Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dvou měsíčního syna a udělala se mu hrozná vyrážka na tvářičkách, čelíčku, za ouškami a za krčkem. Bylo to původně z pracího prášku persil ( dětský) zkusila jsem s ním jednou vyprat, jinak používáme od začátku batole a to je vše v pořádku. Jen jsem slyšela, že se mají měnit značky aby si miminko nezvykli jen na jednu a stalo se nám tohle… zmizela sama, ale teď máme vyrážku právě takhle moc dr. nám dala nějakou mastičku speciálně dělanou v lékárně, ale po té je to taky děsný :/ tak to pokapávám řepíkovým a černým čajem na vatičku jako před tím, ale nevím jestli třeba nemáte nějaké jiné zkušenosti a rady, jak na to, aby byl zase „jednobarevný“ a hlavně spokojený. Druhý problém je bolavé bříško. měli jsme sab simplex, ale nic moc, dneska jsem začala dávat espumizan. Fenyklový čajík už nedávám protože měl zelený hovínka a nedělal mu dobře, obklady taky dávám a nic.. pořád se svíjí a brečí
![]()
Na ten druhý problém je mnoho diskuzí…vím, že si holky hodně chválí probiotické kapky, ale jsou moc drahé, stojí kolem cca 600Kč
Ty probiotické kapky jsou fakt dobré, balení je na dva měsíce.
My jsme si je koupili a bohužel nám nezabírali, je to hodně individuální. My na bříško občas trpíme dodnes a to je nám 6 a půl měsíce. Už nedávám nic, ale zkus pít fenyklový odvar ty a zdálo se mi, že to bylo lepší po kapkách Baby Calm - jsou přírodní… Na Sab Simplex a spol. si mimčo za chvíli zvykne a přestanou zabírat. S vyrážkou nevím, nás to nepotkalo… Držím palce… ![]()
Dávám mu denně jednu kapsličku laktobacílku swis to jsou prý taky probiotika. Je to takový celý s ním divoký
ale děkuji za rady
jste hodný
@Lindsay
ahoj, zkoušela si nějaký mastičky? Třeba Pupík nebo tymiánovou od Justu?
@jayjayka píše:
@Lindsay
ahoj, zkoušela si nějaký mastičky? Třeba Pupík nebo tymiánovou od Justu?
Myslím na ty prdíky.
S vyrážkou neporadím. Od mala pereme v Persilu Sensitive a dobrý.
Jojo, pupíkem bříško mažeme ale tu tymiánovou neznám… vyzkouším ten baby calm a uvidíme já už si jinak opravdu nevím rady, dr. se mi ptal, co vše zkouším a když jsem mu to vše vyjmenovala tak mi řekl, že dělám a dávám vše co můžu.. tak nevim nooo :/
@Lindsay a jak ta vyrážka vypadá?
jinak nám na prdíky pomohli ty probiotické kapičky bio gaia
@Lindsay A rourka nepomáhá? Nám pomáhala hodně (a to píďa ječel prakticky neustále). Jinak pomáhalo nosit na tygříka, teplé na břuško a hodně na se bříšku válet. Z vlastní zkušenosti bych řekla, že výrazně nepomůže nic - musí to přejít bohužel
![]()
@Lindsay píše:
Jojo, pupíkem bříško mažeme ale tu tymiánovou neznám… vyzkouším ten baby calm a uvidíme já už si jinak opravdu nevím rady, dr. se mi ptal, co vše zkouším a když jsem mu to vše vyjmenovala tak mi řekl, že dělám a dávám vše co můžu.. tak nevim nooo :/
http://www.justnahrin.cz/…_kremy/k5142
to je ta tymianová mastička, dá se ale sehnat jen přes dealera
KacaT
rourku používám prakticky úplně pořád
bez ní mi ani nekaká sám, to je další problém… ![]()
Jayjayka:
hmmm, tak to se podívám a popřípadě objednám a zkusím ![]()
@Lindsay píše:
KacaT
rourku používám prakticky úplně pořádbez ní mi ani nekaká sám, to je další problém…
Ono se to všechno spraví
Dej tomu měsíc a prdíky trochu ustoupí, začne se víc hýbat a bude dobře
Ty probiotika jsou fakt dobrý - drahý, ale dobrý. Měli jsme taky Bio Gaia.
@Lindsay píše:
Jayjayka:
hmmm, tak to se podívám a popřípadě objednám a zkusím
ještě upozorním, že je trošku dražší… myslím že necelý 400 kč, ale nevím to jistě, já ho dostala…