OČR hned při nástupu do práce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kocourGarfield píše: Více
Mně ne, manželovi
. Ani mi to nepřipomínej. Holka ani jednou nezasmrkala, ale protože údajně měla ve školce hroznou rýmu, tak mi řekli, že ji další den nevezmou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolicek95 Tak jak kdo. U nás ve skupině třeba byli rodiče, kteří nechtěli nakazit rodinné příslušníky ( nemoc ).
- Citovat
- Upravit
@lucad77 píše: Více
Já jo. Si vzpomeň, jak to bylo za nás. S rýmou se normálně do školky chodilo. Akorát jsme měli v zástěrce kapesník.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kolicek95 Tak to je super. Obavám se, že nás by s rýmu poslal na ono to. Ale my můžeme mít HO, taková super věc, že OK člověk maká i v sobotu v noci ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ounou píše: Více
Dospělí člověk s očekáváním potomka samozřejmě přizpůsobí svoji práci tak, aby se o potomka mohl starat. Nebo si to dítě neměl dělat
zcela zjevně zase tolik nevidělá, když madam místo protažení neplacené volna řeší, jestli ji to OČR proplatí. Takže milostpán bude muset hnout zadkem a změnit práci. Ale to tady bude zakl raději brečet, jak to nejde. V příští diskuzi bude zase brečet jak ex osvc zatajuje prijmy, děti, ktere, zcela překvapivě skoro nezná, ho nezajímají a platí minimální alimenty, zatimco ona nesežene slušně placenou práci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield S tím souhlasím. Já bych právě muže s rozhodování, jak to bude/péče nevyjímala. Rodiče jsou oba a holt jejich plán byl, že OČR si bude brát žena. Situace na prd a jak píšu, zkusila bych prarodiče.
- Citovat
- Upravit
@Annonymní_007 píše: Více
Jakože reálně většina tvých známých před početím/narozením dítěte měnila práci, aby pak pokrývali případně OČR?
Co je na tom tak špatného, kdyby jí nyní zaměstanavatel OČR proplatil a ona tam pak normálně pracovala? Navíc se vrací po rodičáku, jako zaměstnance ji tedy znají. Prostě rozložení péče o dítě v rodinách může být různé, jejich dohoda je, že to bude pokrývat zakladatelka.
- Citovat
- Upravit
Pokud jinak zdravé dítě nemůže do školky s rýmou tak lékař ale to OČR dá nebo jak se to řeší? Známá se kdysi zmínila, že pro dítě musela do školky jet, protože jednou zakašlalo ![]()
Znám jednu, co byla doma s každou rýmičkou a to byly už starší školní děti
Ale někdy to zas jinak nejde.
Moje dítě třeba odpadlo po 3 týdnech (do školky začal chodit teď v září a to je skupinka, kde je jich max 5, ne plná státní školka). Chodí sice jen po-st tak jsem ho nechala doma, teplotu měl jeden den a byla jsem si úplně jistá, že tohle pondělí už půjde, ale bohužel stále mu teče z nosu a pokašlává tak to vidím bledě
Naštěstí ještě do práce nechodím, jen na brigádu a to pouze v dny kdy je manžel doma, ale třeba hned v pondělí mám pohovor, který jsem si naplánovala s tím, že dítě bude ve školce a přes víkend ho asi těžko zruším když je hned v pondělí. Naštěstí má manžel zrovna noční tak bude dopoledne doma, jinak bych ho zrušit musela, hlídání nemáme.
Rodičák mi končí v prosinci, poté se snad budeme na případných OČR s manželem střídat, má fyzicky náročnou práci tak si i odpočine.
Ale to už jsem zas napsala román, moje pointa byla v tom, že mě moc netěší představa být každou chvíli (protože ten první rok to asi tak opravdu bude, přesně jak všichni strašili) doma s dítětem, které nemá ani teplotu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a v práci jako tady dávala Dellorres tu cedulku bych ani pracovat nechtěla
Jsem ten typ, který chodil do jedné práce i s průjmem nebo bolestmi zad, kdy jsem se nemohla ani otočit, protože byly jisté věci, co jsem tam dělala jen já a ostatní by kafrali (přitom tam na druhou stranu byli lidi jak jsem psala výše už se staršími dětmi doma furt) a stejně mě vyhodili hned jak mohli ![]()
Jakkoli chápu, že zaměstnavatel samozřejmě nezaměstnává moje děti, jak je tam psáno tak ten tón mi z toho přijde jako pracovní tým má být víc než tvoje rodina a zdraví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke Je to jen můj pohled. Mám možnost HO, někdy manžel. Ale znamená to že třeba dnes budu makat do rána ( státní svátek nezájem, neděle nikdo neřeší ). Manžel měl dovolenou středa - čtvrtek - já nemohla, hlídat dítě on.
U jiného dítěte jsem zase chodila na noční pouze. Ale zkušebku byl doma manžel. Prostě jsme se domluvili, nebo si bral dovolenou ( letos jsme měli společně pouze týden ). To záleží jak si to ta rodina nastaví. Taky se mi minuly školní rok stalo, že dítě doma bylo skoro 6 týdnu doma. Tak to těžko budu na OČR. Ono i na HO mi švihalo a to manžel si už bral HO a dovolenou.
- Citovat
- Upravit
@Marieke Jinak ta nemocnost hrozně moc záleží na konkrétním dítěti. Taky jsem se toho hodně bála. Jako byl doma. Ta zima 6 týdnů byla drsná, ale jinak třeba léto odchodil pak snad 3 měsíce celé. Jako stihnul Covid, 5. nemoc, nějaké ty rýmy, ale tukám nic drsného jinak to nebylo ( myslím něco vážného - ATB a tak ) a čekala jsem to daleko horší. Nejdelší byla asi ta 5., kdy byl doma dlouho a hned mu na to něco nasedlo.
Tak držím palec, ať i u vás je to dobrý.
![]()
U nás se i ty rýmy dost řešily, protože se školkovné nevracelo, takže třeba těch 6 týdnu jsme zaplatili pro nás jen tak. Ale tedy i byly období, kdy tam byly 2,3 děti. Ten leden, únor, byly mazec. Jednou tam i byl sám ( marodil když si něco třída předávala), takže se tomu vyhnul.
Příspěvek upraven 29.09.24 v 00:12
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield Moc děkuji, jsi hodná
U nás se taky nevrací, max ušetříme za stravné, no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Marieke To bylo náročné, i když samozřejmě chápu, že provoz a platy musely jet ať tam byly 4 nebo 10 dětí. Ale ty rodiče tam právě i řešili dítě s nudlí, protože většinou oni to pak platili zbytečně.
- Citovat
- Upravit