Neštovice u moře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10017
11.5.14 10:19

Mne u jednoho dítěte před neštovicema přišlo, že se blíží nějaká viroza, asi 2 dny před měl zvýšenou teplotu, pak při samotných neštovicích teplotu neměl vůbec, druhé dítě nic a teplotu okolo 38st až čtvrtý, pátý den neštovic. Každé dítě to má jinak, jen bych řekla, že ty první dva dny byly u obou docela brnkačka, nejvíc skákaly až tak třetí, čtvrtý den a to to měli opravdu celkem ošklivé.

Asi bych vyčkala den, dva na pokoji jak se to vyvrbí, ale do zhojení by neměla chodit mezi lidi a na sluníčko a pak opravdu hodně hodně mazat vysokým faktorem, moje děti je měly 2 měsíce zpátky a doteď je na těle dost zřetelně poznat, kde měly pupeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
11.5.14 10:35

Synovec prodělal neštovice asi v 6 letech, bylo to o prázdninách, neležel vyloženě v posteli, ale odpočíval na lehátku venku ve stínu. Sám byl dost unavený, takže nějaké běhání nehrozilo.
Do moře bych ji nepustila a držela ji co nejvíc ve stínu a přes polední sluníčku radši ani nebrala ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.5.14 10:37
@lennel píše:
A jsou to stoprocentně neštovice? My byli loni v Turecku a poštipali ji tak komáři, ze měla úplný bolaky. Měla to jen malá a to jsme spali v jedné mistnost.

Nápodobně nám se v Turecku osypala dcera pro změnu z nadměrné koncentrace chloru v bazénu plus v kombinaci se sluníčkem.

Jinak dítě držet v izolaci od ostatních, jinak pokud v zájezdu nebo letadle narazíte na nasraného právníka, tak můžeš mít i trestní postih.

Kamarádka zažila dítě v hotelu na Kypru s neštovice má jak hrom a horko těžko se dostaly do letadla. Delegátky to musely nahlásit na aerolinky a museli si sehnat stempl od místního/hotelového doktora, ze už není dítě infekční. Každopádně ven chodili až večer a mimo civilizaci a jídlo ji nosili na pokoj, protože ostatní matky a hoteloví hosté by je zlyncovaly a osobně se jim nedivím…
Kamoska je naštěstí rozumná a dítě izolovala…

Neter litá s Travel Servisem a říkala, ze evidentně infekční dítě jako viditelně neštovice můžou oni vyloučit z přepravy, záleží na rozhodnuti vedoucího letu, protože ten na sebe bere riziko obecného ohroženi, což nakažení infekční chorobou je, zbytku posádky a hlavně cestujících…

• Citovat
  • Upravit
13119
11.5.14 10:38

Pokud jsou to neštovice, nesmí nejen na sluníčko a do moře, ale nesmí ani mezi lidi - tzn. na snídaně, obědy, večeře, procházky večer… protože je velice infekční. Tnz. zavolala bych delegáta a požádala, aby přijel doktor a podíval se na ni. Pokud to neštovice budou, měla by být neustále na pokoji a hlavně je potřeba se dohodnout s doktorem, jestli bude infekční i na cestu zpátky - jedná se o letadlo. Protože, pokud infekční bude, do letadla by také neměla. A pokud bude totálně osypaná, možná ji tam ani nevezmou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6565
11.5.14 10:59

Vracíme se až za tři týdny. Izoluju jí. Oběd jsem jí přinesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.5.14 11:01

@Laya tak jedno dítko z toho budeš mít venku, ale asi to postihne i to druhý, inkubačka je 7-21 dní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.5.14 11:01
@ynax píše:
Pokud jsou to neštovice, nesmí nejen na sluníčko a do moře, ale nesmí ani mezi lidi - tzn. na snídaně, obědy, večeře, procházky večer… protože je velice infekční. Tnz. zavolala bych delegáta a požádala, aby přijel doktor a podíval se na ni. Pokud to neštovice budou, měla by být neustále na pokoji a hlavně je potřeba se dohodnout s doktorem, jestli bude infekční i na cestu zpátky - jedná se o letadlo. Protože, pokud infekční bude, do letadla by také neměla. A pokud bude totálně osypaná, možná ji tam ani nevezmou

Asi tak - stručně, jasně a výstižně :palec:

Já nevím proč většina matek ma pocit, ze neštovice jsou taková brnkacka s pupinkama :evil: - je to závazně dětské infekční a nakažlivé onemocnění a pěkný zahnul na imunitu dítěte ještě pul roku poté… 8o

A tady se dotyčná ptá jestli se infekční dítě ůže koupat :roll:, já se nakazit cestou v letadle nebo v hotelu, kde se infekční dítě pohybuje jak je mu libo - tak dotyčnou zažaluju za ušlý zisk, který bych měla na paragrafu za dvě nakažené deti, což pokud to chytnou dvě deti po sobě je miňimalne měsíc až šest týdnu doma… :think:

• Citovat
  • Upravit
24320
11.5.14 11:03

Sla bych k mistnimu lekari. Onehda jsem cetla, ze do more prave ze naopak při nestovicich muzou. Takzvane jiny kraj jiny mrav. ;). Dokonce to pra urychluje hojeni atak… ;). Však mrkni do google…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.5.14 11:04

Tady jsou hodne zastarale metody u nas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
11.5.14 11:04
@clovek píše:
@Laya tak jedno dítko z toho budeš mít venku, ale asi to postihne i to druhý, inkubačka je 7-21 dní :(

Ale nemusí, sousedu deti chytla starší neštovice při prvním kontaktu, automaticky předpokládala, ze to chytne i mladší a ten nic a to jsme je pak měli třikrát ve školce :mrgreen: a jednou ve škole a pořad nic… ;)

• Citovat
  • Upravit
13119
11.5.14 11:07

@kattkka zastaralé metody? Jakože v cizině je normální, aby infekční dítě chodilo normálně ven, třeba na pláž mezi ostatní lidi? Jakože tam zastávají názor, že každý jednou musí neštovice chytit, tak proč ne třeba dnes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10017
11.5.14 11:13

@Hanka1 tak tutovka není nic, ale ta pravděpodobnost je hodně, hodně veliká, někde jsem četla, že neštovice můžou proběhnout i skrytě, tak to třeba dítko chytlo a neprojevilo se to vyrážkou :think:. Každopádně neštovice jsou opruz, nás vyřadili na měsíc ze společnosti, ale jsem ráda, že to bylo přes zimu a že jsme byli doma, právě jsem se nejvíc bála toho, kdyby to chytli někdy v létě zrovna třeba na dovolené :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
11.5.14 11:14

@ynax : presne tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
11.5.14 11:19

@kattkka to nemyslíš vážně? 8o Co když má někdo sníženou imunitu? Takže to se takhle jednou potkají v cukrářství dvě rodiny… jedna má dítě s neštovicemi a druhá s onkologickým nálezem…vždyť o nic nejde, ne?

Příspěvek upraven 11.05.14 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
11.5.14 11:19

Tak nemusite byt zase na zakladatelku tak jedovaty ne? Normalne se zeptala, kdyz nevim tak se zeptam. :roll:.
Zakladatelko, zkus tam schrastit nejakyho doktora(z cestovkou asi nejdte, ze?).A on ti rekne, co mas a nemas delat ;).Dej vedet, jak jste dopadli.Teda ale to jr pech co??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí