(Ne)svatební dar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1291
17.10.17 17:40
@Tichošlápek píše:
Ten dar jim davas k svatbě. To se mezi přáteli děla. Neni to výměna za zaplacenou útratu. Smutne toto

Ale dar se prece dava za to, ze jsi pozvana na svatbu ne? Me by teda hanba fackovala, kdybych nekoho pozvala „na oslavu“ svatby a chtela, aby si utratu platil kazdy sam. To radeji nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.10.17 17:49

@Lucmína ne dar se skutečně nedává za pozváni na svatbu. Dar se dává proste jako dárek k významné události, jako prani štěstí, pro radost i ze spousty jiných důvodů. My jsme dostali dost svatebních daru i od lidi, kteří nebyli ani na svatbě ani na oslavě potom. Proste proto, ze to jsou naši přátelé. Prijde mi to normální. Nevime jaká je situace novomanželů - možná proste jen chtějí posedět v hospudce a oslavit svatbu s kamarády. Jako když slavis narozky - taky přece neplatis útratu všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.10.17 17:57

Tak my jse to pojali jako dva páry trochu humorně..
Dali jsme jablon s dudlíky a rýč- ano pro něhokho trapné.. ale na oslavě to mělo největší uspěch mezi temi obálkami :)
Ale je fakt, že jsme tři páry naladění na stejnou vlnu- humor, sranda..
Ab y bylo pochopeno.. Svatbu měli na vlastní zahradě a měli svůj vlastní dům..
Tak jsme to pojali jako postavit dům, zasadit strom a nevěsta byla těhotná, splodit syna :mrgreen:
Jablon si tam zasadili a je tam už 5 rokem :mrgreen:
Pokud bych ale šla někde, kde moc se humor nebere, tak bych nesla dobré pití obálku s přáním a tam 1000 kč..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.10.17 18:04

@Tichošlápek souhlasím, toto nikdy nepochopím toto přemýšlení, tak buď to jsou přátele a jdu jim dát něco k svatbě a nepočítám kolik projím a kolik dám, a nebo radši nejdu.. :nevim:
Přece i na té oslavě nebude někdo jíst horem dolem, a platit tam hromady peněz.. Většinou si lidi dají třeba kávu, nebo víno, nealko.. toto bych fakt neřešila.. Myslím, že pochutina tam na stole mít budou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.10.17 19:26
@Lucmína píše:
Ale dar se prece dava za to, ze jsi pozvana na svatbu ne? Me by teda hanba fackovala, kdybych nekoho pozvala „na oslavu“ svatby a chtela, aby si utratu platil kazdy sam. To radeji nic.

Ne, to vážně nedává. Jak jsi na to přišla? Každý si může udělat a oslavit svatbu jak chce a komu se to nelíbí, ať tam nechodí. Obzvlášť ty lidi, který se neumí chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.10.17 19:33

@Tichošlápek kdyz slavim narozky, tak si bud pozvu kamarady domu a pohostim je a kdyz mam nejaky vyznamny narozky, tak je pozvu do hospody a tam samozrejme utratu zaplatim.
Ja bych tam s prazdnou nesla, ale vzala bych treba vino nebo nejakou blbustku, ale urcite bych nenesla penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.10.17 19:40
@Lucmína píše:
@Tichošlápek kdyz slavim narozky, tak si bud pozvu kamarady domu a pohostim je a kdyz mam nejaky vyznamny narozky, tak je pozvu do hospody a tam samozrejme utratu zaplatim.
Ja bych tam s prazdnou nesla, ale vzala bych treba vino nebo nejakou blbustku, ale urcite bych nenesla penize.

Však nikdo neříká ze tam musí jít s obálkou nebo sadou nádobí. Víno stačí. Ale přijít s prázdnou protože si musím zaplatit 2 piva a kafe?? Tak buď chci tu svatbu oslavit a popřát jim štěstí nebo nechci a pak budu doma. Takhle to přepočítavat je trapný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
17.10.17 19:58
@Tichošlápek píše:
Ano nesla bych peníze. V okolí je bezne, ze svatba je v rodinném kruhu a oslava s kamarády jindy. A zároveň se dávají dary

Ale tady by se prave ty penize nesly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
17.10.17 20:05
@Lucmína píše:
Ale tady by se prave ty penize nesly…

Ano, jeden se rozhodne dat peníze a druhy se rozhodne pro jiný dárek. Každý podle fantazie a možností, to je snad jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
17.10.17 20:48

@Lucmína no ono je právě vidět, jak kdo bere přátele :mrgreen: Pokud jsou to opravdu přátele, tak to člověk neřeší a chce jim třeba koupit pěkný dárek a nebo dát korunu, aby si sami něco koupili. Když jsou to jenom,,, nějací známý tak to lidi řeší no..
To co jde zakladatelka znám hodně, protože manžel z velké rodiny a má hormadu sestřenic a všeho..
Ono totiž ta svatba hodně stojí a bud se zve oslavit jakoby dopředu s kamarády a nebo po, jak je kdo zvyklý a všude to bylo tak, že niko, nikde nečekal plné stoly jídla a že si tam dá nějaké jídla..
Bylo to třeba na 6.. lidi se doma běžně najedli a tam bylo jenom na stole - tyčinky, brambůrky nějaké třeba listové pečivo slané atd.. a voda perliva na stole.. Alkoholu bylo dost, protože kamarádi mezi sebou nosí a nikdo tam vyloženě neobjednával např. knedlo vepřo..
Většinou jde o to se všichni sejít připít si, oslavit ne se najíst :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6822
17.10.17 21:14

Já bych koupila víno a přáníčko. Nebo v albi mají takový koutek pro novomanželé. S prázdnou bych nešla. Já si tedy myslím, že stejně nějakou útratu nebo nějakou rundu panaků za vás zaplatí. A i kdyby ne, tak pokud je máš ráda, tak to není problém ne???Jsou to přátelé. Neříkám, dávat 1000 do obálky, ale přijít s prázdnou je blbé. Jinak tyhle kamarádky jsem si hezky po svatbě roztřídila. My měli svatbu jen s rodiči. Z fin. důvodů. Máme spoustu přátel a nemáme na to, dát za svatbu 100 000.Před svatbou jsem uspořádala večírek, pozvala jsem jen kamarádky, které znám 10 a více let. Občerstvení a veškeré pití jsem zařizovala sama.Na úkor toho, že holky nebudou na svatbě. Svědkyně pak potají vybírala na mě dárek na památku. Vybírala 270kc. Nikdo s tím problém neměl. Já jsem to opravdu nečekala, nic jsem nechtěla. A přesto se našly dvě, které měly plnou hubu řečí, že musí platit na dar, když nejdou na svatbu. O dar mi nešlo, spíš mě to bylo líto a šlo mi o princip. Stejně ostatní holky na party donesly každá flašku a něco na zub. Jinak dar jsme dostali i od těch, který nám na svatbě nebyli.Bylo to moc milé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný