Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nespolkneš - pojedeš do nemocnice, kde ti to budou píchat injekcema.
Zabralo to u nás snadno. Sirupy si nechává rozmíchat v čaji, prášek zpočátku trochu nadrcený do lžičky medu, postupně se naučil bez.
@PeBa12 píše:
@Keyllah zkusím mu to nadrtit do kofoly nebo sladkého sirupu. Když to neprojde tak už se nemocnici nevyhne
ale do malého množství, ať se mu neudělá blbě, když to do sebe kopne…
My synovi držíme prášky na lžičku s džusem a zvládá to v pohodě. Také mi prášek nespolkne a to je mu 10.
S dcerou to praktikujeme tak že se napije nechá tekutinu v puse šoupne prášek a znovu napije a jak je větší množství tak ten prášek sklouzne rychlejc než ho zaregistruje
jinak drtit přimíchat do jogurtu, nutely, medu ![]()
@PeBa12 píše:
@Icestar strašení na něj nepomáhá…
Ne? Smarja tak mu ten “prasek” rozpust v limonade a predtim ho nech trochu vyschnout, aby si o piti sam rekl.
@nozu píše:
My synovi držíme prášky na lžičku s džusem a zvládá to v pohodě. Také mi prášek nespolkne a to je mu 10.
to zní také jako dobrý nápad ![]()
@PeBa12 píše:
no tak buď na něho nějak psychologicky zapůsobíš, pokud nic nejde
, tak zavolej doktorce a bude chodit na injekce k ní
@Kolicek95 píše:
Návod nemám, ale mě tohle drží po angíně ve 4. třídě do dneška. Malé léky jakž takž, ale od velikosti ibalginu 400 mám problém. Musím se hodně uvolnit, soustředit a vychytat okamžik, kdy vím, že to nejspíš půjde.
Já mám také problémy s polykáním léků, ne že bych se dávila, ale nejde mi to polknout, jsou velké (to mám po svém otcovi, také jako dospělý s tím bojoval
). Ale co si tak vzpomínám, tak když jsem byla dítě, takové problémy jsem neměla. A víte proč? Protože tehdy se jednalo o tabletky, které se daly přepůlit a pak hezky rozkousat. Teď to nelze, protože téměř všechny léky jsou buď v kapslích, nebo potažené nějakým sajrajtem, který je nedovolí přepůlit.
Malinká rada pro snadnější polykání: s vodou mi to jde velmi těžko a také se všemi dalšími klasickými nápoji. Zato s polévkou mi to jde omnoho líp, nebo s omáčkou, jogurtem, prostě s něčím, co není čistá tekutina. Myslím, že by to šlo i se špagetami (zatím nezkusila
).
To jsou rady
Prý v osmi by to už mohl pochopit
To není o chápání, to je o fyzické neschopnosti to polknout. Sousedky dceři je 15 a když byla v nemocnici, tak jí dávali ATB formou sirupu. Prostě to neumí. A takoví jsou i dospělí. A to říkám jako mám dětí, kteří od 4 let prášky bez problémů polykají.
Co může pochopit, to je nutnost užívat léky. Takže rozdrtit a v něčem podat. Pokud to nepůjde, tak říct doktorce o sirup. Nevím jak jiná, ale naše pediatra by určitě vyšla vstříc.
Příspěvek upraven 02.11.20 v 15:41
@PeBa12 píše:
To neni strašení, to je pri angine prosta realita. Pokud nezvlada spolknout prasek, tak nezbyva nez injekce. V rodine takto skoncili na injekcich a jak to najednou slo. Uz nikdy problem nebyl. Je dost velky, aby to chapal. Ono to nadavovani je psychicke, v tomhle veku uz ma tipuji prasek a ty nejsou hnusné a pro deti ani nejsou velke. Pokud to ma v kapsli, tak ty jsou bez chuti a do krku vklouznou snadno. Prasek se da napulit. V lekarne maji pulicku prasku… sikovna vec za par korun. A vyplati se trénovat treba na bkomplexu nebo tak. To neublizi a natrenuje polykani.
@jessikka píše:
To jsou radyPrý v osmi by to už mohl pochopit
To není o chápání, to je o fyzické neschopnosti to polknout. Sousedky dceři je 15 a když byla v nemocnici, tak jí dávali ATB formou sirupu. Prostě to neumí. A takoví jsou i dospělí. A to říkám jako mám dětí, kteří od 4 let prášky bez problémů polykají.
Co může pochopit, to je nutnost užívat léky. Takže rozdrtit a v něčem podat. Pokud to nepůjde, tak říct doktorce o sirup. Nevím jak jiná, ale naše pediatra by určitě vyšla vstříc.Příspěvek upraven 02.11.20 v 15:41
A rohlik polknou, bezne jídlo? Pokud ano, tak je to v hlavě. Bud se nauci nebo bude mit v zivote problem navic… navic zakladatelka psala, ze neda ani sirup. Takze to neni reseni.
@BeaL píše:Protože tehdy se jednalo o tabletky, které se daly přepůlit a pak hezky rozkousat. Teď to nelze, protože téměř všechny léky jsou buď v kapslích, nebo potažené nějakým sajrajtem, který je nedovolí přepůlit.
Ale ty kapsle nebo potažený alespoň dobře kloužou. Nejhorší jsou ty obrovský bílý, ty když se vzpříčej v krku…
![]()
Jednou jsem taky takovej dostala a normálně jsem ho musela rozpůlit na třetiny a postupně spolknout s lžíci přesnídávky.
@PeBa12 dej mu par kostiček čokolády nebo sušenku a ať si prášek šoupne do papuli v okamžiku kdy bude chtit sousto polknout. Taky s tím mám problém a praktikuji to takto a stačí mi i kus rohliku ![]()