Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak pokud uz je mel, tak je mala sance, ze by je chytil znova ![]()
Normálně ať jede, co „buhvíco“ by mohl chytnout? když děti mají neštovice a on už je měl?
To, že je prodělal, neznamená, že je nemůže dostat znovu, pokud má míň protilátek. Ale poslala bych ho. Vždy´t stejně do školy dlouho nepůjde.
Ono i kdyby je chytil znova, tak snad neni lepsi doba na takove nemoci, nez je ted
aspon by si to odbyl dokud stejne musi sedet doma.
Ja bych ho neposlala, co bude mit z takového víkendu? Budou sedět doma, ty děti můžou být bez nálady, s teplotou, nemůžou ani na prochazku. S exmanzelem bych se domluvila na jindy, az budou děti zdrave
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám na vás dotaz. Co byste dělaly prosím.
Syn, 8 let, má jet na víkend k otci. Ten má z druhého manželství dvě děti (6 a 4). Obě mají ale ode dneška nebo včerejška neštovice. Syn už je měl, ale slabší průběh.
Tak bych se chtěla zeptat, daly byste své dítě k tátovi za takovéto situace? Moc děkuji za rady.
Já ho dát nechci, děti jsou nemocné a nerada bych, aby syn cokoli chytl…navíc nevím, zda je to dobré pro ty nemocné děti - ale pro otce to není důvod, aby nejel.
Styk syna s otcem máme na dohodu.
NE.
Je jedno, jak jsou nemocne, i kdyby mely jen anginu, proc syna posilat vedome mezi nemocne? ![]()
@LBureska píše:
Ja bych ho neposlala, co bude mit z takového víkendu? Budou sedět doma, ty děti můžou být bez nálady, s teplotou, nemůžou ani na prochazku. S exmanzelem bych se domluvila na jindy, az budou děti zdrave
Dyt dřepí doma všichni. Chlap se synem na procházku normálně může, ne?
@cecetka tak angina je snad něco jiného ne? Nestovice uz pro toho, kdo je prodelal nejsou infekcni (jasne jsou vyjimky, ale to je mala pravděpodobnost), s anginou bych to nesrovnavala.
@LBureska píše:
Ale to dite tam jede za otcem, ne juchat s nevlastními sourozenci. Otec s nim normalne muze ven, věnovat se mu ![]()
Normálně může jet, nic nechytne. Spíš jestli to té rodině nebude vadit, když tam mají dvě nemocné rozmrzelé děti.
Tak možná o to víc času na něj táta bude mít, když další dvě děti budou v pelechu. Můžou na procházku, na výlet, jen ve dvou s třeba i to víc si to užít. Předpokládám, že ty děti nijak zvlášť rozmrzele nemocí nebudou, to by spíš zavolali, že se ten víkend příliš nehodí, ne?
Ahoj holky, mám na vás dotaz. Co byste dělaly prosím.
Syn, 8 let, má jet na víkend k otci. Ten má z druhého manželství dvě děti (6 a 4). Obě mají ale ode dneška nebo včerejška neštovice. Syn už je měl, ale slabší průběh.
Tak bych se chtěla zeptat, daly byste své dítě k tátovi za takovéto situace? Moc děkuji za rady.
Já ho dát nechci, děti jsou nemocné a nerada bych, aby syn cokoli chytl…navíc nevím, zda je to dobré pro ty nemocné děti - ale pro otce to není důvod, aby nejel.
Styk syna s otcem máme na dohodu.