Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
A nemáte náhodou někdo zkušenosti i s plenkami Bambino Mio a praní v tvrdé vodě? Někde jsem slyšela, že po pár vypráních v tvrdé vodě jsou jako prkno
Klasické čtverce trochu změkčuju žehlením, ale tyhle se prý nežehlí.
alviola píše:
A nemáte náhodou někdo zkušenosti i s plenkami Bambino Mio a praní v tvrdé vodě? Někde jsem slyšela, že po pár vypráních v tvrdé vodě jsou jako prknoKlasické čtverce trochu změkčuju žehlením, ale tyhle se prý nežehlí.
Zkušenost nemám, ale tvrdnout budou určitě. Žehlit je určitě můžeš - ikdyž píšou že se to nemá…Nechápu co by jim to mohlo uělat - je to přece jen bavlna a žádné froté a ze zkušeností vím, že většina mamin vv plíny normálně žehlí.
zelazuzu píše:
Pokud máš hodně tvrdou vodu, tak doporučuji bambusový velur - Anavy,Tots Bots Tretch jsou fajn. Nebo pak flísové plíny a plíny z mikrovlákna.
Osobně jsem ocet také lila 1,5roku do plín a bez potíží a nic se nerozpadalo
Jo tak Tots Bots Flexitot je na tvrdou vodu opravdu super. Mám ji kupovanou z druhé ruky a i přesto, že ostatní plíny mám jako struhadlo, tak tahle je fakt hezky měkká. Zajímaly by mě ale ty Anavy.
alviola píše:zelazuzu píše:
Pokud máš hodně tvrdou vodu, tak doporučuji bambusový velur - Anavy,Tots Bots Tretch jsou fajn. Nebo pak flísové plíny a plíny z mikrovlákna.
Osobně jsem ocet také lila 1,5roku do plín a bez potíží a nic se nerozpadaloAnavy jsou taky skvělé - takže pokud máš tvrdou vodu, tak určitě vyzkoušej
Jo tak Tots Bots Flexitot je na tvrdou vodu opravdu super. Mám ji kupovanou z druhé ruky a i přesto, že ostatní plíny mám jako struhadlo, tak tahle je fakt hezky měkká. Zajímaly by mě ale ty Anavy.
Filip Kucera píše:
pliny pampers na 1 pouziti
Na to se tu fakt nikdo neptal… ne všichni je chtějí používat.
Tak jsem udělala ještě jeden poznatek. Dobré jsou bělené plíny, pokud možno Savem
Zní to jako sranda, ale mám osobní zkušenost. Kupovala jsem od jedné paní z bůhvíkolikáté ruky vícevrstvé Bambino Mio. Některé pleny měkoulinké a to i po praní v tvrdé vodě, jiné tvrdé a když jsem je vyprala v naší tvrdé vodě, tak téměř nepoužitelné. Tak jsem se paní ptala jako to. Ty tvrdé, byly kupované jí osobně a jsou novější a ty měkké kupovala z druhé ruky a byly hrozně flekaté, tak je usilovně drhla Savem ![]()
Ale je fakt, že jsem zaregistrovala, že plínky z neběleného froté jsou hrubší než z běleného. A to od stejné firmy.