Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No holky hlavně se tady nehádejte, opravdu není co zakladatelce závidět, těšíte se na dovolenou a pak ji ztrávíte na pokoji s dítětem a jenom se modlíte aby nebylo infekční na let a druhé to ještě nechytlo.
Zakladatelka dělá co má, já bych možná toho lékaře vyhledala aby se to potvrdilo. Přeji ať máte mírny průbeh a vše zvládnete ![]()
@Laya píše:
Teplotu má 37,2 což je u ní celkem rarita, teploty nemívá. Dnes jsme na pokoji a čekáme co se z toho vyklube ale myslím že to na 99% jsou. Abych jí udržela v posteli tak to bych jí musela přibít.
Nestovice jsou vysoce infekcni, do zaschnuti nema co delat mezi lidma.
@Laya píše:
Jsme 4. Den s dětmi u moře, dcera se mi dnes ráno osypala neštovicemi. Zažil jste někdo? Je potřeba chodit k Dr? Může se koupat v moři? Děkuji za odpovědi
Je tak to je docela malér
Já byla v Chorvatsku a byla tam rodina s dítětem co se jim tam osyplo. Paní s holčičkou byla u DR. a ten je poslal okamžitě domů s tím, že je tam jiné klima a normální české dítě může mít dost blbý průběh. Takže co vím tak druhý den jeli domů.
Tak tomu říkám smůla. Lituji tě. Ale ven bych nechodila, ani do moře. O kontaktu s jinými lidmi ani nemluvím. Tak se držte.
@Uju no,ale to taky nejde vzdy jet domu. Nevime, kde jsou, jak daleko to je.Jsou urco letadlem, tak je zase nevezmou do letadla.Nic,nez tam vydrzet jim nezbyva.
Dospělý člověk, který neštovice neprodělal, může mít obrovské komplikace (zápal mozkových blan například) a můžou to být až smrtelné komplikace. Tady před rokem byla epidemie, zemřel 60 letý chlap, kterého nechtíc nakazil vnouček, kterému se udělal výsev ve vlasové části hlavy a než ho izoloovali od dědy, děda to chtil a zemřel. Já je prodělala v 21 letech (děs), kamarádka ve 23 letech skončila na infekčním oddělení, lumbální punkci, zápal mozkových blan. Fakt izolace je na místě už kvůli dospělým lidem, pro které jsou neštovice mnohem horší než pro děti. Přeju ať máte mírný průběh a aby byla možná cesta domů (první dítě už neinfekční a druhé ještě ne).
@kamikaa píše:
@Uju no,ale to taky nejde vzdy jet domu. Nevime, kde jsou, jak daleko to je.Jsou urco letadlem, tak je zase nevezmou do letadla.Nic,nez tam vydrzet jim nezbyva.
No, předpokládám, že když se jede s dětma na tak dlouho tak připojištění bude ne úplně základní-zajistí i dopravu domů. S tím jsem se též setkala. Jen to teda nebylo letecky ale sanitkama(když to je možné) ![]()
No, jdu dočíst, jestli něco nového.
Zatím ne, snáší to dobře, četla jsem že teplo je na to dobré, hodně se jich dnes vyrazilo, jsme na pokoji. Ty co byly první už jsou skoro zhojené, mažu betadinou. Teplota max 37,6. Kliniku máme 50 m.
Tak snad to bude brzy ok a malemu se to vyhne.At si aspon trochu uzijete ![]()
Jj už jsou všechny zaschlé, hezky se jí to hojí jsme v resortu kde jsme sami tak se i koupe
@Laya opravdu jsou neštovice celkem nebezpečné, synkovi jeden pupínek zahnisal a ležel s tím měsíc na kapečkách v nemocnici. Nesmí na slunko, nesmí se prochladit, chce to klid a hodně pít..na pupíky jen práškový pudr bez nějakých vůní..nikdy ne tekutý pudr.