Netěším se do zaměstnání

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.9.24 15:10

Netěším se do zaměstnání

Dobrý den, ano je to trošku fňuk blog. Dělám učitelku v MŠ, ale na to, že je teprve konec září, tak už se tam netěším. Když tam přijdu, jedu na 100%, směji se a tak… ale doma cítím, že se mi tam nechce. Kolegyně, děti jsou fajn, jen prostě už jsou ty okolnosti okolo ubíjející. Máme málo dětí, takže je tam tlak někoho jeďte sehnat, aby nás nemuseli zavřít - to jedno oddělení (školka v Praze), Děti co měly nastoupit se odstěhovaly, a není kým to doplnit. Leda z jiných oddělení. V jednom chybí učitelka, která je dlouhodobě nemocná - vedení doteď nezačalo shánět náhradu, takže děti se dělí, v jiných skupinách jich spí kolem 20. Děláme přesčasy …. Chybí i uklízečka. Teď se našla, ale do týdne onemocněla. Předělávají nám školku, takže se obědy nevaří a musíme všichni najednou chodit do školy, i ti nejmenší. Za každého počasí. Teď jsem přepisovala náš denní režim, je rozplánován skoro po deseti minutách, co vše se musí stihnout udělat, aby se vše stihlo.

Je toho nějak moc :roll:
Prosím anonym, nebo radši smazat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65010
29.9.24 15:17

Nepsala jsi tu už, i o těch přechodech do jiné jídelny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8652
29.9.24 15:57

Já jsem to tak měla loni. V praci všechno v pohodě, ale přesto jsem se tam netesila, nechtělo se mi tam. Důvod je mně samotné neznámý.. pomohla změna místa. Dělám skoro to stejné, jen jinde. A najednou dobrý. Ne že by se mi chtělo ráno vstávat, ale do práce se víceméně těším, chodím tam ráda, líbí se mi tam. A to je tam kolektiv horší, vedení přísnější, deti zlobivejsi… vlastně objektivně nemám důvod být spokojenější :mrgreen: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10904
29.9.24 16:40

Tak ono 100× nic už umořilo i vola.

Někdo tu školku velmi špatně vede a samozřejmě personální dopady, o kterých už se mluví dlouho.

Plus osobně prace s cizima dětma třeba pro mě by vůbec nebyla, ale to asi není tvůj problém.

Jak tady někdo psal, změnit působiště, zaměření zatím ponechat. Pak uvidíš.

Mě by tohle co popisuješ taky nebavilo a silně ubíjelo.
To není ani práce, spíš neustálá operativa, jak co zvládnout aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
29.9.24 16:48

Kam se všichni odstěhovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14867
29.9.24 16:57
@Anonymní píše: Více

Problém obsadit školku?? V Praze?? To je soukromá a nějaká drahá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janninkan
5.10.24 11:04

Musí to být opravdu náročné, zvlášť když vedení neposkytuje dostatečnou podporu. Možná by bylo užitečné sdělit své pocity někomu z nadřízených nebo zvážit, zda existují kolegové, kteří sdílejí podobné zkušenosti a mohla by se uskutečnit společná akce k zlepšení situace. Péče o vlastní duševní pohodu je nezbytná, i když situace není jednoduchá.

• Citovat
  • Upravit
24759
5.10.24 11:18

Neumím si absolutně vůbec představit nechodit ráda do práce…

mám tam svůj podkrovní pokojíček :mrgreen: super vztahy na pracovišti na úrovni skoro-rodiny.. za 30let tam úplně všechny a vše znám líp jak své boty, chodím tam jak „dom“, stejně to má švagrová v soc. domově - už je tam ředitelka, taky si to vyšlapala od 18od píky od odnášení bažantů..
s kolegy i s ní i s přáteli jsme zajedno, že člověk tráví v práci prostě tolik a tolik hodin (my navíc i noční, pohotovosti a tak), že než tam chodit ve stresu, tak radši odejít jinam…

v Praze se mi ta situace u tebe nezdá, určitě bys jako předškolní pedagog našla vlídnější pracovní prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
5.10.24 19:58

Chápu, jak může být práce na školce náročná 😟 Zkoušela jsi mluvit s někým nad tebou? Třeba by se dalo něco řešit 🤔 A třeba najdeš způsob, jak si práci ulevit. 😊 Držím palce! 🍀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
5.10.24 20:10

Ty už jsi tady psala. Školka je divná, proto tam máte odhlášené děti. A tobě by prospělo jít pracovat jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
5.10.24 22:09

To zní opravdu náročně! Věř, že nejsi sama v tom, jak se cítíš. Někdy je důležité si aspoň na chvíli oddychnout a dělat něco, co Tě dobije energií. Drž se! 🍀

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat