Dali jste někdo jméno až po porodu?

Anonymní
17.8.17 16:16

Dali jste někdo jméno až po porodu?

Ahoj,

TP mám za pár týdnů (22. září) a jménem si pořád nejsme jistí. Tak se chci zeptat, jestli jste někdo dával jméno až po porodu. A pokud ano, nebyl s tím nějaký problém? Máme vybavené papíry ohledně příjmení, ale křestní jsme zatím nevyplnili.

Čekáme chlapečka a příjmení bude mít Kopp. Jmen máme vybraných víc a vždy se přikloníme k jednomu, potom zase k jinému, ale ne a ne se ustálit na jednom. Momentálně vede Oliver, ale nemám odvahu to tam vyplnit. Také se nám líbí Šimon, Martin, Michael a Daniel. Případně nám nějaké můžete i poradit, ale hlavní je ten první dotaz ;).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
17.8.17 16:20

Oliver se mi nelíbí, ty zkraceniny jsou hrozný. Šimonu je jak maku, dala bych Daniela nebo Michaela. A jo, můžeš dát až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
17.8.17 16:26

U prvního i u třetího syna jsme se na jméně definitivně dohodli až po porodu. U prvního syna pár minut po, u třetího až po dvou hodinách (ne, že bychom se dohadovali, ale před porodem jaksi pořád nebyl čas, měli jsme tři - čtyři favority, a po porodu jsme na nějaké jméno zapomněli a kochali se benjamínkem, až se muž začal pídit po taové památeční kartičce s otiskem nožičky, tak nás jemně upozornili, že by to na to ale chtělo to jméno). Každopádně ani na matrice (nejsme manželé) ani v porodnici při příjmu s tím nido neměl problém (jen v porodnici chtěli nějaké jméno do kolonky, ale nebylo to závazné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11037
17.8.17 16:27

Jméno musíš dát do 30 dnů po porodu, pak už by to řešil soud. Takže času dost :lol: teda z hlediska dokladů je lepší co nejdříve ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
978
17.8.17 16:30

Z vašich se mi nejvíce líbí Daniel, Oliver vůbec.. :kytka: Jiank na tvoji otázku už odpověď máš výše :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
17.8.17 16:30

No jasně že, tím jak se mi narodili o něco dříve jsem nějaké papíry ani nestihla…měli jsem jen cca tipy, jména jsme dali až po

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
17.8.17 16:33

Danielu je taky hodně, mam jednoho doma a ve školce jich bylo dost. I ostatní jména jsou ale častá. Oliver je fajn.
My jsme poprvé v porodnici řekli jméno syna až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3753
17.8.17 16:37

Z první otázkou nepomůžu, ale jestli můžu, tak všechny jména jsou ok, ale Šimon se k tomu příjmení vůbec nehodí…

nejlepší je asi Martin nebo Michael

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
17.8.17 16:38

Problém s tím má vždycky akorát personál. Jinak máte m sic po porodu čas, to šitý na sebe nenech tlačit. My jsme to tak malém měli, ale nakonec jsme jméno vybrali před. Je dobrý se od těch jmen na chvíli odfrknout a prostě to neřešit. Bez u.ena určitě nezůstane. A máte času ještě dost. ;)

• Citovat
  • Upravit
12979
17.8.17 16:40

Máte krásné příjmení.
Zvolila bych něco méně obvyklého, to příjmení si to vysloveně žádá.
Ale můžete si dovolit úplně vše bez k na konci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
17.8.17 17:05

No, já jména taky v porodnici vyplněný neměla, teda pro holčičku(kterou jsem čekala) no, oni by mne bez jména snad nenechali porodit, prostě na tom opravdu sestra trvala. Tak jsem si hodila korunou :? Naštěstí padlo jméno, které jsem chtěla :lol: takže manžel s tchyní ostrouhal :lol: :mrgreen:

Jinak mě se Oliver vesměs líbí a pak z Vašeho výběru ještě Martin.
Jinak k Vašemu příjmení by se mi líbil třeba i Radek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
17.8.17 17:34

Dali jsme jméno až po porodu. Měli jsme jakýsi „předvýběr“, ale definitivní rozhodnutí jsem chtěla udělat až poté, co dítě uvidíme. I když jsme si pořizovali psa, napřed jsme ho viděli, a pak až pojmenovávali, aby se k němu jméno nějakým způsobem hodilo. Nedovedla jsem si představit, že u dítěte bych k tomu měla přihlížet míň než u psa. :D

Muž s mým přáním neměl problém; papíry na příjmu s námi vyplňovala milá porodní asistentka a ta že jasně, není problém pojmenovat až po porodu. Věřím, že kdyby tam byla nějaká protivná, bude schopná nás přesvědčovat, že bez vybraného jména nesmím porodit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
17.8.17 18:02

Oliver je fajn, k příjmení zní dobře. Líbí se mi i Michael a Daniel, ale k tomu příjmení bych dala asi toho Olivera, je to takové zajímavější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.17 18:18

I kdyz to vyplnis, tak to muzes zmenit, predpokladam ze nejste manzele.
Segra rodila pred tydnem, v papirech mela krystinu a dala Danielu a je to jen na tobe. maji to jen jako formalitu :) To se posila na matriku az po porodu stejne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25220
17.8.17 21:52

My u třetí ano. My teda věděli jaké, ale papíry jsme vypisovaly až v tom klidu po porodu, kdy si rodiče miminko užívají sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze