Neštovice - léčba slivovicí

14
16.4.15 11:27

Neštovice - léčba slivovicí

Dobrý den zkušené maminky,
chtěla bych se Vás zeptat, zda-li jste některá dostala obdobné doporučení dětskou lékařkou na léčbu neštovic. Syn 3 roky se do rána osypal, lékařka potvrdila neštovice. Doporučila nám týden nekoupat a na pupínky aplikovat pouze slivovici. Prý žádný pudr a masti, že neštovičky pak nedýchají. Na zmírněné svědění Fenistil. Vím od maminky, že klasický opar též vždy spálí opakovaným poťukáním tamponku namočeného do slivovice. Ale ještě jsem od nikoho neslyšela, potírat dítě slivovicí u planých neštovic. Máte někdo obdobné doporučení či zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
16.4.15 11:32

Já souhlasím s názorem paní doktorky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.4.15 11:33

Pokud bude nejaka poskozena, bude to dite pekelne stipat. Ja deti protahla nekolikrat vanou s hypermanganem. Jen chvilinku, aby se nestovice nertozmocily, otukat bavlnenou plinkou, aby se netozskrably rucnikem, zasychaly pak pekne a to jich deti mely desitky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.4.15 11:34

Jinak souhlas s nepouzivanim pudru, opravdu hojeni brani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22011
@verousek70 píše:
Já souhlasím s názorem paní doktorky :)

Já ani náhodou, protože to chudáka dítě bude pálit doslova jako prase.

Zkus si potřít slivovicí rozškrábnutý pupínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15419

Že se namá používat tekutý pudr a že se mají pupínky vysušovat, jsem už slyšela. Ale o slivovici ještě ne, bála bych se, že to bude pálit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.4.15 11:36

Taky bych mela strach o paleni. Netere mely na pupeny nejaky specialni krem z lekarny…
Kamaradce zase doktorka rikala, aby nestovice potirala Tea Tree olejem.

• Citovat
  • Upravit
15419
@Bibi239 píše:
Pokud bude nejaka poskozena, bude to dite pekelne stipat. Ja deti protahla nekolikrat vanou s hypermanganem. Jen chvilinku, aby se nestovice nertozmocily, otukat bavlnenou plinkou, aby se netozskrably rucnikem, zasychaly pak pekne a to jich deti mely desitky.

Tenhle postup taky můžu jen doporučit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380

Tak slivovice vysušuje a desinfikuje, proč ne? Jen bych měla trochu strach aby to nepálilo :nevim: Mě se nejlíp osvědčil ten fenistil, ale ne vnitřně ale ten gel na mazání. Naopak nedoporučuju ViraSoothe-úplně na nic…naštěstí jsme ho dostali od dr. zadarmo, měla tam vzorek od dealera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25145
16.4.15 11:38

@suzanach To slyším poprvé, my dostali doporučení nemazat ničím. Ale slivovice, proč ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25145
16.4.15 11:38

Jak píšou holky, musí to pálet, moje děcka by to nesnesly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
16.4.15 11:41

Děkuji za Vaše rychlé reakce. Jelikož malej není bolestýnek, myslím, že to s tou slivovicí zkusíme a snad zvládneme i přes nějaké to štípaní. Zatím má jen začínající pupínky, tak to ještě neštípe, jen chladí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.4.15 11:42
@Hanka1 píše:
Taky bych mela strach o paleni. Netere mely na pupeny nejaky specialni krem z lekarny…
Kamaradce zase doktorka rikala, aby nestovice potirala Tea Tree olejem.

tea tree bude stipat uplne stejne. Pokud jde o desinfekci, muze se pouzit genciana nebo betadinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
16.4.15 11:50

@suzanach my jsme je denne osetrovali ruzovym roztokem s hypermanganu a o tje zazrak..slivovici? dovede si pani doktorka predstavit jak to bude silene stipat? :zed:

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
16.4.15 11:54

Nám určitě urychlily léčbu koupele v hypermanganu. jsem koupala třeba 5 x denně (max 5 minut, polívat pupínky, nebo na tampon kosmeticky ). Pak jsme nechali volně oschnout a naťupkali Tanno Hermal lotio. skvely na nestovice. Hypermangan hezky vysušoval všechny neštovičky a alespoň chvíli to nesvědilo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA