Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky
je normální, aby skoro 3.měsíční mimčo na UM pořád tolik bolelo bříško? Kaka s těží jednou denně, spíš za dva dny a šíleně u toho pláče a já s ním ![]()
@Sabuliin některé děti na to trpí - můj starší půl roku
dáváš probio? nebo kapky? nebo zkus vysadit vigantol - pokud ho má, ten to taky způsobuje.
@martina.se pouzivame ted sab simplex ( ten zabral ze zacatku jako zadne jine) ale ted po mesici pouzivani to snad vubec nezabira… Vigantol vysadit? Ale to je vitamin na rust ne? To nemuzu jen tak sama prestat davat ne? ![]()
@Sabuliin seženeš jiný vitamín D, např od Jamiesonu. Vigantol je svinstvo.
Vysad sab simplex, stejne jako espumisan muze stavit. Tyhle kapky maji ucinek pouze na plynatost, tj. brisko nafoukle plyny, ucinek by mel byt v radu max pul hodiny, pokud to nezabira, problem je jinde a muze to i zhorsovat.
Nasadila bych laktobacila, chovala bych v klubicku, davala do satku. Vigantol jsem nedavala a ani jedfno me dite kupodivu nema krivici…
Zkusila bych vysadit Vigantol. I v příbalovém letáku se píše, že způsobuje bolesti bříška a sehnat jinou, přírodnější variantu vitamínu D
Jinak doporučuju nosti v šátku, mimčo se u toho pěkně vyprdí ![]()
@Sabuliin píše:
@martina.se Paneboze tak proc ho predepisuji?!
stará škola. Na pár dní ho vysaď (neboj, dítku to neublíží).. uvidíš, zda se něco změní - pokud ano, pořiď jiný vit D. Já tohle řešila u malého, nasazen Vigantol, ze spokojeného mimina uřvaný uzlíček, vysazeno, klid. Nasazeno znovu, to samé. Pořízen jiný vitamín, je klid. ![]()
@Sabuliin normální to je
,náš tím trpěl taky. Pomohla až změna UM.Od té doby, co jsme Nutrilon vyměnili za Nutrilon Anti colics jsme měli víceméně pokoj. K tomu jsem dávala BIO gaiu a když bylo nejhůř, tak Espumisan.
Po podání Vigantolu jsem také pozorovala zhoršení. Vzhledem k tomu, že nejhorší koliky byly vždycky večer, tak jsem Vigantol začala dávat ráno a pak to bylo celkem v pohodě.
Ty jo holky. To by mě vůbec s tím Vigantolem nenapadlo, jen jedna kapka…moje mala trpi spis teda na zacpu, ale břisko ji taky boli…zkusím ted vynechat schválně dva dny ten vigantol…
Mě to s tim Vigantolem Mudr stále vyvrací, nicméně taky začínám pozorovat souvislost. Prvotní myšlenka, že to dělá Vigantol navíc přišla ještě před pročítáním diskuzí a ty mě v tom jen utvrzují. Holky, doporučte nějakou značku vitamínu D, pokud možno v příznivější cenové relaci než jsou biogaia kapky ![]()
@Holy86 @beeerush já to mám vyzkoušené na mláděti - nikdy na bolesti břicha netrpěl, nasazení vigantolu a šílený… chudák probrečel půl dne.. jak jsem mu to vysadila, tak okamžitě klid..
Jinak Vit baby-D od Jamiesonu.