Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Prosím poraďte, já nevím, co vybrat. Syn rok a půl, pořád mu vyhovuje láhev MAM s tím širokým nevylévacím pítkem (savičkou) viz. obrázek, pije za chůze, sem tam s tím třískne o zem apod. a nic neteče, může se mýt v myčce, ale nevím, jestli je to ještě v jeho věku vhodné. Dívala jsem se na ty nevylévací hrníčky 360, jako Lovi, ale prý to stejně teče.
Je vhodné, aby měl ještě láhev/hrníček a pítkem? Mohlo by být něco takového https://lovibaby.com/…y-bear-p3347 ? Nebo je lepší tvrdé pítko? Nejlépe, kdyby to mohlo i do myčky. Děkuji za pomoc.
Syn uz mi v roce a pul pil z brcka, s takove te lahvicky kde se vysune
Poridila bych to.
Takhle velkýmu dítěti bych už nekupovala žádnou speciální flašku, ale naučila bych ho pít z hrnku. A taky to, ze se nepije za běhu a s nádobím se netriska. Ale na rady si tu počkám, momentálně hledám něco s tvrdým pitkem pro 8 měs. dceru.
Syn dostal v roce ten hrnecek Lovi 360, predtim mel ten s pitkem, ale to brzo prokousl a pak to hodne teklo. Hrnecek netece, pouze kdyz s nim triskne.
Pije z neho krasne, naucil se z nej tak za 2 dny. Za nas spokojenost, ma ho rad.
Mám 14 měsíční dceru, od 11 měsíců pije jenom z té lahve s brčkem. Z ničeho jiného pít neuměla, to brčko jí naprosto vyhovuje
U nás se flaška nevede. Venku pije z normální a doma z větší štamprle
Různých lahviček a hrníčku máme mraky darovaných, ale nejlíp nakonec obyčejná varianta. Um teda nepije, kojím. Dudlík nikdy nechtěl, neměl, ani flašku.
Jeden čas pil z té mam co máte vy, ale teď už nechce, asi to málo teče.
Má 15 měsíců teda.
A prostřední syn pil dobře z těch lahví s netekoucim, sportovním uzávěrem ( tehdy to měl Rajec, dneska už hodně jiných).
A brčko bych taky zkusila.
@Snajl Já u obou dětí používala hrnky a lahvičky MAM dokud ne nenaučily napít z čehokoli, takže do cca roka používali tohle měkké pítko (já s ním měla koupený takový ten hrnek se širokým hrdlem), které jsem později nahradila tvrdým pítkem (jen jsem koupila to pítko, hrnek zůstal stejný) z toho syn pil do zhruba 2 než se naučil dávat si pití na jedno místo, kde nemůže sklenici srazit psí ocas, na výlety jsem používala sportovní pítko do cca 3 let, ale to už se uměl napít že všeho, ale ta lahvička byla velikostně akorát, aby nebyla v batůžku moc těžká. Dceři je teď 21 měsíců a na vodu tu má buď lahev s tvrdým pítkem MAM s čistou vodou, když dostane na pití něco jiného (mléko, čaj, džus,…) tak pije z normálního plastového hrnku (občas ještě omylem smete nádobí na zem) a nepřijde mi na netekoucí láhev moc malá, proč zbytečně dítě nervovat aby nevylilo pitía lítat za ním s hadrem, když ten čas můžeme využít mnohem příjemněji.
Já bych buď sáhla po hrnku s brčkem, nebo koupila na opakované použití flašku s nevylévacím pítkem (Jupík, Rajec…) a pomalu učila pít z normálního hrníčku.
Flašku z DM s brčkem, jejich značku od 10 m. Někdy okolo roku i flašku od rajec, mají malé růžové 3dcl a dobře se jim to drží. Okolo roku a půl přešel na sportovní flašku se špuntem jako mají různé jupiky. Zas mají v dm. Doma hodně z hrníčku nebo skleničky, venku a ve školce flašky, aby to nebylo všude
https://www.dm.cz/…5144706.html?…
Vyzkoušela jsem snad všechno možný během těch let se třema dětma, nejvíc funguje tahle NUK savička Kiddy ![]()