Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, s kamaradkou vybirame jmena pro jeji holcicky. Daly jsme dohromady, co se nam obema libi a budeme radi za vasi pomoc a nazory. Holcicky se ji narodi na Vanoce
napady jsou z netradicnich i staroceskych jmen, kazde ma sve. Alespon si precteme i nazory ostatnich. Tady jsou nase vybrane: Alžběta, Evelina (Evelyn), Charlotte (Charlota) Anna (Annie, Anastazie), Kitty, Yasmin (Jasmina), Melisa, Nicol, Sindy, Scarlet, Svetlana, Rozalie (Rosalin), Rosie, Chanel (Shanell)
Mne se z tech vybranych nic moc nelibi (nebo libi, ale ne do cr). Mam dve kamaradky a jedna ma Tabeu ( v Nemecku) a druha Timeu ( v cr) a to by se mi l sobe i libilo. Nebo ja znam Tiboru a to by se mi taky libilo.
Jinak se mi docela i libi Evelina a Amalie nebo Anastazie a Viktorie, ale ono dost zalezi i na prijmeni…
To máte každá ves jiný pes… většina jmen je na můj vkus moc…prostě moc
líbilo by se mi Alžběta-Šarlota(ale ne Charlotte)
Je doufám cizinka nebo aspoň s cizím příjmením, taková Kitty Vomáčková, to by bylo něco
Nic moc se mi z toho výběru nelíbí, asi jen Anastazie
@Lucmína píše:
Stazka a Betka, dokonce jsem takova dvojcatka znala
Jo, pěkný
Kitty se mi líbí jako přezdívka, ale jinak mi takové jméno sedí ke striptérce nebo tak něco.
@blobfish Jo, tak nějak.
Spousta těch jmen se mi líbí, ale v nějakém jiném tvaru… třeba Nikola, ne Nicol. Ono říkat Kačence přezdívkou Kitty, proč ne, ale jako občanské jméno bych to nedávala. Pokud mají cizí nesklonné příjmení, tak je to něco jiného.
Ale moc se mi líbí Jasmínka, třeba Jasmínka a Rozárka, nebo Jasmínka a Evelínka. ![]()
Nedávala bych Kitty - jednou začne chodit mezi děti a stopro na ni budou pořád pokřikovat Hello, Kitty… A ze stejného důvodu ne Chanel, ať není na střední pak pro všechny Chanel No.5. Cizí varianty jmen bych dávala, pokud se hodí k příjmení (jestli je příjmení echt české, pak Scarlet a Rosie nebude působit moc dobře). Znala jsem dvojčata Editu a Eriku, to se mi tenkrát docela líbilo. Nebo by hezky zněla i kombinace Ema a Ella.
Jasmína a Melisa, krásné jména, jde to k sobě - nedávala bych ty anglicky psané jména, to už je na čechy moc provokativní - a musely by holky pořád vysvětlovat, jak se to píše
Z toho výběru se mi líbí Alžběta, Evelína, Anna, Rozálie. Pak ještě, pokud by byly v českém tvaru, tak Šarlota, Nikol/Nikola. A jména bych určitě neladila k sobě, už tak se dvojčata můžou plést.