Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím vás zkušenější nebo někoho kdo se s tím už setkal. Syn ma anginu, ale prášky ani sirup nesplokne, protože se mu ztoho nadavuje. Nevíte co se s tím dá dělat?
@PeBa12 no budeš ho muset donutit, pak rychle zapít, zajíst, co zvládne… pokud teda nemáš ještě možnost varianty čípku do zadku ![]()
já třeba dávala zapít cocacolou, je prý dobrá na žaludek…
Když jsem byla malá, obyčejné prášky mi máma drtila, popřípadě rozrezat na čtvrtky..
@welovefashion Jak donutíš děcko spolknout něco z čeho se mu nadavuje? Jak zastavíš ten davící reflex?
Není to spíš psychologický blok, že ví, že je to lék. Když mu to rozdrtíš a dáš na lžičku pod vrstvu jogurtu, tak to taky nedá, když o tom nebude vědět?
@PeBa12 tak otázka je, kolik má roků? já jsem dceři stříkala sirupy stříkačkou do pusy bokem mezi zuby
jestli je chlapec trošku větší, možná zkusit působit psychologicky, jak se mu uleví
a k zapití ta cocacola se mi zdá také dobrý nápad
Návod nemám, ale mě tohle drží po angíně ve 4. třídě do dneška. Malé léky jakž takž, ale od velikosti ibalginu 400 mám problém. Musím se hodně uvolnit, soustředit a vychytat okamžik, kdy vím, že to nejspíš půjde. Dávím se tak u jednoho případu ze třech.
Ale jako spolknu to vždycky, jen občas se mi u toho zvedne kufr, no… Co jde půlit půlím, co jde drtit drtím a u zbytku jsem a tím prostě smířená. Třeba to kluk překoná sám časem. A kdy má ta antibiotika dostávat? V noci a hned ráno je to podle mě horší.
@Martha03 je mu 8 už ho tak lehce neoblbnu. Navíc ten prášek v tom jde cítit.
@PeBa12 píše:
tak to už je dost velkej aby pochopil, že musí
7letá nám prášek taky nespolkne, psychicky se z toho vynervuje tak, že ho hned vyzvrací. takže dostala na vybranou, buď budeme do aleluja polykat prášky, nebo jí do rozdrtím na prášek, dám do vody a ona to vypije. Zatím to řešíme takto…
Vysvětlit, že ho prostě spolkne, protože musí. A co by navrhoval, aby to šlo líp. Asi ta angina tomu nepomaha, no. Moje dcera by prasky taky nespolkla, sirup by nechtěla, ale přemluvila bych ji se zapitim. Nadavovat ze sirupu se snad tolik nemůže, ten se da polykat po částech.
@PeBa12 píše:
@welovefashion Jak donutíš děcko spolknout něco z čeho se mu nadavuje? Jak zastavíš ten davící reflex?
prostě to musí něčím zajíst nebo zapít, ono se ti může stát, že to pak vyzvrací, ale většinou je to jen takový pocit, malým dětem jsem to třeba podvodně zabalila do šunky sýra, nebo třeba u těch sirupů jsem jim pak dala tu colu nebo sušenku, bonbon, ještě černý neslazený čaj je dobrý, podle toho, jak moc je v tom krku bolelo, jo synovy jsem párkrát ve 3 letech musela i držet pusu zavřenou dokud nepolkl… ono z některého druhu atb je člověku zle od žaludku bohužel uplně běžně… ![]()
@PeBa12 píše:
To jsem řešila taky Známý synovi v deseti něco vysvětlil, a kluk bez potíží spolknul celý prášek. Se mnou to nechtěl spolknout ani za nic.
Chlapi jsou někdy šikovnější.
@Keyllah zkusím mu to nadrtit do kofoly nebo sladkého sirupu. Když to neprojde tak už se nemocnici nevyhne ![]()