Ukončit podnikání?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Muzu se zeptat v jakém oboru? Sama něco vyrabis? Co ti v podnikání zabírá nejvíc času a energie?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manželovi bych tohle všechno řekla a poradila se s ním, jak by to šlo řešit, co navrhuje. Zvážila bych i zkrácení doby věnované práci ve prospěch odpočinku. Pracovat tolik, aby to dávalo smysl, ale ne víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Berenikee píše: Více
Gastro.
Mám pocit, že vše. Objednávky, nákup materiálu, výroba, expedice…
Práce mě baví, ale psychicky mě to strašné vyčerpává…
- Citovat
- Upravit
@adresa píše: Více
To právě nemůžu, bohužel nemáme ani jeden vysoké příjmy a tak je potřeba pracovat co nejvíce. Máme tři děti, z toho 2 na středních školách…
Po operaci jsem šla za pár dní do orace, protože poplatky se nezaplatí..
- Citovat
- Upravit
Né každý je schopen podnikání, já bych to nedala, vidím to u manžela je to spoustu starostí, spoustu závisti a nikdo nevidí tu dřinu kolem, jak dlouho podnikáš, manžel by třeba nedokázal jít někam do fabriky, nedokázal by přijmout těn řád teď svačina, teď kouřová teď oběd, ale u tebe bych se přikláněla buď zvolnit, ale to jak popisuješ asi nepůjde a nebo se poohlédnout po práci a na lidi se vyprdni ty ti nic nedaj, ani složenky nezaplatí, spíš přemýšlej o tom, aby to ukončení bylo finančně co nejméně bolestivé
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň uniklo mě, že píšeš 2roky, no za 2roky slušný vyhoření, utíkejte od toho už teď ti to bere zdraví držim palce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka píše: Více
Souhlas…a co řeknou lidi bych neřešila…oni toho řeknou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždycky bude nejvíc kecat ten kdo nikdy nepodnikal, ten kdo podnikal pochopí, protože ví o čem to je a ono hlavně v podnikání se musí člověk naučit nenosím si starosti domů, což já třeba neumim ani v zaměstnání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A náklady na rozjezd už se ti za ty 2 roky vrátily? Nebo jsi ještě v mínusu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A manžel nebo děti ( píšeš že už jsou na střední, tak nebudou úplně malé) pomáhají? Či oslovit rodinu s pomocí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xsaleen píše: Více
Děti ne (intr), manžel ano v rámci jeho možnosti, je taky pracovně vytížený. Rodina ne (pomáháme my), starší rodiče.
- Citovat
- Upravit
@karkarka píše: Více
Ještě v minusu, v oboru v kterém pracují je velmi vysoký náklad. Bohužel nepracují ve městě, ale na mini vesnici. V tomto oboru je pořád ještě zažito produkt objednat u toho, kdo dělá doma na černo. Věřím, že být městě, tak je daleko větší výdělek.
- Citovat
- Upravit
Ono i spousta zákazníků mě kontaktuje odpoledne/večer. Už jsem se naučila ten telefon prostě nebrat a ozývám se až „v pracovních hodinách“, ale je to ubíjející. V tento čas se potřebují věnovat práci. Takový začarovaný kruh…
- Citovat
- Upravit
Myslím, že si buduju slušnou sociální fobií. A klidně přiznám, že prostě nemám ty ostré lokty. Jsem hodný člověk a taky toho často lidé zneužívají. Manžel říká, že si je připouštíme moc k tělu. Ale neumím s tím asi pracovat. Neumím nic odrbat, jsem poctivec…
Navíc finance. Tím, že prostě jedeme na doraz, tak fakt nemám možnost třeba na dva týdny zavřít, abych si odpočinula. Je to začarovaný kruh. Od ledna se mají zvyšovat odvody a mě už teď se svírá žaludek, co bude…
- Citovat
- Upravit
Hezký večer
Potřebuji se vypovídat, někomu, kdo má nezaujatý názor.
Před dvěma lety jsem začala podnikat. Mám v pronájmu prostor, pracují sama. Zaměstnance si dovolit nemůžu.
Nemůžu říct, že by se mi nedařilo, jsou samozřejmě slabší měsíce, ale i lepší. Zákazníci dojíždí i z okolních měst, obci.
Ale psychicky mě začíná podnikání ničit. Ať už jde o okolí (nepříjemní zákazníci, nepřející lidé, pomluvy), tak časová náročnost. Dva roky jedu na 200 %. V nemoci do práce, protože poplatky se nezaplatí.
Bohužel mě přestává má práce těšit a začínám to dělat jen z povinnosti.
Počáteční náklady byli vysoké a tak manžel nechce ani slyšet o ukončení. Já se ale cítím špatně…a nejraději bych vše zavřela a našla si stabilní práci s jistým příjmem. Prostě jistoty. Že stresu jsem přestala menstruovat a mám velké problémy se spánkem.
Manželovo: co na to řeknou lidí, mě totálně vyčerpává a uráží. Protože jsem si na 100% jistá, že jsem do podnikání vložila vše a pracují, jak nejlíp umím. Jen mám prostě pocit, že tato cesta není pro mě.
Holky poraďte prosím. Vydržet, nebo to zabalit?
Abych ještě doplnila: Jeden z vážných důvodu je zdraví. Začíná se mi znatelně podlamovat a cítím, že už takovou „zátěž“ dlouho nezvládnu.