Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky. Dcerka 3 r měla vysoké teploty a dr poradila panadol čípky. Protože se mohou po 6 h a ona už po 2-3 hodinach mela zas teplotu zpatky na 39 dr rikala at vvtom mezicase dam nurofen. V noci jak jsem byla zblbla dala jsem ji omylem po necelych 3 hodinach misto nurofenu ten panadol. Bojim se abych ji tim nejak ublizila v prialovem letaku strasi poskozenim jater apod. Nestali se nekomu neco podobneho? Volala jsem dr ale ma ode dneska dovolenou a jeji zastup je v karantene. V nejhorsim bych zajela s dcerkou nekam na pohotovost. ![]()
Jednou se nic nestane. Ono se to muze dát i dřív, ale nesmíš překročit denní dávku.
@JancaS84 píše:
Jednou se nic nestane. Ono se to muze dát i dřív, ale nesmíš překročit denní dávku.
To se nestalo nastesti. Dekuju
Pokud je dcerka jinak zdravá a nemá problém s játry ani ledvinami tak se pro jednou nic nestane
jenom si dej teď pozor na celkovou denní dávku pokud bude zase teplota… ať je malá brzy zdravá ![]()
@Vladusxx píše:
Pokud je dcerka jinak zdravá a nemá problém s játry ani ledvinami tak se pro jednou nic nestanejenom si dej teď pozor na celkovou denní dávku pokud bude zase teplota… ať je malá brzy zdravá
Dekuji. S nicim takovym se neleci. Na teploty trpiva casto. Nikdy se mi tohle nestalo. Musim byt pozornejsi.
V noci si vždycky zapisuju co komu a v kolik hodin dávám. Už několikrát se mi to vyplatilo, když jsem si nebyla jistá…
@Masina píše:
V noci si vždycky zapisuju co komu a v kolik hodin dávám. Už několikrát se mi to vyplatilo, když jsem si nebyla jistá…
Ale ja to taky mela napsany. I jsem si do krabicky k posteli nachystala ten nurofen. Jenze se probudila s placem, pak do toho se probudula rocni dcerka taky s teplotou a ja v tom frmolu sla pro cipek i pro malou a ty krabicky byly u sebe. Proste jsem zazmatkovala asi nevim. Doslo mi to az rano. Hruza.
Neboj, bude to dobré. Pohlídej si, abys dnes už nepřekročila tu denní dávku.
Kdybys měla pochybnosti - nebo se ti příště stalo něco podobného - volej toxikologickou linku.
Ať jsou děti brzy zdravé!
@ÁjaMil píše:
Ale ja to taky mela napsany. I jsem si do krabicky k posteli nachystala ten nurofen. Jenze se probudila s placem, pak do toho se probudula rocni dcerka taky s teplotou a ja v tom frmolu sla pro cipek i pro malou a ty krabicky byly u sebe. Proste jsem zazmatkovala asi nevim. Doslo mi to az rano. Hruza.
Jo, rozumím…tomu se už nijak předejít nedá… Sláva hromadnému marodění ![]()