Neštovice - každý jinak

255
27.1.22 21:36

neštovice - každý jinak

Mám dvě děti, dcera 6 let a syn 4 roky :)
9.1. jsem si jeli ke kamarádce pro neštovice - dcera je dostala teď 23.1. a má typický průběh, jeden den teplota, kolem 150-200 pupínků… dnes 5. den už je celkem v pohodě, ale má to tedy fakt všude…podle mě to „nejhorší“ už má za sebou a teď jen čekat až se to oloupe…
Co mi dělá „starost“ je syn… Ten má jen 2 pupínky ve vlasech, o těch jsem na 99% přesvědčena, že to neštovice jsou… jinak má jen 3 nějaké rozškrabané pupínky mezi prsama a krkem a po jednom pupínku na ruce a noze, jeden na břiše… Má to takhle od 25.1. a nic dalšího nepřibývá… Měl jste to někdo taky takhle nebo myslíte, že se ještě nějaké neštovice ukážou (nevypadá to)? Nemá teploty, není unavený, prostě nic… Mám strach, aby je nedostal někdy znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76303
27.1.22 21:39

@Odet dcera měla neštovice také tak, jako tvůj syn, 2 pupínky ve vlasech, maximálně 8 po těle, nic jí nebylo,
ale jak to bude dál a jestli neštovice může dostat ještě víckrát, netuším,
a ne tvému synovi už nic víc zřejmě nevyskočí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8665
27.1.22 21:41

Já jsem dle mamky nesovice neměla. Sourozenci ano, mazala jsem jim to chodila jsem na návštěvy za účelem nakažení, ale nikdy nic. Mamka mě prý důkladně prohlížela úplně všude a často, ale fakt nic. V dospělosti jsem si nechala nabrat protilátky a byly pozitivní. Takže jsem je mít musela, ale asi nejak skryté, třeba jen jeden, dva pupínky, které mamka neobjevila.. zatím jsem je znovu nedostala, tak uvidíme, jeslti to někdy přijde, nemyslím si, když mám ty protilátky. Naše děti (2 až 7 let) je ještě neměly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
27.1.22 22:01

Muze mit takovyto mirny prubeh bez vetsiho vysevu. Udajne, pokud je ten vysev takto minimalni, tak nemusi vzniknout dostatecne mnozstvi protilatek a dite se muze nakazit znova. Nevim, co je na tom pravdy. Mozna by nebylo od veci s nejakym casovym odstupem nechat nabrat protilatky obema detem a porovnat vysledek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24621
27.1.22 22:09
@kalie píše:
Muze mit takovyto mirny prubeh bez vetsiho vysevu. Udajne, pokud je ten vysev takto minimalni, tak nemusi vzniknout dostatecne mnozstvi protilatek a dite se muze nakazit znova. Nevim, co je na tom pravdy. Mozna by nebylo od veci s nejakym casovym odstupem nechat nabrat protilatky obema detem a porovnat vysledek.

Ano, je to možné. Já je v dětství měla 2× a synovec před pár lety taky. Scénář byl stejný, nejprve sami s mírným průběhem, poté s mladším sourozencem, a to už stálo za to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21529
27.1.22 22:14

Moje dcera měla neštovice také dvakrát. Jednou slabě, podruhé s velkou parádou. Syn měl neštovice v sedmi měsících. Teď je mu 11 let a podruhé je zatím nechytil. Chystám se, že mu nechám nabrat protilátky a pokud jich nebude dost, nechám ho naočkovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
27.1.22 23:07

@Odet Podle mě se můžou ještě nějaký ukázat, dceři se ukázaly do dvou, tří dnů, ale synovi nabíhaly pupínky aspoň pět dní… Jinak jak tady někdo psal, tak já je od bráchy taky údajně nechytla, ale v dospělosti jsem měla protilátky, takže jsem je mít musela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
28.1.22 00:01

Je možné, že se syn ještě nakazí od ségry, takže třeba za dalších 20 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.1.22 06:31

@Odet Syn měl asi 15pupinku, ale nenalily se. Neštovice dostal znovu a to pak fest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí