Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šarlota4 souhlasím donesla bych nějaké hezké přáníčko a láhev dobrého vína ( z dobré osvědčené vinotéky, ne ze supermarketu
)
Donesla bych přáníčko + něco k tomu, asi víno. Ale pokud nic nosit nechcete, aby Vás to nevyšlo moc draho, tak tam radši vůbec nechoďte.
@Online píše:
Donesla bych přáníčko + něco k tomu, asi víno. Ale pokud nic nosit nechcete, aby Vás to nevyšlo moc draho, tak tam radši vůbec nechoďte.
přání, víno je ok…ale obálka s penězi? na to abych si tam ještě platila útratu, to mi přijde škoda
A co se zeptat ostatních než pujdete jak to mají oni..? to tam nebudete nikoho znát? jestli někdo nic neponese, tak abyste v tom nebyli sami..
Donesla bych víno a přáníčko, jak už psaly holky. Myslím, že je to akorát. S prázdnou bych nešla, ale nenosila bych žádné velké dary. Peníze bych dala, pokud bych byla na svatbě, ale takhle ne.
Přesně, jak už zmínily holky. Přáníčko a pozornost - víno, knihu (např. průvodce, jestli se chystají na konkrétní svatební cestu)… ale ne peníze. Nešla bych s prázdnou, ale také ne s mega darem, aby je to nepřivedlo do rozpaků a neměli pocit, že musí teď něco platit…
@LAlezane píše:
Co může být krásnější, než vařit s přístroji a jíst a pít z nádobí, které se líbí někomu jinému, ne mně…
U mě trvalo 10 let, než rodina pochopila, že nechci žádnou „výbavu“ - že bych si ráda ručníky a povlečení vybrala podle toho, co se mi líbí a v čem se mi dobře spí (a ne, kytičky a bavlna to nejsou), a že bych ráda žehlila a vařila s přístroji, které mně přijdou šikovné a hezké na pohled.Já jen že na kolenou prosím každého, aby si rozmyslel, než tohle někam donese, jestli o to dotyční fakt budou stát…
Přesně
Proto nám udělá radost cokoliv, co se dá sež. rat nebo vypít ![]()
Osobně bych na takovouhle sešlost vzala něco dobrého (třeba bych upekla cheesecake) a láhev dobrého vína (nebo toho, co vím že novomanželé pijou).
edit: pokud se oslava koná v restauraci, tak tam bych jídlo samozřejmě nenosila ![]()
@Tichošlápek píše:
Ano nesla bych peníze. V okolí je bezne, ze svatba je v rodinném kruhu a oslava s kamarády jindy. A zároveň se dávají dary
Taky bych nic nenesla. Mas si zaplatit posezeni a jeste prinest dar…sorry jako ![]()
@Anonymní píše:
přání, víno je ok…ale obálka s penězi? na to abych si tam ještě platila útratu, to mi přijde škoda
Burani jak vyšitý fakt
když se nadlabnu zadáčo tak holt přinesu obálku aby to nevypadalo blbě. Když si mam platit útratu sama tak nedostanou nic, páč se mi to nevyplatí
tak tam nechoďte a máte po starosti, co byste si dělali škodu.
Je bych koupila nějaké fotoalbum na svatební fotky a přání, ani financím bych se nebránila dát k přání. Spousta lidí slaví třeba narozeniny, každý si platí za sebe utratu a dárek oslavenci donese. Určitě pozvou na panáka nebo bude přichystané nějaké pohoštění.
@terien píše:
Burani jak vyšitý faktkdyž se nadlabnu zadáčo tak holt přinesu obálku aby to nevypadalo blbě. Když si mam platit útratu sama tak nedostanou nic, páč se mi to nevyplatí
tak tam nechoďte a máte po starosti, co byste si dělali škodu.
uklidni se, prostě nemám peníze na rozhazování, pochopila bych to kdyby za mě měli nějaké výdaje, tak bych jim to vykompenzovala penězi v obálce
@Lucmína píše:
Taky bych nic nenesla. Mas si zaplatit posezeni a jeste prinest dar…sorry jako
Ten dar jim davas k svatbě. To se mezi přáteli děla. Neni to výměna za zaplacenou útratu. Smutne toto
@Anonymní píše:
uklidni se, prostě nemám peníze na rozhazování, pochopila bych to kdyby za mě měli nějaké výdaje, tak bych jim to vykompenzovala penězi v obálce
Dárek ale není žádná kompenzace
když nemám peníze tak dam jenom maličkost, třeba láhev vína, na tom není nic spatnyho ale neprepocitavej to proboha na to, kolik toho sníš a vypijes.
Bud nic - pokud jdete na chvili a utratu si platíte sami..nebo jen něco menšího..přání a víno, šáno, atd..