Nespravedlivé nařčení projednává přestupková komise

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5938
26.10.16 17:18

@ka2ka my víme, kdo to byl. Jsou to tři sousedé, přítel létá jen v blízkosti pozemku jednoho z nich, druzí dva se s ním prostě jen domluvili, že mu to dosvědčí, o to jde. Nad tou pomluvou taky uvažujeme, jde o to, že to bude slovo proti slovu :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
26.10.16 17:21

@Ellusa ale jak jim dokážeme, že lžou? :,( stačí to, že nebudou mít důkaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.10.16 17:31
@mmuerka píše:
@Ellusa ale jak jim dokážeme, že lžou? :,( stačí to, že nebudou mít důkaz?

Napřed bych řešila, jestli v tom rozhodnutí je stanovená doba pro odvolání a podle toho bych jednala. Podala bych odvolání, kde bych hlavně napadla to, že jsem nebyla přizvána k jednání přestupkové komise, doložila bych jména svědků a požádala o nové projednání. Pokud by na to nepřistoupili, odvolala bych se k jejich nadřízenému orgánu. Ellusa mě koukám předběhla. Hlavně nezapomeňte na lhůty.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.10.16 17:37

Podat ihned odpor, bude ústní jednání, kam si pozvete své svědky, že to není pravda. pokud předseda komise je zainteresován, namítnout jeho podjatost. Hele, popravdě, nic vám nemůžou, šla bych do boje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
26.10.16 17:54

Přesně jak píšou někteří výše: podejte odpor (ohlídejte si lhůtu), navrhněte svědky. Ještě není nic definitivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
26.10.16 18:12

A nenapadlo přítele léta jinde? Nezlob se, ale mně by to také vadilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
26.10.16 18:13

@Ellusa @Kobliha51 @terinka4444 @enyf přišlo mu to dnes, máme 15 dnů. Svědků máme dost, policisté si tenkrát psali tři, já si myslela, že když je to můj přítel, svědčit nemohu, ale policisté mě pak vyvedli z omylu. Radili příteli, ať si toho vezme ke komisi co nejvíc, klidně i to letadlo. S čímž jsme počítali.
V příkazu je psáno, že v případě odvolání, se bude začínat odznova a přistoupí se k slovnímu dotazování.
Díky za podporu, půjdeme do toho. Protože jsme si jisti, že přítel nikoho neohrožuje, dokonce se na něj byly i podívat dětičky ze školky, paní učitelky zřejmě shledaly, že přítel má letadlo pod kontrolou :) a nad domy také nelétá. Pískavý zvuk, který letadlo vydává, přehluší i projíždějící auto…
Prostě nějak nechápeme, jak ta komise došla k závěru, k jakému došla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19788
26.10.16 18:15
@Anonymní píše:
Hezký den! Je zde někdo, kdo měl problém s nařčením z čehokoliv a následné prošetřování přestupkovou komisí? Jde o přítele, na kterého si stěžoval jeden obyvatel, že létá nad loukou s elektrickým modelem letadla. Když nepomohlo to, že příteli pán vyhrožoval jeho sestřelením či rozšlapáním, začal na něj volat policii. Policie po druhém výjezdu předala spis přestupkové komisy. Pán se zřejmě domluvil se dvěma dalšími sousedy (k jejimž domům však přítel nelétá, jsou až na konci louky) a s těmi přítele nahlásili na policii a lživě uvedli, že přítel létá nad jejich domy.
Máme podpisy obyvatel a sousedů, kterým letadlo nevadí, všichni nevěřícně kroutí hlavami. Model je z polystyrenu, váží 250 gramů a bzučí stejně jako autíčko na dálkové ovládání. Přesto prý obtěžuje svým hlukem a hrozí pádem. Nějak jsme to nepochopili, rozhodlo se „o nás bez nás“, několik sousedů je ochotných dosvědčit, že přítel nad domy nelétá, bylo to i napsáno ve spise od policie, přesto komise rozhodla takto…
Můžete mi poradit, jak byste se zachovali vy? Přítel se chce odvolat a požadovat důkaz o tom, že jim létal nad domy. Jde požadovat přezkoumání komisí v jiném městě? Díky za jakékoliv reakce!
Ať podá odpor.

Podle mého názoru přestupkové komise (skupina stréců a tetin bez jakéhokoliv právnického vzdělání, ba často bez jakéhokoliv právnického vědomí, zato skamaráděných s dalšími stréci a tetinami z dědiny) je úplně na prd.

A když nepomůže odvolání, ať to řeší soudně.

Příspěvek upraven 26.10.16 v 18:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
26.10.16 18:27

@mmuerka

Nechápete to a nepochopíte. Nenechte si zkazit náladu do té doby, než se to bude projednávat. Nic nevymyslíte. Mě spíš zaráží, že přestupková komise projednává něco bez člověka, kterého se to týká. Ale zákon neznám, třeba je to možné, ale jaksi proti zdravému rozumu.

• Citovat
  • Upravit
5938
26.10.16 19:54

@eumedon přesně! Oni to letadlo neviděli, neslyšeli a nedali šanci příteli argumentovat. Každý, kdo přítele viděl létat, kdo viděl to letadýlko, tak nechápe. Pokus domluvit se s pánem, že přítel bude létat třeba dopoledne, aby ho nerušil tím pískáním, mu bylo řečeno, že tam prostě létat nebude… ten zbytek si vymyslel pán, když viděl, že přítel se nenechá zastrašit ani policií.
Pán měl něco podobného s chlapcem, který po té louce jezdil na čtyřkolce, toho vykázal jezdit do lesa… @Ellusa děkujeme! :kytka: @Kobliha51 upřímně nálada se nám zatím nezkazila, já se po přečtení dopisu začala smát, asi ze šoku nebo nevím :lol:, chlap kroutil nevěřícně hlavou a skorotchýně si dopis četla asi 8krát a pořád nechápala.
V podstatě nemáme o co přijít, pokud ale ten pán vyhraje, to aby se rodiče báli koupit dítěti k Vánocům auto na ovládání, aby nějakému sousedovi nevadil jeho zvuk…
Já upřímně přiznávám, že mě chlap s těmi letadly někdy štve, nikdo na ně pomalu nesmí sáhnout, má je vymazlená…pořád někde lítá :) na druhou stranu, nechlastá, nekouří, nehraje bedny… jsem šťastná, že je závislý jen na létání :andel: a budu ho v tom podporovat, protože to je jeho hobby, kterým nikomu neubližuje. A pokud by se nějakému capartovi zalíbila modelařina a začal by se jí, díky příteli věnovat, třeba by mohlo být tak o jednoho znuděného puberťáka míň :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
26.10.16 20:06

@mmuerka A nebylo by lepší, kdyby pán létal někde jinde? Ono to bzučení může být docela otravné. U nás chodí lítat na pole, kde nikdo nikoho neobtěžuje.

• Citovat
  • Upravit
69235
26.10.16 20:18
@mmuerka píše:
@Ellusa @Kobliha51 @terinka4444 @enyf přišlo mu to dnes, máme 15 dnů. Svědků máme dost, policisté si tenkrát psali tři, já si myslela, že když je to můj přítel, svědčit nemohu, ale policisté mě pak vyvedli z omylu. Radili příteli, ať si toho vezme ke komisi co nejvíc, klidně i to letadlo. S čímž jsme počítali.
V příkazu je psáno, že v případě odvolání, se bude začínat odznova a přistoupí se k slovnímu dotazování.
Díky za podporu, půjdeme do toho. Protože jsme si jisti, že přítel nikoho neohrožuje, dokonce se na něj byly i podívat dětičky ze školky, paní učitelky zřejmě shledaly, že přítel má letadlo pod kontrolou :) a nad domy také nelétá. Pískavý zvuk, který letadlo vydává, přehluší i projíždějící auto…
Prostě nějak nechápeme, jak ta komise došla k závěru, k jakému došla :nevim:

určitě, hele, poměrně dlouho jsem seděla v takové komisi, neboj se toho, vezměte to letadlo, svědky, že tedy nelétáte nad domem, ale nad obecní loukou, že nenarušujete soužití, když se vám nebude zdát člen komise, že je to někdo zaujatý, okamžitě namítnout do zápisu, a oni to jako budou znovu projednávat, vyslechnou vás a svědky, je a svědky…v podstatě z toho lidi mají hlavu v pejru, a je to tak správně, mají se toho obávat, ale je to fraška, vůbec se toho nebojte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.10.16 20:19
@eumedon píše:
Ať podá odpor.

Podle mého názoru přestupkové komise (skupina stréců a tetin bez jakéhokoliv právnického vzdělání, ba často bez jakéhokoliv právnického vědomí, zato skamaráděných s dalšími stréci a tetinami z dědiny) je úplně na prd.

A když nepomůže odvolání, ať to řeší soudně.

no on tam sedí právník, který ty tetiny a stréce vede, v podstatě pak to rozhodování o vine či nevině probíhá stylem tak co myslíte… :mrgreen:

Příspěvek upraven 26.10.16 v 20:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
26.10.16 20:20

@Kobea jde o to, že má akrobata a u toho vydrží baterka max 5 minut. Sice jich má přítel na střídání víc, ale ta louka je u naší zahrady, kde si přítel bez problému může baterie nabít…nehledě na to, že může létat jen za úplného bezvětří, vzhledem k hmotnosti letadla, takže takhle jsme spolu na zahradě a on vyběhne jen když nefouká. Létá max hodinu a to ne vkuse, musí sedat, měnit baterie, nabíjet…
A nějak nechápu, proč tedy tomu pánovi nevadí elektrické vozítko, které má chlapeček jeho souseda, které píská úplně stejně, jen hlasitěji, než to letadlo. A proč mu vadí i to, když by přítel létal jen při odpolední, kdy pán není doma.
Tam, dle mě, nejde o ten zvuk… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.10.16 20:21
@mmuerka píše:
@Kobea jde o to, že má akrobata a u toho vydrží baterka max 5 minut. Sice jich má přítel na střídání víc, ale ta louka je u naší zahrady, kde si přítel bez problému může baterie nabít…nehledě na to, že může létat jen za úplného bezvětří, vzhledem k hmotnosti letadla, takže takhle jsme spolu na zahradě a on vyběhne jen když nefouká. Létá max hodinu a to ne vkuse, musí sedat, měnit baterie, nabíjet…
A nějak nechápu, proč tedy tomu pánovi nevadí elektrické vozítko, které má chlapeček jeho souseda, které píská úplně stejně, jen hlasitěji, než to letadlo. A proč mu vadí i to, když by přítel létal jen při odpolední, kdy pán není doma.
Tam, dle mě, nejde o ten zvuk… :nevim:

ale je to jedno, i kdyby mu vadil zvuk letadélka, nic s tím nenadělá přes den. Bože, mě tady nad hlavou létají celé léto akrobatická letadla faktická, asi si taky podám stížnost na úřad asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová