Neštovice a novorozenec

160
22.3.13 22:50

Neštovice a novorozenec

Ahoj holky,
nes mi ve školce řekli, že mají neštovice, holčička a malý vedle ní i spal, takže do školky už nejde a čekám kdy budou u nás :,(
Nic méně, já jsem v 39 týdnu těhu a bojím se, že malý je dostane až bude mimi na světě.
Prosím vás nevíte, jsou pro mimi nešťáky nebezpečné?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.3.13 22:59

Ahoj muj syn je chytl take od sve tehdy jeste 4lete dcerky, mel je myslim nejak kolem 3mesicu. Prubeh mel dobry, par pupinku a bez teplot. A byl v pohode. Dcera to mela horsi, mela jich hodne a bolesti bricha. Doporucim Virashoote nebo tak nejak se to jmenuje.Je to gel primo na nestovice a proti svedeni.Nam pomohl. Pry jevto novinka.Ale kazdy nestovice zvlada jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
22.3.13 23:03

Ahoj, pro malé miminko jsou neštovice nebezpečné velmi. Určitě se vše dozvíš na internetu. Pokud máš podezření, že syn neštovice mít bude, bylo by asi dobré je od sebe s maličkým na nějakou dobu úplně izolovat. Virus neštovic se šíří jak dotykem, tak i kapénkovou infekcí (vzduchem). Jinak údajně jsou neštovice již nakažlivé 3 dny před výsevem vyrážky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.13 23:06

Jo a kdyz je dcera dostala, maly je mel do trech tydnu. Jenom te nepotesim s tim, ze po nestovicich je hodne oslabena imunyta. Dcera je mela na podzim a celou zimu promarodila.Hned vsechno chytla a syn take.Uz mel chudak i antibiotika.Tak ze jestli muzu poradit, dceru nedavej hned po vyleceni nestovic do skolky, at je klidne mesic doma a s detmi nechodte moc do kolektivu. Opravdu ta imunita je oslabena, i kdyz se to nezda.Ja byla s dcerou s nimi mesic doma a hned na to dalsi mesic se synem.Bylo to na palici a stejne kdyz sem ji pak dala do skolky, tak hned neco pritahla a marodili jsme vsichni. Celou zimu kolotoc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
22.3.13 23:15

@steka Teď jsem koukla na net a trošku tě „potěším“. Lékaři uvádějí, že pokud matka sama neštovice prodělala, je vybavena protilátkami, které vlastně předá placentou ještě svému nenarozenému dítěti. Takže až se mimi narodí, mělo by mít do 3-6 měsíců protilátky proti různým nemocem ještě od matky z dělohy. Pokud budeš i kojit dáváš tím dítěti protilátky další a jeho imunita se tím více podporuje. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
22.3.13 23:18

http://www.maminka.cz/…rozi-miminku tady je to popsáno..:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.3.13 23:21
@Ballnejka píše:
@steka Teď jsem koukla na net a trošku tě „potěším“. Lékaři uvádějí, že pokud matka sama neštovice prodělala, je vybavena protilátkami, které vlastně předá placentou ještě svému nenarozenému dítěti. Takže až se mimi narodí, mělo by mít do 3-6 měsíců protilátky proti různým nemocem ještě od matky z dělohy. Pokud budeš i kojit dáváš tím dítěti protilátky další a jeho imunita se tím více podporuje. :kytka:

Ano ano :pankac: to jsem uz nekde take cetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
23.3.13 00:36

KOnzultovala bych s doktorkou, jak je to s tou imunitou, ale obecně se říká, že po to šestinedělí jsou mimi dost chráněné. Rozhodně bych ale měla připravenou variantu oddělení dětí. Já tedy četla, že nakažlivé jsou neštovice den před výsevem a pak dokud nezmizí poslední puchýřek (cca týden). Následně by měly děti až dva týdny zůstat v klidovém režimu (podle naší dr.). My měli to štěstí, že Kája se opupínkovala u babičky, takže u ní i zůstala. Malýmu byl rok a já ani tenkrát nestála o to, aby si to prodělal. Ještě mi připadal jako malé mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
23.3.13 06:40

Novorozenec je do 3-6 m chráněn protilátkami od matky (ještě z dělohy), takže pokud jsi neštovice měla, buď v klidu. Pokud ne, tak by naopak podle některých pediatrů měl dostat hyperimunní sérum, pokud vím, tak na Karlově ho dávají (jiní o tom nechtějí ani slyšet, je to děsně drahé)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
23.3.13 06:51

Já bych na to vůbec nespoléhala, že je miminko chráněné a děti bych prostě separovala, nejlépe k babičce.
Malá byla plně kojená a neštovice chytila když jí bylo 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
23.3.13 07:04
@lokynka píše:
Já bych na to vůbec nespoléhala, že je miminko chráněné a děti bych prostě separovala, nejlépe k babičce.

o kojeni vubec nejde, ty protilátky jsou jeste z delohy a postupne mizi. mely by vydrzet minimalne tri mesice, maximalne 6. V peti mesicich uz je ochrana nejista, ale u novorozence, pokud matka nestovice mela a je jinak normalne zdrava, je riziko nakazy prakticky vylouceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
23.3.13 08:02
@Pudloslava píše:
o kojeni vubec nejde, ty protilátky jsou jeste z delohy a postupne mizi. mely by vydrzet minimalne tri mesice, maximalne 6. V peti mesicich uz je ochrana nejista, ale u novorozence, pokud matka nestovice mela a je jinak normalne zdrava, je riziko nakazy prakticky vylouceno.

jak píšu, já bych na to nespoléhala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
23.3.13 08:07
@lokynka píše:
jak píšu, já bych na to nespoléhala

Jenomze to by jime mela separovat jiz ted. Protoze inkubacni doba nestovic je 14(nekde uvedenoo 10)-3tydny. Ale infekcni jsou deti jiz dva dny pred vysevem.
Jako taky se obavam ze mi je mala dotahne v zari ale co bych nadelala nic. Nemame ji kam dat takze budu doufakt ze chytne ted…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
23.3.13 08:24
@lokynka píše:

Přesně tak, také jsem neštovice měla, malá byla plně kojená a chytla je od bratra v šesti týdnech. Ale asi díky těm protilátkám ode mě měla mírnej průběh, pár pupínků, byla bez teplot. Jen více spala, což jsem uvítala, jinak je nespavec. V budoucnu je ale asi chytí ještě jednou, protože si možná nevytvořila dost protilátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
23.3.13 08:35

Já mám kamarádku a ty chytla neštovice od dcery a rodila do toho, takže je měla sama a k tomu novoroznece a ty dva oddělit fakt nešlo…takže tak :-).Já osobně měla doma tříměsíční dítě, když ten starší dotáhl neštovice ze školky a ten malej to okamžitě chytil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí