(Ne)svatební dar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
17.10.17 13:11

Bud nic - pokud jdete na chvili a utratu si platíte sami..nebo jen něco menšího..přání a víno, šáno, atd..

• Citovat
  • Upravit
6945

@Šarlota4 souhlasím donesla bych nějaké hezké přáníčko a láhev dobrého vína ( z dobré osvědčené vinotéky, ne ze supermarketu :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
628

Donesla bych přáníčko + něco k tomu, asi víno. Ale pokud nic nosit nechcete, aby Vás to nevyšlo moc draho, tak tam radši vůbec nechoďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 13:14
@Online píše:
Donesla bych přáníčko + něco k tomu, asi víno. Ale pokud nic nosit nechcete, aby Vás to nevyšlo moc draho, tak tam radši vůbec nechoďte.

přání, víno je ok…ale obálka s penězi? na to abych si tam ještě platila útratu, to mi přijde škoda

• Citovat
  • Upravit
smurfka
17.10.17 13:14

A co se zeptat ostatních než pujdete jak to mají oni..? to tam nebudete nikoho znát? jestli někdo nic neponese, tak abyste v tom nebyli sami..

• Citovat
  • Upravit
4457
17.10.17 13:16

Donesla bych víno a přáníčko, jak už psaly holky. Myslím, že je to akorát. S prázdnou bych nešla, ale nenosila bych žádné velké dary. Peníze bych dala, pokud bych byla na svatbě, ale takhle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
17.10.17 13:29

Přesně, jak už zmínily holky. Přáníčko a pozornost - víno, knihu (např. průvodce, jestli se chystají na konkrétní svatební cestu)… ale ne peníze. Nešla bych s prázdnou, ale také ne s mega darem, aby je to nepřivedlo do rozpaků a neměli pocit, že musí teď něco platit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
17.10.17 13:33
@LAlezane píše:
Co může být krásnější, než vařit s přístroji a jíst a pít z nádobí, které se líbí někomu jinému, ne mně… :roll:
U mě trvalo 10 let, než rodina pochopila, že nechci žádnou „výbavu“ - že bych si ráda ručníky a povlečení vybrala podle toho, co se mi líbí a v čem se mi dobře spí (a ne, kytičky a bavlna to nejsou), a že bych ráda žehlila a vařila s přístroji, které mně přijdou šikovné a hezké na pohled.Já jen že na kolenou prosím každého, aby si rozmyslel, než tohle někam donese, jestli o to dotyční fakt budou stát… :?

Přesně :palec: :palec: :palec: Proto nám udělá radost cokoliv, co se dá sež. rat nebo vypít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
17.10.17 13:34

Osobně bych na takovouhle sešlost vzala něco dobrého (třeba bych upekla cheesecake) a láhev dobrého vína (nebo toho, co vím že novomanželé pijou).
edit: pokud se oslava koná v restauraci, tak tam bych jídlo samozřejmě nenosila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.10.17 13:53
@Tichošlápek píše:
Ano nesla bych peníze. V okolí je bezne, ze svatba je v rodinném kruhu a oslava s kamarády jindy. A zároveň se dávají dary

Taky bych nic nenesla. Mas si zaplatit posezeni a jeste prinest dar…sorry jako :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.10.17 14:14
@Anonymní píše:
přání, víno je ok…ale obálka s penězi? na to abych si tam ještě platila útratu, to mi přijde škoda

Burani jak vyšitý fakt :roll: když se nadlabnu zadáčo tak holt přinesu obálku aby to nevypadalo blbě. Když si mam platit útratu sama tak nedostanou nic, páč se mi to nevyplatí :roll: tak tam nechoďte a máte po starosti, co byste si dělali škodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
17.10.17 14:31

Je bych koupila nějaké fotoalbum na svatební fotky a přání, ani financím bych se nebránila dát k přání. Spousta lidí slaví třeba narozeniny, každý si platí za sebe utratu a dárek oslavenci donese. Určitě pozvou na panáka nebo bude přichystané nějaké pohoštění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 14:43
@terien píše:
Burani jak vyšitý fakt :roll: když se nadlabnu zadáčo tak holt přinesu obálku aby to nevypadalo blbě. Když si mam platit útratu sama tak nedostanou nic, páč se mi to nevyplatí :roll: tak tam nechoďte a máte po starosti, co byste si dělali škodu.

uklidni se, prostě nemám peníze na rozhazování, pochopila bych to kdyby za mě měli nějaké výdaje, tak bych jim to vykompenzovala penězi v obálce

• Citovat
  • Upravit
21311
17.10.17 14:50
@Lucmína píše:
Taky bych nic nenesla. Mas si zaplatit posezeni a jeste prinest dar…sorry jako :)

Ten dar jim davas k svatbě. To se mezi přáteli děla. Neni to výměna za zaplacenou útratu. Smutne toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.10.17 14:57
@Anonymní píše:
uklidni se, prostě nemám peníze na rozhazování, pochopila bych to kdyby za mě měli nějaké výdaje, tak bych jim to vykompenzovala penězi v obálce

Dárek ale není žádná kompenzace :zed: když nemám peníze tak dam jenom maličkost, třeba láhev vína, na tom není nic spatnyho ale neprepocitavej to proboha na to, kolik toho sníš a vypijes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný