Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj ženy jdu pro radu. Od úterka jsem byla s malým (10,5měsíčním) v nemocnici kvůli akutnímu zvracení, přidal se i průjem, no prostě děs…co mě nejvíc trápí je to že od pátku bojkotuje vypít z flašky mlíko a ode dneška už i čaj…zkoušela jsem mu čaj udělat do všelijakých hrnečků a flašek a nic, zavře pusu a nechce…mám strach, že kvůli tomu skončí na kapačkách, proto se ptám jestli nemáte nějaký fígl, jak ho přimět aby pil aspoň ten čaj? Jsem už bezradná. Děkuji všem za reakce ![]()
U nás dcera v tomhle věku už pila brčkem nebo s takových těch flašek od jupíka, kubíka nebo rajec vody.
Nikdy nechtěla pit z flašky ani s těch speciálních hrnečků. Jediný vzala na milost obyč plastový za dvacku z jednoty ![]()
Jinak když byla menší a potřebovala jsem do ní něco dostat, tak jsem používala buď na lžičce nebo takový ten dávkovač na léky jak je třeba u nurofenu.
@Pettule69 to znám s holkou
zkus brčko, po lžičkách, klasickou sklenku, a teda v nouzi nejvyšší jsem nabídla i pitivo né moc vhodné pro malé děti
jenže strach z kapaček byl tak silný, není to nic moc vidět na nich své dítě. Bylo ji teda kolem roku.
Takže různá krabičková pití s brčkem to se chytla, druhý den už ho nechtěla, a tak se to střídalo
tak třeba ochucenou minerálku, juice, hodně sladkou šťávu, nebo čaj ale fakt sladký
neboj se, pak se pomalinku vrátila k normálnímu čajíku.
No ja zkouším, ve spánku s tím nemá problém, ale jak je vzhůru tak to je děs, mlíko má sice jen už ráno ale i tak…tak to zatím řeším dávkovačem od Panadolu…snad je to jen dočasný stav ![]()
@Pettule69 já svému 4měsíčnímu dávám čaj na lžičce… Jako není to nic moc, ale třeba 20 ml je tak 15 lžiček, tak se to dá.
Lahvičku taky odmítá a to jí ještě před 3 týdny normálně bral…