Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, máme už po neštovicích jen stroupky. Ale klučinu stále svědí…a tajně je odlupuje. Bojím se co z toho může být. Už to tedy ničím nemažu… měla bych znova Imazolem nebo máte někdo vyzkoušeno něco jiného? Díky moc
Tak jestli stále svědí tak bych asi ještě mazala
Tím čím doteď.
Fenistil gel nebo kapky.
Ale pokud už má ty stroupky zaschlé a suché, tak to snad nevadí.
Ony se slupují i samy. Pokud je v nich ještě ta infekční tekutina, pak jo - jednak by si to asi pořádně roznesl po těle, jednak by mu asi zůstaly jizvy.
(Máme po neštovicích týden.
)
Nám bylo řečeno pořád promazávat nějakým pleťovým mlíkem, než se to ztratí.
Já jsem mazala mininkovským krémem s měsíčkem. Krásně se vyhojily a dcera nemá jedinou jizvu. A vyzkoušela jsem to i na sobě, protože jsem neštovice chytila od dcery. Měla jsem hnusné pupence a strupy, ale ten krém to všechno promastil a nenutilo mě to drbat se. Myslím,že to byla Nivea.
Nafteta píše:
Já jsem mazala mininkovským krémem s měsíčkem. Krásně se vyhojily a dcera nemá jedinou jizvu. A vyzkoušela jsem to i na sobě, protože jsem neštovice chytila od dcery. Měla jsem hnusné pupence a strupy, ale ten krém to všechno promastil a nenutilo mě to drbat se. Myslím,že to byla Nivea.
Ahoj, ten krém s tím měsíčkem jsi začala používat asi po zaschnutí, že? A do té doby jsi mazla čím?