(Ne)svatební dar

Anonymní
17.10.17 12:37

(ne)svatební dar

Jdeme o víkendu na oslavu svatby od manželova kamaráda. Na svatbu nás nezvali, ale zvou nás na kamarádskou sešlost která je dva dny po svatbě. Nesli byste dar? Peníze? Popřípadě kolik? Jdeme jen na chvili posedět, ani to nebudou platit.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
17.10.17 12:39

Peníze bych nenesla, nějaký dárek ano, praktický…Něco do kuchyně se vždy hodí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 12:40
@pannda píše:
Peníze bych nenesla, nějaký dárek ano, praktický…Něco do kuchyně se vždy hodí..

díky za tip co například tě napadá?

• Citovat
  • Upravit
13955
17.10.17 12:41

Dala bych pranicko a dobre vino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
17.10.17 12:46
@Anonymní píše:
díky za tip co například tě napadá?

Pokud vaří oba, cokoli, zajdi do Tescomy a vyber nerez. hrnec, míísy, cokoli praktického. Já třeba kdysi kamarádům darovala set na kávu, tedy šálky a podšálky na presso a konvici(pijí i čaj)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
17.10.17 12:46

To už mi přijde lepší dát 500 kč do obálky a pak vypozorovat jak to udělali ostatní a podle toho se přizpůsobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.10.17 12:48

Ano nesla bych peníze. V okolí je bezne, ze svatba je v rodinném kruhu a oslava s kamarády jindy. A zároveň se dávají dary

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.17 12:50
@Tichošlápek píše:
Ano nesla bych peníze. V okolí je bezne, ze svatba je v rodinném kruhu a oslava s kamarády jindy. A zároveň se dávají dary

běžné? my běžně nosíme peníze když už jsme pozvaní na oslavu a nemusíme nic platit…ale tady mi to přijde divné, a vyjde nás to teda draho

• Citovat
  • Upravit
13955
17.10.17 12:50
@Tichošlápek píše:
Ano nesla bych peníze. V okolí je bezne, ze svatba je v rodinném kruhu a oslava s kamarády jindy. A zároveň se dávají dary

Ale oni je nezvou na party, nic neplati, nebyli ani na obradun :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
17.10.17 12:57
@pannda píše:
Pokud vaří oba, cokoli, zajdi do Tescomy a vyber nerez. hrnec, míísy, cokoli praktického. Já třeba kdysi kamarádům darovala set na kávu, tedy šálky a podšálky na presso a konvici(pijí i čaj)

Co může být krásnější, než vařit s přístroji a jíst a pít z nádobí, které se líbí někomu jinému, ne mně… :roll:
U mě trvalo 10 let, než rodina pochopila, že nechci žádnou „výbavu“ - že bych si ráda ručníky a povlečení vybrala podle toho, co se mi líbí a v čem se mi dobře spí (a ne, kytičky a bavlna to nejsou), a že bych ráda žehlila a vařila s přístroji, které mně přijdou šikovné a hezké na pohled.

Já jen že na kolenou prosím každého, aby si rozmyslel, než tohle někam donese, jestli o to dotyční fakt budou stát… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.10.17 12:58

Jestli jste fakt kamarádi a máte všichni smysl pro humor, tak bych třeba donesla nějakou blbinu typu Albi apod. nebo nějakou manželskou hru nebo společenskou :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2242
17.10.17 13:00

Pokud chcete pratelum neco dat, dejte. Pokud ne, nedavejte. A i jedna moznost neni spatne. Nesnasim prepocitavani penezniho svatebniho daru na to, jestli si clovek musi nebo nemusi neco hradit sam. O tom obdarovavani neni. Radost by melo udelat to, ze na novomanzele myslite. Ja darky davam rada a dala bych darek.

Jako tipy mensich darku me napadaji 2 stejne hrnecky s podsalkem, vino, zastera do kuchyns pro ni i pro nej, kucharka, pokud planuji dovolenou tak pruvodce do te destinace, sklenicky na vino (jiny alkohol, co maji radi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.10.17 13:01

@Šarlota4 ale jsou to kamarádi :nevim: proste bych jim dárek dala

@Anonymní píše:
běžné? my běžně nosíme peníze když už jsme pozvaní na oslavu a nemusíme nic platit…ale tady mi to přijde divné, a vyjde nás to teda draho

Tak nic nenoste. Ale mne by to bylo trapné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4959
17.10.17 13:02

Donesla bych balíček z jídla a pití, třeba nějaká afrodiziaka (čokoláda, chilli, krevety, víno…) nebo prostě něco, co víte, že mají rádi. Peníze bych nenesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
17.10.17 13:04
@Šarlota4 píše:
Dala bych pranicko a dobre vino

Asi tak.

Jako hosté na svatbě darujeme obvykle finance, pokud si novomanželé nepřejí jinak. Ale v tomto případě bych též volila přáníčko a láhev dobrého vína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný