Nestle kaše pro miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1289
21.8.13 22:04

NESTLE KASE pro miminka

Ahoj, nevite nektera, jestli novy design Nestle kasi jsou ty modre krabice nebo ty zlute?? ja zacla kupovat nedavno, a to jsou na trhu oboje, a protoze jsem jeste nezapojili uplne lepek do stravy, vyhovovala mi Ovocna kase, ale v kasi s modrou krabici je ovesna mouka - s lepkem. zluta krabice byla bez ovesne mouky, cili bez lepku. Bananova je taky bez lepku, to vim, ale malymu tolik nehcutna jako ta ovocna. :) Tak chci vedet, ktere se budou do budoucna prodavat (ale jasny, ze lepek normalne zapojim, jen mi to docela zajima) diiiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.8.13 22:13

Já dávala prvnímu Nestlé kaše a byly ve žlutých krabicích, co se pamatuju, tak byla vždy žlutá, plus nějaký obrázek, ale nekupuju to.

Jinak mám dojem, že podle klasifikace některých zemí je oves bezlepkový, protože se tam zpracovává v samostatných strojích určených jen pro oves - v ČR se ale oves zpracovává ve stejných mlýnských zařízeních jako pšenice a tím pádem se zbytky pšenice dostávají do ovsa a vytvářejí lehký obsah lepku. Tudíž bych ovesnou mouku asi moc neřešila, pokud je tam nějaké minimnožství lepku, tak mi to nepřijde tak děsný, jako třeba miska obilné kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
21.8.13 22:18

To mas pravdu, oves se bere nekde jako bezlepkovy, uz jsem o tom slysela. ja stejne budu zavadet lepek, dala jsem malymu parkrat kasi pul napul, a prislo mi, ze z toho ma ridsi stolici a trochu ho pobolivalo brisko, tak nevim, jeslti to bylo tim lepkem. nebo si musi streva nejdriv zvyknout? jo a ty krabice, skoda, zluty byly i hezci :) ja je docela kupuju, a na tech zlutejch byla presne vyfocena i obilovina, kterou obsahuje, u modrych musim zkoumat slozeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.8.13 22:41

Dřív byla ve žlutých krabcích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
21.8.13 22:43

A kolik je malýmu? nám třeba bylo řečeno, že teď už zjistili, že názor, že lepek zavádět pomalu až v roce jako to bylo před 4 lety s dcerou je naprosto mylný a že naopak vede k zvýšenému riziku alrgie a že od ukončeného 4.m lepek dávat :nevim:
ptala jsem se schválně alergologa a ten mi řekl, že mám po 4.m dávat vše (lepek i kravské mléko!)
tak bych to asi neřešila… jinak já viděla furt jen ty žluté krabice, modrou ještě nééé, to k nám asi ještě nedošlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1289
21.8.13 22:52
@Ajuschak píše:
A kolik je malýmu? nám třeba bylo řečeno, že teď už zjistili, že názor, že lepek zavádět pomalu až v roce jako to bylo před 4 lety s dcerou je naprosto mylný a že naopak vede k zvýšenému riziku alrgie a že od ukončeného 4.m lepek dávat :nevim:
ptala jsem se schválně alergologa a ten mi řekl, že mám po 4.m dávat vše (lepek i kravské mléko!)
tak bych to asi neřešila… jinak já viděla furt jen ty žluté krabice, modrou ještě nééé, to k nám asi ještě nedošlo :mrgreen:

tak to brzy dojde :D jo to vim, ze lepek mezi 4tym a 7mym mesicem, kravsky mliko bych teda nedala jeste?? :/ ale jak jsem psala vys, tak diteti po nem nejspis bolelo bricho trosku, mel ridsi stolici trochu, tak nevim, jestli si streva musi zvyknout nebo jsem mu na zacatek dala moc (pul porce kase s ryzovou napul) ale zkusim dat treba do polivky testovinky spis nebo tak neco..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
22.8.13 05:56
@Ajuschak píše:
tak bych to asi neřešila… jinak já viděla furt jen ty žluté krabice, modrou ještě nééé, to k nám asi ještě nedošlo :mrgreen:

Ty studie si spousta odborníků i laiků špatně interpretuje. Jde to z jednoho extrémů do druhého. Zavádět lepek před 4. měsícem vysoce zvyšuje riziko celiakie, nejoptimálnější období je je podle těch nových studií od 4. do 7. měsíce(oba ukončené). ALE není prokázáno, že by zavedení lepku až po 7. měsíci zvyšovalo riziko celiakie(to není alergie, má to jinou podstatu).
Takže nesouhlasím, že by dřívější názor byl „naprosto mylný“ a teď, že by učinili nový, prvotřídní objev a bylo to totálně správně :pankac: Co je ale prokázáno u všech variant, že je lepší zavádět lepek ještě při kojení(ale nejdřív po ukončeném 4. měsíci), protože MM má látky, které působí dobře na střevní sliznici při zpracovávání lepku. Takže u kojených dětí lze klidně počkat „téměř do roku“..

Já jsem se u třetího dítěte(ročního), držela stejných pravidel, jako u předchozích dvou dětí(5,7),zaváděla jsem lepek až kolem 9 měsíců, do 6 měsíců jsem jen kojila a opravdu mi nepřišlo dobré sotva po prvních příkrmech zaplácat žaludek a střeva lepkem :roll: Bez ohledu na nějaké studie :mrgreen:
A všichni jsme byli v pohodě. A stejný náhled mám na ostatní rizikové a potencionálně alergizující potraviny.

A já si tak nějak myslím, že pokud dítě má dispozice k celiakii v sobě, že se stejně objeví, dříve nebo později a je jedno, jestli dostane lepek ve 4 měsících nebo v roce. Samozřejmě, že tu nemoc lze zmírnit, ale jen bezlepkovou dietou, kterou takové dítě musí dodržovat tak i tak, někteří celoživotně, někteří ji mají v dospělosti mírnější. V tomto směru nevidím žádné pozitivum za každou cenu zaplácat dítěti žaludek lepkem sotva s prvním příkrmem.

S kašemi NESTLÉ neporadím, ani jednomu z mých dětí nechutnaly, dostaly jsme nějaké jako darem, ale prostě nechutnaly(syn byl a je vybíravý, ale mým holkám nechutná málo co, přesto tuto kaši „nedaly“), mají podivný odér už od otevření krabice, asi ta jejich speciální technologie zpracování, aby byly sladké a neměly cukr :mrgreen: Dávám kaše Hami a později(po roce) SUNARKA..I když věkové určení je pro menší děti, spousta jejich kaší obsahuje med, které pro kojence vhodný není. A jde to vidět i na starších dětech, kaši Hami a Sunarka po nejmladší s chutí dorazí, ale Nestlé jsem musela vylít(vzala si pár lžiček).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
matka3deti
22.8.13 08:04

Malá 16m jebaští už od půl roku máme modrou před spaním dostaneme kaši jdeme spát v 8 ve čtvrt na 9 usne a spí do půl osmé kaši dávám před hajáním

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko