Stereotyp v jídle - vadí jen maminkám?

Anonymní
21.8.13 11:54

Stereotyp v jidle - vadi maminkam

Dobrý den, dámy. Píšu anonymě, protože nevím, zda má přítelkyně správně zařazuje pokrmy do jídelníčku našeho miminka. Chci se tudíž zeptat, ona si myslí, že je špatné mít ve stravě stereotyp (7m dítě). Já myslím, že to vadí víc ženám, než dětem. Myslím si, že je dobré dodržovat každý den například svačina ovoce, oběd zelenina, svačina kaše. A ne někdy ovoce dopoledne, někdy odpoledne a podobně, jak říká ona, aby to neměl stejné. Co myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
820
21.8.13 11:56

Jo, jo, stereotyp vadí maminkách, taky jsem si toho tady všimla, nechápu, proč chtějí za každou cenu obvzláštňovat dětem jídelníček nesmysly, asi se na mateřské nudí… nechápu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
21.8.13 11:56

Pokud dostane dítě přes den jak ovoce, tak zeleninu s masem, tak je jedno jak je to poskládané. Já stereotyp ráda nemám, ale tak, že každý den měním druh ovoce, zeleniny a masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
21.8.13 11:57

Znám spoustu mamin, co to hlavně z kraje takhle striktně dodržují. Snažila jsem se taky, ale s postupem času, jak si syn víc a víc vybíral, co sní a co ne, mi to začalo být jedno, hlavně že se vůbec něčeho nají. :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
21.8.13 11:59

Ja to vubec neresim, jsou to hovadiny :lol: ji co mi prijde pod ruku. Je jedno jestli ma ovoce dopoledne nebo odpoledne, nebo i dopoledne i odpoledne. Stereotip nemame, nemame vlastne zadny rezim. Nevim proc cpat do decka kazdy vecer kasi, kdyz v ni nic neni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.13 12:00

Děkuji dámy. Je tu některá, která má stejný nároz jako já? S nějakým kloudným důvodem?

• Citovat
  • Upravit
22614
21.8.13 12:01

Tak hlavne, ze ma to, co mit ma-tzn ovoce, zeleninu, maso, mliko… Dal bych to neresila. Ja dodrzovala jen k obedu masozeleninu a vecere kase. Pak jsem to stridala tak, jak mi to vyhovovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
21.8.13 12:01

No ja mam malou 8 mes, která mi od 5m bojkotuje mliko…to mi papa jednou vecer, jako 6 jidlo ve spanku. Jinak ja to male třeba nechavam mesic stejne a potom třeba něco prehodim…Pokud ti dlabe jogurt, tak ten se doporucuje odpoledne. Ovoce muzes dat klidne odpoledne i dopoledne. Mlicko na snidani a veceri…třeba…pokud denne splni to co ma, tak to je jedno…co kdy sni…akorad obed-zelenina by se mela dodržovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
21.8.13 12:02

Nebrala bych to jako katastrofu, u nás je to tak, že má malý ráno mlíko, na sváču ovoce, oběd masozelenina nebo zelenina, další sváča = mléčná porce (kaše nebo jogurt),večeře pečivo, druhá večeře mlíko…Svačiny ale v tomto pořadí nejsou pravidlem, někdy je má naopak, někdy mléčnou dávku nemá (pije dost UM).záleží na tom jaký má prcek den, jestli jí nejí. Opravdu bych z toho nedělala katastrofu. Důležité je, aby měl, jak ovoce, tak zeleninu, popřípadě i maso (nevím kolik Vašemu prckovi je),tak mléčnou dávku. Kdy? Denně, v jakém pořadí? Určí maminka, ona sama ví, jak to může během dne nakombinovat, aby z toho malému nebylo zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.8.13 12:07

Dřív jsem to hodně dodržovala, teď když vím, že třeba odpoledne budeme pryč, tak prohodím dopolední a odpolední svačinu, protože mi přijde lepší to dát naopak, než nosit několik hodin v batohu chlazený jogurt, obzvlášť v těch vedrech by se tam mohl zkazit, tak dostane ovoce odpoledne.

Jestli můžu doporučit, neřeš to tolik. Soužití s miminkem spousta žen pojímá jako vojenskou misi, kde je potřeba dodržovat režim skoro na minutu, přesné složení jídelníčku - a nějak se zapomenou z toho miminka spontánně radovat. A ono pak to miminko vyroste a zjistíš, že vůbec nebylo potřeba stresovat kvůli takovým koninám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4228
21.8.13 12:09

Jo ještě k těm kaším, ty jsou u nás brány jako velká nouzovka - když v ledničce není jogurt ani ovoce, jednou za půl roku. Kaše nemá žádnou výživovou hodnotu, zasytí, to ano, ale jinak je to jen cukr. Všehovšudy ji měl syn v životě třikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
21.8.13 12:09

Myslím, že si zbytečně přidělává práci. Ale když jí to baví, tak jí nech, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.8.13 12:10

Jinak jedno šokující zjištění, dítě nezcepení ani když matka pro jednou zapomene koupit skleničku s obědem a dítě tím pádem dostane v poledne kaši, odpoledne jogurt a večer mlíko a pečivo a za celý den NEMÁ vůbec žádnou zeleninu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
21.8.13 12:13

Dítěti to bude asi fuk, ale mě jako matku by režim stresoval - strikně pořád to samé. Taky nejím pořád to samé, tak malému to taky střídám. Samozřejmě má svačiny, oběd, večeři přibližně ve stejnou dobu, ale ne to samé jídlo. Bude to spíš o povaze matky a nemyslím si, že je to něco abnormálního.
A mimochodem, díkybohu, že můj chlap se mi do tohohle ne… :lol:

• Citovat
  • Upravit
tonj
21.8.13 12:15
@Gladys píše:
Jinak jedno šokující zjištění, dítě nezcepení ani když matka pro jednou zapomene koupit skleničku s obědem a dítě tím pádem dostane v poledne kaši, odpoledne jogurt a večer mlíko a pečivo a za celý den NEMÁ vůbec žádnou zeleninu :twisted:

Mě to nešokuje :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí