Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
máme dost tvrdou vodu a noční plíny (bambusové froté) jsou už dost jak struhadlo, máte tip na nějaké které tak moc netvrdnou? nebo tip jak je změkčit?
j.a.n.i1 píše:
Ocet a sušička
na bambus se může ocet? já měla za to že ne a prala zvlášť ![]()
jak s tím octem (jaká koncentrace?)
no susicku nemame (mame zahradu, susim venku)
mati píše:j.a.n.i1 píše:na bambus se může ocet? já měla za to že ne a prala zvlášť
Ocet a sušička
Tak teď si mě dostala
to zas netuším já, dávám ocet na všechny (no mám hodně bambusových, kalhotkové vlastně všechny) a vypadají pořád krásně a měkce.
aaaaja píše:
jak s tím octem (jaká koncentrace?)
no susicku nemame (mame zahradu, susim venku)
Naleju trochu do zásobníku pro aviváž… ale počkej, až někdo rozlouskne jak je to s tím octem na bambusky, ať neradím pitomost, ač to tak dělám.
j.a.n.i1 já to jen tady někde na emimi četla, tak se podle toho řídím (zatím teda jen výbavičku, ale stejně jsem je prala víckrát když pračce zbylo místo kvůli savosti) ![]()
jinak zásobník na aviváž, po rysku (jinak se z mojí pračky vyleje hned) a dvojité máchání (když si vzpomenu a je to pro malého)
no trochu jsem hledala - spousta názorů že kyseliny na bambus ne, že bambus rozežírají, na druhou stranu že některé používájí a nic se jim nestalo a taky jsem našla příspěvek od ivusky.h že kterýsi výrobce plenek ocet přímo zakazuje, ale jinak že nenašla žádný pádný důvod proč nepoužívat
ocet a obecně kyselé, nevím, zda je to fáma, ale jestli jo, tak hodně rozšířená, v Bavlnce mi i nedoporučili citronový Frosch na bambus, místo toho mi dali s aloe vera.
Jinak další možnost je plínu omlátit o něco (třeba vlastní nohu) a pak ji promnout. Čím víc je plína vyždímaná, tak tím míň bude podle mě tvrdnout, nejtvrdší jsou snad hodně mokré plíny sušené na přímém slunci či na topení, o ty by se člověk opřel.
díky, ocet zkusím, ale ještě jsem chtěla pořídit pár nových nočních plínek, co by jste doporučily?
Mám tu jednu, co má jakoby fleese povrch a ta netvrdne ale nevím už co to je za značku…
podle mě se dá jako noční použít jakákoli kalhotková plenka a dovycpat prefoldem od BI.
Samostatně my až na nějaké období stačila plenka ze sijemdetem.cz nebo anavy.cz . hrubnou méně, než BabyBeeHinds. I ty jsem v nejučuranějším období musela dím prefoldem dovycpat.
Teď mám nově plenku z Fleru od Kisy. Je taky fajn. Výborně saje. Ale kouk, že momentálně žádné nemá.
http://www.fler.cz/zbozi?…
Já mám froté HD Pastelky a hobluju je pokaždé o nohu stolu, o roh
sice se to trochu ničí, ale mám je z druhé ruky, tak m i to tak nevadí a jinak je mám ráda.
Pokud je ten fleece uvnitř a je nějak potištěný, tak by to mohla být bumhugger od ellas house.
Jinak já měla pro dítě právě bumhuggery, vycpávala jsem bambusovými krátkými vkládačkami od baby idea, mám jich kupu, podle mě jedna z nejlepších věcí na celé plenkové období.
Teď malochovi dám kdeco, anavy, sijemdetem, bamboozle stretch, tots bots aio, real easy (mám minky verzi), dovycpu a je to.
Ahoj, nechci radit blbost, protoze fakt nevim, jak je to s octem a bambuskama… Ale ja latkuji druhe dite, mame toho dost z bambusu, ocet neleju vzdy, ale vetsinou ano a bambusky jsou stale ok (druhemu diteti je rok).
A jeste je casto susim v susicce, coz je pry nici taky. Ale jsem pohodlna a pliny stale v pohode.
Pokud máš hodně tvrdou vodu, tak doporučuji bambusový velur - Anavy,Tots Bots Tretch jsou fajn. Nebo pak flísové plíny a plíny z mikrovlákna.
Osobně jsem ocet také lila 1,5roku do plín a bez potíží a nic se nerozpadalo ![]()