Nespravedlivé nařčení projednává přestupková komise

Anonymní
26.10.16 16:31

Nespravedlivé nařčení

Hezký den! Je zde někdo, kdo měl problém s nařčením z čehokoliv a následné prošetřování přestupkovou komisí? Jde o přítele, na kterého si stěžoval jeden obyvatel, že létá nad loukou s elektrickým modelem letadla. Když nepomohlo to, že příteli pán vyhrožoval jeho sestřelením či rozšlapáním, začal na něj volat policii. Policie po druhém výjezdu předala spis přestupkové komisy. Pán se zřejmě domluvil se dvěma dalšími sousedy (k jejimž domům však přítel nelétá, jsou až na konci louky) a s těmi přítele nahlásili na policii a lživě uvedli, že přítel létá nad jejich domy.
Máme podpisy obyvatel a sousedů, kterým letadlo nevadí, všichni nevěřícně kroutí hlavami. Model je z polystyrenu, váží 250 gramů a bzučí stejně jako autíčko na dálkové ovládání. Přesto prý obtěžuje svým hlukem a hrozí pádem. Nějak jsme to nepochopili, rozhodlo se „o nás bez nás“, několik sousedů je ochotných dosvědčit, že přítel nad domy nelétá, bylo to i napsáno ve spise od policie, přesto komise rozhodla takto…
Můžete mi poradit, jak byste se zachovali vy? Přítel se chce odvolat a požadovat důkaz o tom, že jim létal nad domy. Jde požadovat přezkoumání komisí v jiném městě? Díky za jakékoliv reakce!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27628
26.10.16 16:42

A čí je ta louka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 16:43

@ka2ka města

• Citovat
  • Upravit
27628
26.10.16 16:47

Ale nad pozemek toho pána nelétal ne? Já se v tom nevyznám, ale tohle mi přijde dost šílený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 16:49

Doslechli jsme se, že na radnici si všichni „klepali na hlavu“, přesto je rozhodnutí takové. Bohužel, předseda komise bydlí ve stejné ulici jako stěžovatel, jeho rodině letadlo nevadí, ale máme zato, že si nechce dělat zle nebo chce mít od pana stěžovatele klid a tak rozhodli takto…proto se ptám, zda by šlo vzhledem k možné podjatosti předsedy, předat projednávání do jiného města v sousedství :think:

• Citovat
  • Upravit
21265
26.10.16 16:50

Řekla bych u přestupkové komise, ať mi předloží důkaz, že jsem létala nad jejich domy. Protože přítel asi těžko dokáže, co neudělal. Oni mu musí dokázat, že něco udělal. A pak bych podala TO na sousedy za pomluvu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27628
26.10.16 16:50

Nechápu jak ta komise rozhodla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21265
26.10.16 16:51
@Anonymní píše:
Doslechli jsme se, že na radnici si všichni „klepali na hlavu“, přesto je rozhodnutí takové. Bohužel, předseda komise bydlí ve stejné ulici jako stěžovatel, jeho rodině letadlo nevadí, ale máme zato, že si nechce dělat zle nebo chce mít od pana stěžovatele klid a tak rozhodli takto…proto se ptám, zda by šlo vzhledem k možné podjatosti předsedy, předat projednávání do jiného města v sousedství :think:

myslím, že můžete podat námitku proti podjatosti úředníka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21265
26.10.16 16:52
@ka2ka píše:
Nechápu jak ta komise rozhodla

podle mě je jenom předvolali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27628
26.10.16 16:53
@PaníBovaryová píše:
podle mě je jenom předvolali

taky myslím, nedokážu z toho vyčíst ani hlavu ani patu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 16:53

@Ellusa rozhodla bez vyslechnutí naší strany. Pouze z materiálů od PČR a svědectví těch tří, ke kterému nemají 100% důkazy, protože je lživé a to, že přítel létá nad jejich domy a ohrožuje tak jejich děti…Ne, nelétá nad jejich domy, louka je velká dost :)
Omlouvám se, že píšu takhle zmateně, ale sama rozhodnutí nechápu a jsem mimo… :(

• Citovat
  • Upravit
27628
26.10.16 16:55
@Anonymní píše:
@Ellusa rozhodla bez vyslechnutí naší strany. Pouze z materiálů od PČR a svědectví těch tří, ke kterému nemají 100% důkazy, protože je lživé a to, že přítel létá nad jejich domy a ohrožuje tak jejich děti…Ne, nelétá nad jejich domy, louka je velká dost :)
Omlouvám se, že píšu takhle zmateně, ale sama rozhodnutí nechápu a jsem mimo… :(

ALE JAK ROZHODLA :zed: pořád dokola píšeš že rozhodla, napiš konečně jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
26.10.16 16:56

O nás bez vás to nešlo. Muselo se konat ústní jednání. Čeho přesně se měl dopustit? Je to ve výroku rozhodnuti. Můžete se odvolat. Stejně tak podat námitku podjatosti. NIC jiného ti tady bez znalosti spisu neřekneme.

Příspěvek upraven 26.10.16 v 16:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 16:58

Právěže nás ani nepředvolali. Ani nechtěli svědectví nebo protiargumenty. Rozhodli o nás bez nás.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.10.16 16:59

@Ellusa nemůže? Tak u nás asi ano…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky