OČR hned při nástupu do práce
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
@Dollorres píše: Více
To je teda taky naprosto absurdní přístup. Ty jsi jak zakladatelka, akorát z druhého extrému.
- Citovat
- Upravit
Jo jo jo, řekl někdo, kdo svým dětem ani neuvaří. Sakra Dolly, jak mám tvoje příspěvky ráda, tak tady jsi mimo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liberalissima mě prostě jen přijde, že hodně absencí kvůli dětem je nadbytečných. Spousta školek nepustí dítě s rýmou, to prostě jinde neexistuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to div, ze se zamestanavatele o zeny s malymi detmi neperou, ze?
Alespon na dobu zapracovani bych si hlidani zaridila i za cenu, ze to prechodne financne nebude davat smysl. Mas 2 babicky a manzela, navic 2× OSVC, to zdaleka nema kazda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jo ale jako co s tím? Já si myslela, jak soukromá dětská skupina bude mít „rozum“ a nudle bez teploty a jiných, už opravdu ne ok příznaků, nebude řešit.
Cha cha. Jsem se ale šeredně spletla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S nárokem na OČR neporadím. Chci tě jen zakladatelko povzbudit, že váš přístup s manželem není divný. Není OSVČ jako OSVČ. Pokud má zakázky, za jejich nedodržení má sankce, fakt není rozumné, aby zůstal doma on. Plus nemluvím o poklesu reputace při jejich zrušení. Ač je hloupé ptát se prarodičů, zkusila bych je.
- Citovat
- Upravit
@Kacise píše: Více
Ono je to ale těžké. Na jednu stranu máš rodiče, co chtějí do školky či soukromé skupiny dát dítě s nudlema a na druhé straně rodiče, co budou nadávat, že tam je cizí dítě s nudlema, že se to jejich nakazí. A komu se za obojí vynadá? Učitelce, která má tu smůlu, že má zrovna službu. A na rovinu, u malých dětí je problém, že ještě tolik nezvládnou tu hygienu a ty nudle pak po všem patlají.
Příspěvek upraven 28.09.24 v 22:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle souhlasím. Z rýmy by se měla přestat dělat smrtelná nemoc. Když je jim blbě, mají teplotu, tak samo že zůstanou doma, ale dítě, které se jednou za hodinu vysmrká, může být v klidu ve školce. Očr na rýmu je nešvar. Rodiče nepracují, čerpají dávky a v konečném důsledku je to drahé pro všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
A vy jste nevěděli, že v říjnu se vracíš do zaměstnání a tato situace může nastat?
To že děti běžně marodí je asi normální.
Jaký jste měli na to plán?
Jinak prostě jdi na OČR, pokud jste s tím tak počítali a zaměstnavatel je s tím OK.
- Citovat
- Upravit
@verusak.berusak píše: Více
Oni se o ně neperou, protože ta péče většinou leží hlavně na bedrech ženy i dále. Viz tvůj post-ona má k dispozici manžela (aka pomocníka). A má dvě babičky. Jako vždy, když se píše o hlídání, nějak chybí zmínka o dědečcích.
Práce na OSVČ není automaticky HO. A přesto může mít OSVČ již své závazky vůči klientům.
Příspěvek upraven 28.09.24 v 22:39
- Citovat
- Upravit
@lucad77 píše: Více
Ale oni se bojí, že se nakazí, jen proto, že s ním pak musí zůstat doma. Kdyby věděli, že s dítětem s rýmou nebudou muset být doma, tak by jim to bylo taky jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ounou Tak zase ale je to rodič, který věděl několik měsíců předem, že žena se vrací v říjnu do zaměstnání a věděl, že mají malé dítě, které může marodit a nemají babičky na hlídání. Tak mohli s manželkou vymyslet plán, jak případnou situaci rřešit. Mně taky jednou jedno z dětí noc před mým nástupem do nové práce začalo zvracet. Tak taky to muselo mít nějaký řešení …. Nebo mi dítě padlo den před pohovorem o který jsem dost stála. To že rodiče mají malé děti snad vědí oba ![]()
- Citovat
- Upravit
Já mám 30 a manžel bere bezmála 100 tisíc a na očr chodí ve zkušební době výhradně on, poté se budeme střídat, nicméně i nadále bude na očr určitě častěji on. Mně to přijde naprosto automatické. Že jsou s miminama doma takřka výhradně ženy, to ještě mi přijde celkem přirozené, ale u školkových dětí už opravdu nevidím důvod, proč by nemohl dávat sirup doma muž.