OČR hned při nástupu do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
744
28.9.24 22:42
@kocourGarfield píše: Více

Mně ne, manželovi :lol:. Ani mi to nepřipomínej. Holka ani jednou nezasmrkala, ale protože údajně měla ve školce hroznou rýmu, tak mi řekli, že ji další den nevezmou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.9.24 22:43

@Kolicek95 Tak jak kdo. U nás ve skupině třeba byli rodiče, kteří nechtěli nakazit rodinné příslušníky ( nemoc ).

• Citovat
  • Upravit
744
28.9.24 22:44
@lucad77 píše: Více

Já jo. Si vzpomeň, jak to bylo za nás. S rýmou se normálně do školky chodilo. Akorát jsme měli v zástěrce kapesník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.9.24 22:45

@Kolicek95 Tak to je super. Obavám se, že nás by s rýmu poslal na ono to. Ale my můžeme mít HO, taková super věc, že OK člověk maká i v sobotu v noci :))))))

• Citovat
  • Upravit
2447
28.9.24 22:48
@Ounou píše: Více

Dospělí člověk s očekáváním potomka samozřejmě přizpůsobí svoji práci tak, aby se o potomka mohl starat. Nebo si to dítě neměl dělat :nevim: zcela zjevně zase tolik nevidělá, když madam místo protažení neplacené volna řeší, jestli ji to OČR proplatí. Takže milostpán bude muset hnout zadkem a změnit práci. Ale to tady bude zakl raději brečet, jak to nejde. V příští diskuzi bude zase brečet jak ex osvc zatajuje prijmy, děti, ktere, zcela překvapivě skoro nezná, ho nezajímají a platí minimální alimenty, zatimco ona nesežene slušně placenou práci. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
28.9.24 22:52

@kocourGarfield S tím souhlasím. Já bych právě muže s rozhodování, jak to bude/péče nevyjímala. Rodiče jsou oba a holt jejich plán byl, že OČR si bude brát žena. Situace na prd a jak píšu, zkusila bych prarodiče.

• Citovat
  • Upravit
Ounou
28.9.24 22:58
@Annonymní_007 píše: Více

Jakože reálně většina tvých známých před početím/narozením dítěte měnila práci, aby pak pokrývali případně OČR?

Co je na tom tak špatného, kdyby jí nyní zaměstanavatel OČR proplatil a ona tam pak normálně pracovala? Navíc se vrací po rodičáku, jako zaměstnance ji tedy znají. Prostě rozložení péče o dítě v rodinách může být různé, jejich dohoda je, že to bude pokrývat zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
7690
28.9.24 23:05

Pokud jinak zdravé dítě nemůže do školky s rýmou tak lékař ale to OČR dá nebo jak se to řeší? Známá se kdysi zmínila, že pro dítě musela do školky jet, protože jednou zakašlalo :roll:
Znám jednu, co byla doma s každou rýmičkou a to byly už starší školní děti :lol: Ale někdy to zas jinak nejde.
Moje dítě třeba odpadlo po 3 týdnech (do školky začal chodit teď v září a to je skupinka, kde je jich max 5, ne plná státní školka). Chodí sice jen po-st tak jsem ho nechala doma, teplotu měl jeden den a byla jsem si úplně jistá, že tohle pondělí už půjde, ale bohužel stále mu teče z nosu a pokašlává tak to vidím bledě :? Naštěstí ještě do práce nechodím, jen na brigádu a to pouze v dny kdy je manžel doma, ale třeba hned v pondělí mám pohovor, který jsem si naplánovala s tím, že dítě bude ve školce a přes víkend ho asi těžko zruším když je hned v pondělí. Naštěstí má manžel zrovna noční tak bude dopoledne doma, jinak bych ho zrušit musela, hlídání nemáme.
Rodičák mi končí v prosinci, poté se snad budeme na případných OČR s manželem střídat, má fyzicky náročnou práci tak si i odpočine.
Ale to už jsem zas napsala román, moje pointa byla v tom, že mě moc netěší představa být každou chvíli (protože ten první rok to asi tak opravdu bude, přesně jak všichni strašili) doma s dítětem, které nemá ani teplotu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7690
28.9.24 23:13

Jo a v práci jako tady dávala Dellorres tu cedulku bych ani pracovat nechtěla 8) Jsem ten typ, který chodil do jedné práce i s průjmem nebo bolestmi zad, kdy jsem se nemohla ani otočit, protože byly jisté věci, co jsem tam dělala jen já a ostatní by kafrali (přitom tam na druhou stranu byli lidi jak jsem psala výše už se staršími dětmi doma furt) a stejně mě vyhodili hned jak mohli :D
Jakkoli chápu, že zaměstnavatel samozřejmě nezaměstnává moje děti, jak je tam psáno tak ten tón mi z toho přijde jako pracovní tým má být víc než tvoje rodina a zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
28.9.24 23:20

@Marieke Je to jen můj pohled. Mám možnost HO, někdy manžel. Ale znamená to že třeba dnes budu makat do rána ( státní svátek nezájem, neděle nikdo neřeší ). Manžel měl dovolenou středa - čtvrtek - já nemohla, hlídat dítě on.
U jiného dítěte jsem zase chodila na noční pouze. Ale zkušebku byl doma manžel. Prostě jsme se domluvili, nebo si bral dovolenou ( letos jsme měli společně pouze týden ). To záleží jak si to ta rodina nastaví. Taky se mi minuly školní rok stalo, že dítě doma bylo skoro 6 týdnu doma. Tak to těžko budu na OČR. Ono i na HO mi švihalo a to manžel si už bral HO a dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
28.9.24 23:25

@Marieke Jinak ta nemocnost hrozně moc záleží na konkrétním dítěti. Taky jsem se toho hodně bála. Jako byl doma. Ta zima 6 týdnů byla drsná, ale jinak třeba léto odchodil pak snad 3 měsíce celé. Jako stihnul Covid, 5. nemoc, nějaké ty rýmy, ale tukám nic drsného jinak to nebylo ( myslím něco vážného - ATB a tak ) a čekala jsem to daleko horší. Nejdelší byla asi ta 5., kdy byl doma dlouho a hned mu na to něco nasedlo.
Tak držím palec, ať i u vás je to dobrý. :kytka: :kytka: :kytka:
U nás se i ty rýmy dost řešily, protože se školkovné nevracelo, takže třeba těch 6 týdnu jsme zaplatili pro nás jen tak. Ale tedy i byly období, kdy tam byly 2,3 děti. Ten leden, únor, byly mazec. Jednou tam i byl sám ( marodil když si něco třída předávala), takže se tomu vyhnul.

Příspěvek upraven 29.09.24 v 00:12

• Citovat
  • Upravit
7690
28.9.24 23:40

@kocourGarfield Moc děkuji, jsi hodná :kytka: U nás se taky nevrací, max ušetříme za stravné, no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
29.9.24 00:17

@Marieke To bylo náročné, i když samozřejmě chápu, že provoz a platy musely jet ať tam byly 4 nebo 10 dětí. Ale ty rodiče tam právě i řešili dítě s nudlí, protože většinou oni to pak platili zbytečně.

• Citovat
  • Upravit
35822
29.9.24 07:15
@Ounou píše: Více

OCR neplatí zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie