Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoooj, jen prosím o zkušenost s neštovicemi. Máme ročního kluka a má k nám přijet za 14 dní 5 letý synovec, který začal marodit s neštovicemi. Bojím se, aby to náš malej nechytl, v srpnu nás čeká dovolená, tak bych nerada byla v létě doma.Myslím si, že léčba neštovic je dlouhodobější ne? Musí zaschnout ty puchýřky a pak by to snad už neměl přenášet…já měla pásový oapr 6 neděl, než mi to úplně zmizelo..a neštovice je stejný vir..můžete mi prosím poradit. Díky Pavlína ![]()
Za 14 dni uz infekcni NEBUDE-pokud uz ma ted vysev nestovic…
Treba nekdo napise konkretneji ![]()
Ano, infekční jsou do zaschnutí posledního puchýřku. Takže by vás to ohrozit nemělo (pokud s ním nepřijede někdo, kdo to od něj chytí později).
neštovice jsou infekční cca 3 dny před výsevem a pak do zaschnutí posledního pupínku. akorát z vlastní skušenosti na toto pozor - Klárka měla jednu neštovici na chodidle a ta jí zaschla až za 4 týdny… takže pokud je švagrová seriozní, opravdu pořádně malého prohlédne a nepoveze ho k vám s nezaschnutými pupínky…
Ahoj my měli neštovice zrovna před dvěmi týdny, teda naštěstí jenom starši dcerka mimi to nechytlo, a jak už tu psaly ostatní holky- infekční jsou do zaschnutí posledního puchýřku.A očkování bych asi neradila, i přes něj je může dítě chytnout.
Děkuju za rady, synovec přijede 17.7. a to snad už bude v pohodě.....švagrový jsme to psala o tý infekčnosti, tak ho určitě prohlídne, než ho sem pošlou..jinak pakujeme babičku na prázdniny k nim../ bydlíme s babičkou ve stejném domě/.
Tak díky díky ![]()
Ahojky, kamarádky malej ma od patku nestovice, na zítra jsem domluvený ze jdem na navstevu
ano, cilena navsteva aby je chytil nas malej, co jsem cetla na netu tak kamarádky malej by mel byt ještě infekcni. ale nas malej je dost nastydlej, ma rymu a pokaslava, tak premyslim jestli mu tim ještě vic neuškodím? pokud to chytne tak stejne se to neprojevi hned, tak by to nemelo vadit, ne? kamardka vi ze je malej nastydlej
@market.s.87 S nastydlím dítětem bych tam určitě nešla, abych tomu jejímu ještě nezhoršila průběh a co se týká nakažení, tak by její dítko muselo mít ještě živé pupínky, což 4 den docela pochybuju. ![]()
Ach jo, už zase, cílené nakažení ještě oslabeného dítěte. Navíc oslabené je i to neštovicové dítě, a brát tam dítě s rýmou…že si ženský nedátepokoj
Na návštěvu bych nechodila. Dítě s neštovicema = oslabené dítě = holý nerozum. ![]()
Návštěvu bych zrušila - spíš se kamarádky malej nakazí rýmou a kašlem, než tvůj malej neštovicema. To by se mi nechtělo riskovat.
Nikam bych nechodila. Jedním z nepříjemných dozvuku nestovic může byt i zápal plic… Možná si to tvoje kamarádka neuvědomuje nebo to neví.
Osobně tyto návštěvy kvůli cíleně nákaze z duše nesnáším. Podle me to fakt není banální choroba, ale poradny zahul pro organismus a celkovou imunitu.