Syn nedokáže spolknout prášek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4284
2.11.20 14:52

Nespolkneš - pojedeš do nemocnice, kde ti to budou píchat injekcema.
Zabralo to u nás snadno. Sirupy si nechává rozmíchat v čaji, prášek zpočátku trochu nadrcený do lžičky medu, postupně se naučil bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41508
2.11.20 14:54
@PeBa12 píše:
@Keyllah zkusím mu to nadrtit do kofoly nebo sladkého sirupu. Když to neprojde tak už se nemocnici nevyhne :(

ale do malého množství, ať se mu neudělá blbě, když to do sebe kopne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21718
2.11.20 14:57

My synovi držíme prášky na lžičku s džusem a zvládá to v pohodě. Také mi prášek nespolkne a to je mu 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
2.11.20 15:03

@Icestar strašení na něj nepomáhá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
2.11.20 15:07

S dcerou to praktikujeme tak že se napije nechá tekutinu v puse šoupne prášek a znovu napije a jak je větší množství tak ten prášek sklouzne rychlejc než ho zaregistruje :nevim: jinak drtit přimíchat do jogurtu, nutely, medu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
2.11.20 15:11

Rekni mu, ze bud to spolkne anebo mu to strcis do zadku,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
2.11.20 15:12
@PeBa12 píše:

Ne? Smarja tak mu ten “prasek” rozpust v limonade a predtim ho nech trochu vyschnout, aby si o piti sam rekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
2.11.20 15:13
@nozu píše:
My synovi držíme prášky na lžičku s džusem a zvládá to v pohodě. Také mi prášek nespolkne a to je mu 10.

to zní také jako dobrý nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77379
2.11.20 15:14
@PeBa12 píše:

no tak buď na něho nějak psychologicky zapůsobíš, pokud nic nejde :nevim:, tak zavolej doktorce a bude chodit na injekce k ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
2.11.20 15:19
Č
@Kolicek95 píše:
Návod nemám, ale mě tohle drží po angíně ve 4. třídě do dneška. Malé léky jakž takž, ale od velikosti ibalginu 400 mám problém. Musím se hodně uvolnit, soustředit a vychytat okamžik, kdy vím, že to nejspíš půjde.

Já mám také problémy s polykáním léků, ne že bych se dávila, ale nejde mi to polknout, jsou velké (to mám po svém otcovi, také jako dospělý s tím bojoval :? ). Ale co si tak vzpomínám, tak když jsem byla dítě, takové problémy jsem neměla. A víte proč? Protože tehdy se jednalo o tabletky, které se daly přepůlit a pak hezky rozkousat. Teď to nelze, protože téměř všechny léky jsou buď v kapslích, nebo potažené nějakým sajrajtem, který je nedovolí přepůlit.
Malinká rada pro snadnější polykání: s vodou mi to jde velmi těžko a také se všemi dalšími klasickými nápoji. Zato s polévkou mi to jde omnoho líp, nebo s omáčkou, jogurtem, prostě s něčím, co není čistá tekutina. Myslím, že by to šlo i se špagetami (zatím nezkusila :jazyk: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
2.11.20 15:41

To jsou rady :lol: Prý v osmi by to už mohl pochopit :D To není o chápání, to je o fyzické neschopnosti to polknout. Sousedky dceři je 15 a když byla v nemocnici, tak jí dávali ATB formou sirupu. Prostě to neumí. A takoví jsou i dospělí. A to říkám jako mám dětí, kteří od 4 let prášky bez problémů polykají.
Co může pochopit, to je nutnost užívat léky. Takže rozdrtit a v něčem podat. Pokud to nepůjde, tak říct doktorce o sirup. Nevím jak jiná, ale naše pediatra by určitě vyšla vstříc.

Příspěvek upraven 02.11.20 v 15:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.11.20 15:41
@PeBa12 píše:

To neni strašení, to je pri angine prosta realita. Pokud nezvlada spolknout prasek, tak nezbyva nez injekce. V rodine takto skoncili na injekcich a jak to najednou slo. Uz nikdy problem nebyl. Je dost velky, aby to chapal. Ono to nadavovani je psychicke, v tomhle veku uz ma tipuji prasek a ty nejsou hnusné a pro deti ani nejsou velke. Pokud to ma v kapsli, tak ty jsou bez chuti a do krku vklouznou snadno. Prasek se da napulit. V lekarne maji pulicku prasku… sikovna vec za par korun. A vyplati se trénovat treba na bkomplexu nebo tak. To neublizi a natrenuje polykani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
2.11.20 15:47
@jessikka píše:
To jsou rady :lol: Prý v osmi by to už mohl pochopit :D To není o chápání, to je o fyzické neschopnosti to polknout. Sousedky dceři je 15 a když byla v nemocnici, tak jí dávali ATB formou sirupu. Prostě to neumí. A takoví jsou i dospělí. A to říkám jako mám dětí, kteří od 4 let prášky bez problémů polykají.
Co může pochopit, to je nutnost užívat léky. Takže rozdrtit a v něčem podat. Pokud to nepůjde, tak říct doktorce o sirup. Nevím jak jiná, ale naše pediatra by určitě vyšla vstříc.Příspěvek upraven 02.11.20 v 15:41

A rohlik polknou, bezne jídlo? Pokud ano, tak je to v hlavě. Bud se nauci nebo bude mit v zivote problem navic… navic zakladatelka psala, ze neda ani sirup. Takze to neni reseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
2.11.20 15:50
@BeaL píše:Protože tehdy se jednalo o tabletky, které se daly přepůlit a pak hezky rozkousat. Teď to nelze, protože téměř všechny léky jsou buď v kapslích, nebo potažené nějakým sajrajtem, který je nedovolí přepůlit.

Ale ty kapsle nebo potažený alespoň dobře kloužou. Nejhorší jsou ty obrovský bílý, ty když se vzpříčej v krku… :poblion: :mrgreen:
Jednou jsem taky takovej dostala a normálně jsem ho musela rozpůlit na třetiny a postupně spolknout s lžíci přesnídávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
2.11.20 15:56

@PeBa12 dej mu par kostiček čokolády nebo sušenku a ať si prášek šoupne do papuli v okamžiku kdy bude chtit sousto polknout. Taky s tím mám problém a praktikuji to takto a stačí mi i kus rohliku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí