Ukončit podnikání?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15121
27.9.24 06:36
@Anonymní píše: Více

2 roky podnikáš, jsi ještě v mínusu, takže vlastně 2 roky jsi nic ‚nevydelala‘. K tomu špatná psychika. Podnikání bych odpískala a nechala se někde zaměstnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35593
27.9.24 06:40

Vykašlala bych se na to. S takovou se brzo zhroutíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.9.24 08:20

Taky bych se na to vykašlala, za dva roky žádný výdělek a jen jsi z toho v pytli. Co řekne okolí vůbec neřeš a manželovi upřímně vysvětli, že pokud nechce, abys skončila v nemocnici, tak ať do tebe nehustí svoje moudra :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
27.9.24 08:25

Vyprdla bych se na to. Jenom dáváš dáváš a za ty roky nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
27.9.24 08:32

Ahoj,

podnikání je tvé, zdravíé je tvé a rozhodnutí zda budeš nebo nebudeš pokračovat, je také tvé. Dle toho co píšeš jsi naprosto rozhodnutá a já sí myslím, že je to rozumné. Zdraví máme jen jedno. Práce se vždy najde. Jde o to, zda toho pak nebudeš litovat, zda ti pomoc v podobě další OSVČ osoby neulehčí, nebo se o nájem dělit s někým - nepíšeš v čem podnikáš a zda je to možné. Třeba služby stylu kadeřnictví, masáže apod se dá dělit.

A co řeknou lidi? Nic. Však podnikání neustále zaniká. U nás se obchody neustále obměnují. Někde i každý rok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.9.24 08:36

Syndrom vyhoření. Nebyla bys první, která s podnikáním skončila. Tobě se jakžtakž daří, ale za cenu, že děláš za dva a již ti to přerůstá přes hlavu. Když budeš pokračovat dál, bez ohledu na sebe a signály, které ti tělo dává, tak si zaděláváš na vážnou nemoc. Vím o čem mluvím, protože tak jsem dopadla já.

• Citovat
  • Upravit
4627
27.9.24 09:48

Skonči dříve, než se z toho zhroutíš. Může tě to zdravotně tak poznamenat i do budoucna, že bys pak mohla mít problémy i v zaměstnání. Není ostuda něco zkusit a pak to ukončit, protože to finančně a zdravotně nedáváš, je ale nesmysl dále pokračovat, když nemáš před sebou výhledy na zlepšení a už teď meleš z posledního.
Na lidi se vykašli, všichni chytří jak rádio, ale nikdo ti nic nedá, až se složíš. To ti řekne každý, kdo to nějak zdravotně odskákal z práce, že měl skončit daleko dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
27.9.24 11:33

Pokud nejsi ani po dvou letech schopna tvořit rezervy pro dobu nemoci a to nemluvím o dovolené, je to zatraceně riskantní podnikání a za hranou únosnosti. Což je i odpověď na tvoji otázku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
27.9.24 12:39

Pokud ti podnikání nevynáší, po dvou letech se ti ani nevrátila počáteční investice, nejsi z toho schopna nic ušetřit na horší časy do rezervy, jsi psychicky a fyzicky na dně, tak bych to ukončila a nechala se někde zaměstnat. Na názory ostatních kašli a manželovi akorát řekni důvody. Pokud to není nějaký blb, měl by tě pochopit a podpořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
27.9.24 13:01

Ahoj,
zkusil bych to někomu prodat.
Případně píšeš, že se trochu daří, tak bych zvážil i toho zaměstnance (třeba alespoň DPP, které tě tak nezatíží) a alespoň část delegovat.
Pokud to na tebe má až takhle dopad na zdraví, tak by zkrátka chtělo něco udělat, než se zdravotně složíš a s podnikáním skončíš ze dne na den tak jako tak, a aniž bys z toho alespoň třeba část investic dokázala získat zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33319
27.9.24 21:06

To je špatně. Tohle nemůžeš dlouho vydržet. Píšeš, že je to gastro, to je náročné a být na to sama dlouhodobě nejde.
My nejsme gastro, jedeme mnohem, mnohem déle, nebyla a nejsem na to sama a stejně mě to kdysi dostihlo, byla jsem hodně mladá, tak jsem vydržela déle, několik let bez dovolené. Pak jsem jeden den cestou z kanceláře odpadla, bez varování, manžel byl naštěstí se mnou, zavěsila jsem se do něj, odvezl mě domů, dva týdny jsem z postele vstávala akorát na záchod. Přenastavila jsem pravidla, z práce doma nejpozději do šesti, každý druhý týden čtvrtek a pátek doma, abych měla klid na účetnictví, o víkendu jsem řešila práci jen v nejnutnějším případě a co nejkratší dobu. Kolaps byl koncem zimy a v létě jsem první týden v červenci měla volno a na konci srpna jsme jeli na dovolenou. A šlo to. Muselo.

Píšeš výroba, distribuce, objednávky, nákup…
Tak co to zkusit takhle. Najdeš si práci, s klasickou pravidelnou pracovní dobou, klidně i na kratší úvazek, tim bude zajištěný příjem. Na výrobu a distribuci zaměstnat brigádníky, důchodce, studenta, ideálně mit několik zájemců o brigádu, abys měla zaskok, když jeden vypadne. Na DPP, do 10 tisíc. Objednávky a nákupy vyřídit vy s manželem po práci. Rozhodně bych zapojila i deti, středoskolaky, oba naši taky pomáhali. Když tu půjde, dáte jim odměnu, když to hned nepůjde, nedá se nic dělat, realita je tvrdá a nebude jim na škodu to poznat.
Takhle by vám z podnikání mohli časem zbývat víc a rozhodneš se, jestli si to takhle necháš, nebo to nepujde ani takhle a zrušis to úplně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24618
27.9.24 21:42

Udělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
28.9.24 06:01

To není otázka vhodná na veřejné fórum. Je potřeba si sednout k papírům a číslům. Nesplacení vkladu za dva roky neznamená samo o sobě vůbec nic. Velice hrubým odhadem by teď mělo být v podniku něco přes milion. Z kusých informací vidím jen jediný problém. Jeden člověk a otevírací doba. To je z principu volovina. Rozhodným bodem by mělo být zhodnocení práce. Jestli je, změnit organizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15459
28.9.24 07:16

Nevím, co konkretne děláš. Máš otevírací dobu, kdy to tam chodí lidí a ty obsluhujes? U toho vytvaris to, co prodáváš? Kolik hodin denně pracuješ? Pracuješ víc než 8,5 h? Kolik vydělávás? Kolik bys vydělala, pokud bys byla zaměstnaná? Je vidina, že budeš pracovat méně, vydělávat více? Jde to, co jsi nakoupila, prodat? Kolik bys byla ve ztrátě, pokud bys okamžitě skončila? Kolik bys byla ve ztrátě, pokud bys skončila za měsíc, dva, půl roku…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12882
28.9.24 07:35

Když nedokážeš jako podnikatel vydělat ani na vlastní nemocenskou a dovolenou, tak bych šla od toho, a nechala se zaměstnat. Každý na to není, na tom není nic špatného :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat