OČR hned při nástupu do práce

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.9.24 19:18

Očr hned při nástupu do práce

Ahoj, potřebuju radu. Už jsem dnes ráno obnovovala diskuzi, ale nikdo mi neodpověděl, tak zakládám svou. V úterý mám nastoupit do práce po rodičovské dovolené. Od června jsem na neplaceném volnu do konce září což je v pondělí. Jak naschvál mi onemocněl syn, má atb, takže celý příští týden bude doma. Nemám hlídání, max na ten první pracovní den by si mohla vzít volno babička. Můj dotaz zní jestli můžu jít hned od 1.10. na očr nebo musím ten první pracovní den odpracovat a ošetřovné si vzít až od druhého dne? Děkuji moc za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1000
28.9.24 19:23

No, to budou v práci rádi :D A nebylo by lepší, kdyby s ním šla na OČR babička? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 19:33
@MiaBea píše: Více

Věř mi, že z toho sama nejsem nadšená. :think: Babičky jsou obě pracující, z toho jedna osvč. Ani mě nenapadlo to po nich chtít.

• Citovat
  • Upravit
828
28.9.24 19:35
@Anonymní píše: Více

tak se jich zeptej, protože jinak si budeš s největší pravděpodobností hledat novou práci. Teda pokud se nevracíš do staré, kde jsi na neurčito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
28.9.24 19:37

Řešíme s manželem taky, zezačátku si bude brát více OČR (volno v jeho případě, je OSVČ) on, aby to nadměrně neohrožovalo mojí kariéru hned po restartu. Už tak stačí, že mám part time a chodím domů relativně brzo i v dny, kdy jsem v kanclu na full day…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 19:39
@bublifucekk píše: Více

Vracím se do staré práce.

• Citovat
  • Upravit
5907
28.9.24 19:39

Tak zavolej svému zaměstnavateli a domluv se. A navíc si myslím že i když bys šla na OÇR až ve středu tak stejně s toho odvařený nebude. Posunout nástup o týden nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
28.9.24 19:41

tak to se nedá nic dělat, prostě dojdeš o týden později. Ano, na OČR půjdeš hned od úterý, je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 19:53

Tak základem je komunikace se zaměstnavatelem a co si budeme není to ideální… Já třeba letos měnila práci, dítě už mám větší a byla jsem dohodnutá s manželem, že ve zkušební době bude v případě potřeby doma s dítětem on. Bohudík se to nenastalo. Ke konci zkusebky už jsem byla domluvená na home Office pro případ potřeby. Nezneuzivam to…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.24 19:57
@bublifucekk píše: Více

Takže nárok na očr mi vznikne hned v úterý i když nebudu mít odpracovanou ani hodinu?? Já to nemůžu nikde na netu najít jak to je když se vracím z neplaceného volna. :think:

• Citovat
  • Upravit
35469
28.9.24 20:26

Na OCR nárok určitě máš. Otázka je jestli bude i placené, ale řekla bych že ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3009
28.9.24 20:34

Já se teď vracela do práce a holka, co měla nastoupit se mnou, podepsala smlouvu ze stejného důvodu až o týden později. Ale náš zaměstnavatel je skvělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
28.9.24 20:40

Máš 2 babičky? Já myslela, že jsi samozivitelka… ať se kouká postarat otec, vždyť tys byla doma přes 3 roky! A on jako nezvládne 14 dní?? :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 20:50
@Annonymní_007 píše: Více

Otec je osvč a nemůže zůstat doma. Mají nasmlouvané zakázky na 6-12 měsíců dopředu. Za zrušenou nebo i posunutou zakázku má nemalé sankce. Je to živitel rodiny, takže to prostě nejde. Na očr budu vždy jen já. Proto se ptám taky na sebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.9.24 20:55
@JancaS84 píše: Více

Hned v pondělí budu volat do práce, ale chtěla jsem vědět pro info jestli nárok mám nebo budou nekompromisně trvat na tom abych v úterý přišla, že nárok na očr nemám.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat