Neštovice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
94
4.7.10 20:19

Neštovice

Ahoooj, jen prosím o zkušenost s neštovicemi. Máme ročního kluka a má k nám přijet za 14 dní 5 letý synovec, který začal marodit s neštovicemi. Bojím se, aby to náš malej nechytl, v srpnu nás čeká dovolená, tak bych nerada byla v létě doma.Myslím si, že léčba neštovic je dlouhodobější ne? Musí zaschnout ty puchýřky a pak by to snad už neměl přenášet…já měla pásový oapr 6 neděl, než mi to úplně zmizelo..a neštovice je stejný vir..můžete mi prosím poradit. Díky Pavlína :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
4.7.10 20:22

Za 14 dni uz infekcni NEBUDE-pokud uz ma ted vysev nestovic…
Treba nekdo napise konkretneji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
4.7.10 20:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.7.10 20:36

Ano, infekční jsou do zaschnutí posledního puchýřku. Takže by vás to ohrozit nemělo (pokud s ním nepřijede někdo, kdo to od něj chytí později).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
4.7.10 20:53

Já radim očkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
4.7.10 22:27

neštovice jsou infekční cca 3 dny před výsevem a pak do zaschnutí posledního pupínku. akorát z vlastní skušenosti na toto pozor - Klárka měla jednu neštovici na chodidle a ta jí zaschla až za 4 týdny… takže pokud je švagrová seriozní, opravdu pořádně malého prohlédne a nepoveze ho k vám s nezaschnutými pupínky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
5.7.10 10:45

Ahoj my měli neštovice zrovna před dvěmi týdny, teda naštěstí jenom starši dcerka mimi to nechytlo, a jak už tu psaly ostatní holky- infekční jsou do zaschnutí posledního puchýřku.A očkování bych asi neradila, i přes něj je může dítě chytnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
5.7.10 20:03

Děkuju za rady, synovec přijede 17.7. a to snad už bude v pohodě.....švagrový jsme to psala o tý infekčnosti, tak ho určitě prohlídne, než ho sem pošlou..jinak pakujeme babičku na prázdniny k nim../ bydlíme s babičkou ve stejném domě/.
Tak díky díky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
23.2.14 15:58

Ahojky, kamarádky malej ma od patku nestovice, na zítra jsem domluvený ze jdem na navstevu :lol: ano, cilena navsteva aby je chytil nas malej, co jsem cetla na netu tak kamarádky malej by mel byt ještě infekcni. ale nas malej je dost nastydlej, ma rymu a pokaslava, tak premyslim jestli mu tim ještě vic neuškodím? pokud to chytne tak stejne se to neprojevi hned, tak by to nemelo vadit, ne? kamardka vi ze je malej nastydlej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
23.2.14 16:00

@market.s.87 S nastydlím dítětem bych tam určitě nešla, abych tomu jejímu ještě nezhoršila průběh a co se týká nakažení, tak by její dítko muselo mít ještě živé pupínky, což 4 den docela pochybuju. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.2.14 16:00

Ach jo, už zase, cílené nakažení ještě oslabeného dítěte. Navíc oslabené je i to neštovicové dítě, a brát tam dítě s rýmou…že si ženský nedátepokoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
23.2.14 16:03

Na návštěvu bych nechodila. Dítě s neštovicema = oslabené dítě = holý nerozum. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
23.2.14 17:51

Návštěvu bych zrušila - spíš se kamarádky malej nakazí rýmou a kašlem, než tvůj malej neštovicema. To by se mi nechtělo riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21474
23.2.14 20:33

Nikam bych nechodila. Jedním z nepříjemných dozvuku nestovic může byt i zápal plic… Možná si to tvoje kamarádka neuvědomuje nebo to neví.
Osobně tyto návštěvy kvůli cíleně nákaze z duše nesnáším. Podle me to fakt není banální choroba, ale poradny zahul pro organismus a celkovou imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí