknou nedeli, obnovuji diskuzi a snad se najde nekdo s podobnym problemem. Mam syna rok a ctvrt, 8d narozene urvane dite, problem je ten, ze je cely den uknuceny, rano vstaneme napr dnes v 7.30, sotva vejdeme do obyvaku, je spokoheny tak 10 min a pak zacne chodit od nicehok nicemu a fnucet, proste nic jo nebavi, ani kdyz si k nemu sednu hrajem si, vydrzi tezko 5 min a zase jde pryc, kdyz jdem ven, je ve svem zivlu, lita, hulaka je nespokohenejsi, jak dojdem domu, zas do starych koleji, uz se to neda vydrzet, nemuzu varit a drzet v druhe ruce tezdy 12ti kilovy dite a podobne mam jeste starsiho syna, takze pece o nej atd, ted ores zimu to bude ocistec, problem je asi i tomze he hodne zvidavy, ze by mu chybela akce? Muze se takto male dite uz n6dit? Dnes uz v 9 zas usnul, takze pujde spat odpo zase, uz fakt nevim, co s nim delat:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
26.10.14 08:35

@zuzuza No jo, nudit se může. Znáš to od staršího, tohle období od roka do 2 let je nejhorší. Aspoň u nás bylo - hlavně s mladším dítětem. Starší si vydrželo se mnou víc hrát. Mladší ne, asi tak, jak popisuješ. Vrcholilo to okolo roka a půl, byla jsem z něj fakt nešťastná a vystíhovaná. Do toho se ještě pořád řezali (a řežou) se sourozencem. Nakonec jsem ho ve 2 letech dala do školky - je tam megaspokojený a já jsem ráda, že jsem přežila… :hug: Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
26.10.14 23:39

Tak to mlaceni se starsim je u nas taky, vecne tahanice o hracky atd, zjistila jsem, ze mu asi jeste rostou zuby, no chybi mu posledni spicak a stolicka, uz jsou na ceste, pak uz jen ty posledni 4 stolicky vzadu a ty doufam, ze jeste neporostou, aby mel skoro vsechny zuby v roce a ctvrt, to je moc:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 13:04

Maminky, pomoc, mam pocit, ze uz mi kazdou chvilku rupnou nervy. Maly byl do roka v pohode spokojene miminko, no od toho roku do jde z kopce… Myslela jsem, ze tim jak se nauci chodit, bude nadseny, stale neco objevovat atd… Ale ne, jen co rano vstaneme, asi 3 min. je v klidu, pak uz jen knoura, vzteka se, jak psala maminka v prispevku vys, cely den chodi jen od niceho k nicemu, z pokoje do pokoje a pritom knourA. Snazim se ho nejak zabavit, sednu si k nemu, hraju si, on chvili nadseny, pak se zvedne, a jde pryc… Tatinek to uz vzdal uplne, ani si s nim nesnazi uz hrat, je z neho cely pryc… Venku je spokojeny, ale tam taky nemuzeme byt porad. Nejradsi je, kdyz nekam jdeme, jedeme, staci jen na nakup. Takze vlastne porad litame po meste, protoze doma je nespokojeny. Nejvic ho zabavi pohadka, Krtecek, jenze u toho taky nemuze sedet vecnost. 2× tydne chodime mezi deti, casto je u babicky, pres tyden proste litame vsude mozne, no ale vikendy jsou katastrofa. Chceme si oba s chlapem chvili sednout, v klidu vypit kafco, maly se jen mota a knuci. Moc me to trapi, vycitam si, ze se nudi a ze trpi. Skoro vubec se uz nesmeje, nejradsi by tak jen neco vyvadel, hrabani v kosi apod. Citim se mizerne, ze mu vlastne nevyhovim a pak jen zakazuju. Zubama to nebude, ty lezou porad, uz to trva delsi dobu. Maminky pomozte, co delam spatne, z te snahy ho nejak zabavit jsem uz vycerpana.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.16 13:07

A taky je radsi, kdyz uklizime spolu, vysavam kazdy den jen kvuli tomu, ze se mu to libi, u pracky taky vydrzi. Ale to je tak vse. Kdyz me vidi varit nebo myt nadobi, je kraval…

• Citovat
  • Upravit
623
10.4.16 13:16

Vydržte ;). Starší dcera byla také nerada doma, ven jsme chodily hned po rozednění a domů přicházely jen na oběd a pak večer. Byla taková od malinka, venku v kočárku krásně spala, přes den doma ani náhodou. Postupně se to malinko zlepšovalo, ale stejně jsme chodily ven dopoledne i odpoledne za každého počasí. Např. venku lilo a ona vyndala holiny, pláštěnku a postavila se ke dveřím, že prostě stejně jdeme ven :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
10.4.16 13:35

Take jsme to meli. Je z nej kluk co je doma moc spokojeny a hraje si cely den. Je to vek. Proste chodit ven. Dopol i odpol. Unavit. At venku chodi, vemte ho na hriste nebo do lesa. Ven na nakup. Do mesta at kouka na auta. V tomhle veku maji spatnou jemnou motoriku - takze na hrani to neni. Chteji spis tu hrubou - chodit, prelezat, zkoumat. Vydrzte a budte venku cele dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
10.4.16 13:38
@Anonymní píše:
Maminky, pomoc, mam pocit, ze uz mi kazdou chvilku rupnou nervy. Maly byl do roka v pohode spokojene miminko, no od toho roku do jde z kopce… Myslela jsem, ze tim jak se nauci chodit, bude nadseny, stale neco objevovat atd… Ale ne, jen co rano vstaneme, asi 3 min. je v klidu, pak uz jen knoura, vzteka se, jak psala maminka v prispevku vys, cely den chodi jen od niceho k nicemu, z pokoje do pokoje a pritom knourA. Snazim se ho nejak zabavit, sednu si k nemu, hraju si, on chvili nadseny, pak se zvedne, a jde pryc… Tatinek to uz vzdal uplne, ani si s nim nesnazi uz hrat, je z neho cely pryc… Venku je spokojeny, ale tam taky nemuzeme byt porad. Nejradsi je, kdyz nekam jdeme, jedeme, staci jen na nakup. Takze vlastne porad litame po meste, protoze doma je nespokojeny. Nejvic ho zabavi pohadka, Krtecek, jenze u toho taky nemuze sedet vecnost. 2× tydne chodime mezi deti, casto je u babicky, pres tyden proste litame vsude mozne, no ale vikendy jsou katastrofa. Chceme si oba s chlapem chvili sednout, v klidu vypit kafco, maly se jen mota a knuci. Moc me to trapi, vycitam si, ze se nudi a ze trpi. Skoro vubec se uz nesmeje, nejradsi by tak jen neco vyvadel, hrabani v kosi apod. Citim se mizerne, ze mu vlastne nevyhovim a pak jen zakazuju. Zubama to nebude, ty lezou porad, uz to trva delsi dobu. Maminky pomozte, co delam spatne, z te snahy ho nejak zabavit jsem uz vycerpana.

Poradit ti, určitě neporadím. Tothle všechno co si napsala, totiž prožívám posledni 5 dní se svým 1,5 letým synem, fakt jak přes kopírák :) I s tím vysáváním a pračkou :D
Včera už jsem nevěděla co, tak jsem mu dala na stoleček papír a voskovky at si kreslí, ani jsem to nečekala, ale zabralo to na 3 hodiny, vůbec jsem o něm nevěděla. Dneska jsem potřebovala dovařit oběd, tak si říkm zkusím zas ty pastelky, samozdřejmě ho to bavilo asi 10 minut a pak začal litat po bytě s tím že pomaluje vše co uvidí. Nemusím popisovat co se dělo, když p 10. minutách vysvětlováni, že může kreslit jen u stolečku a na papír, jsem mu ty pastelky vzala… :zed:
Modlím se za každý den bez deště at můžeme být venku, nebo za to ať ho to konečně aspoň trošku přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
10.4.16 13:51

Já jen poradím pořídit mu pogumované oblečení do deště (fajn mají třeba v lidlu) a holinky. Děti milují skákání do kaluží. Jsou tím úplně fascinovaní. Syn (3,5 R) to miluje dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.16 14:11

Maminky, dekuji moc, hrozne me vase reakce uklidnily. Hrozne me mrzi, ze se tak trapi a nudi. Pritom chodime porad ven, bydlime v RD, takze beha po zahrade, jenze tam musim byt take neustale s nim, jeste je maly aby tam byl sam, kazdy den na prochazku, kdyz je dobre pocasi, ted jsme zacli chodit na tury, kdyz uz je tepleji, 2× tydne mezi deti, navstevujem se s kamaradkou, ma stejne stare ditko, o vikendu na bazen, herna, rodinne navstevy… Podle me toho neni malo, naopak, uz toho mam sama dost a chci byt na chvili i doma… :nevim: Ale souhlasim s vami, proste se to musi vydrzet, co nam zbyva :roll: Umel si ale tak krasne sam hrat, i pul dne jsem o nem nevedela, zabavil se s cimkoli, nejvice auta, ty u nas jely, ted uz ho to proste nebavi… :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.16 14:13

@mixa30 to je super napad, akorat si myslim, ze by ten muj jeste nechapal, co ma s tema voskovkama delat… :mrgreen: Ja jako mala taky hrozne rada kreslila, omalovanky mi mamka musela kupovat kazdy den jednu, jak jsem do toho byla zabrana :D

• Citovat
  • Upravit
3348
10.4.16 14:38

Jeste poradim jednu vec. To ale neni o veku, funguje to univerzalne. Deti byvi prozkoumavat, chteji novr veci. Takze doma nove hracky. Proste to ma okoukane. Takze moje rada zni - porid nove hracky. Co mate foma schovej, kdyz to vyndas za medic, bude nadsen. A porid nove. Ale nakupy ve velkem neradim. Zkus kamarsdky - vymente si hracky, pujcte si je, v knihovne knizky…vymysli nejaky „hand made“ - garaz pro auta z krabice, kuchynka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí