Netypický průběh laryngitidy

Billi
8.11.16 07:02

Netypický průběh laryngitidy

Hezké ráno,
mám otázku na zkušené. Syn kašle. Včera kašlal 9 hodin v kuse. Jeli jsme na pohotovost. Podle doktorky laryngitida. To bych byla i „ráda“, protože tu známe od staršího a umíme s ní bojovat. U malého to je ale jiné, proto jsem nenasadila doma Prednison a jeli jsme.
Přijde mi divné, že kašle celý den. Na podobné kašle trpí. Má je tak 1× do měsíce a někdy i častěji. Prokasle celý den a celou noc. Trva to tak tyden, ale kriticka je první noc (nekdy 2 nebo 3). Nesipe. Chlad nijak závratně nepomáhá. Kašel je jeho obvyklý, i když dost ošklivý. Slyšelo to několik lékařů a první doktorka na pohotovosti ho nazvala laryngitidou. Dala mu léky, pomohlo to do půlnoci a od té doby zase kašle úplně stejně.
Setkala jste se některá s podobně netypickým průběhem? Máte některá dítě, které u laryngitidy nesipalo a záchvat trval přes den?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5299
8.11.16 07:27

Naše malá to má podobné, i když už vícekrát měla i klasickou laryngitidu, v posledních letech ale už spíše jen ošklivý, dráždivý, suchý kašel, občas se z toho až pozvrací. Nejlépe na to pomáhá Dithiaden, stačí půl tablety (nevím, jak je syn starý), zábal na krk a zachumlat do peřin. Ten Dithiaden utlumí to podráždění, malá usne a díky tomu, jak se hezky vyspí a tím i prohřeje, je jí ráno o poznání lépe. Dle lékaře by pomohlo vyndání nosní mandle, ale k tomu potřebujeme souhlas její matky a ta je zásadně proti. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
119
8.11.16 07:33

Ahoj nám pomáhá ještě přidat klotadlo jox. To doporučuji. Je to parádní věc na krk. A na noc ještě 1× striknu orofar. Ulumi ten kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
8.11.16 07:38

Laringitida se projevuje štěkavým kašlem sama jsem na ní trpěla a můj kluk trpi do teď, klasický kašel i když trvá tak dlouho by asi neměla být laringitida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.11.16 09:10

@JituleF je mu 28 měsíců. Dithiaden nepomáhá. Kašle i s ním, jako kdyby ho neměl. Zvrací od kašle taky.

@Dominika2016 je to prtě. Kloktat nebude.

@Lamátko projevy laryngitidy právě znám dost dobře. Jako dítě jsem ji měla snad ještě někdy na základce a trpí na ně starší syn. Malý to má úplně jinak, proto mě zarazila diagnóza doktorky. Ale nechtěla jsem se hádat a nakonec to pomohlo.

Naše doktorka tvrdí, že to laryngitida není… Kašle pořád stejně jako celý včerejšek.

• Citovat
  • Upravit
119
8.11.16 10:23

@Billi stačí dát do rozprasovace např od vincentky a striknout do pusy. A ať to pak vyplivne také jsme se tak učili. Byla to jen rada. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5299
8.11.16 10:40

@Billi To je mi líto. U nás přes den taky nepomáhá, ale na tu noc docela jo. Taky nejsou špatné Fenistil kapky, ale žádný zázračný efekt taky nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
8.11.16 10:47

@kerrankin on „štěká“, je to jeho typický kašel. Ani jinak kašlat neumí. On tak kašle pořád. I dneska kašle úplně stejně jako včera.
Dneska jsem to řešila s naší doktorkou, podle té to laryngitida není, i když kašel tomu má dost podobný, že to bude nějaký zánět, ale ne přímo laryngitida.

@JituleF přes den nedávám, dávám jen na noc a nemá efekt. Fenistil taky ne. Měl ještě něco a to taky nic. Na dnešek máme Prednison, tak to snad v noci dáme.

Přiznávám, že bych nikam nejela, ale má zápal plic, tak jsem se bála, jestli to nesouvisí.

• Citovat
  • Upravit
Billi
8.11.16 13:30

@kerrankin na hlase to poznat není. Mluví normálně.
Jasně, je to o slovíčkaření.
Atb má 6. den, tak snad už by to mělo být aspoň trochu zaléčené, ale atb má do pátku.
Mně jde hlavně o to, jestli to je laryngitida, tak by to pro mě bylo lepší, protože vím, co dělat, aby se vyspal. Na typickém průběhu nemocí netrvám. Hlavně vědět, jak postupovat :mrgreen:
Ale domluvila jsem se s naší doktorkou, tak to snad bude v pohodě.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA