Dítě a antibiotika - rady o péči

2021
7.11.16 22:04

Dítě a antibiotika rady o péči

Dobrý večer, maminky, chci se zeptat, když syn bere antibiotika, jaké potraviny a ovoce nemá jíst a jaké bych měla více dávat. Co zelenina? Prý nemám dávat citron, kyselé, takže nevím jestli i rajče.. co jablka a med? Každý něco řekne a člověk pak neví. Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7421
7.11.16 22:09

V první řadě se koukni do příbalového letáku, co tam píší. Nevím, co má za atb., ale mám pocit, že u většiny atb. pro děti se může jíst vše. Někdy ne citrusy, ale na to jětšinou v lékárně upozorní. Jablek a medu bych se nebála. Ale jak píši, přečti si příbalák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
7.11.16 22:12

Dcera brala antibiotika, na ktere nemohla nic kyseleho. Ani kysee jablko. Nedavala jsem ji pomerance apod. Ani rajce jsem nedavala, protoze jsem si take nebyla jista :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
7.11.16 22:13

Precti pribalak, všeobecně citrusy a některé i bez mléčných výrobků, ale tohle bývá v pribalovych letacich, upozorňují i lékárníci a u nas i lékařka když předepisuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.11.16 22:35

Každý atb jsou jiný. já jako dítě mívala na častý záněty průdušek tkaový, na který jsme nesměla ovoce žádný, kromě banánů, to jsme měla radost, že mi máti konečně kupovala banány, který mi jinak kupovala málokdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
7.11.16 22:46

Dcera mela jednou atb, kde se smely z ovoce jen banany, ze zeleniny jen mrkev a nesmela ani jogurty, kvuli kyselosti :nevim: ale vic uz si nepamatuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
9.11.16 09:18

V lékárně řekla ze nic kyselého. No já mu dávám bílý jogurt to asi taky nemůžu? dávala jsem mu citron do čaje taková automatika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí