Netypický průběh neštovic

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9659
3.6.16 18:44

Netypický průběh neštovic

Ahoj holky,

naše starší děti měly obvyklý průběh neštovic. Náš nejmladší je má trochu zvláštní. První lékařka je nepoznala a druhá nám řekla, že by takový průběh mohl být jen v případě, že by měl syn velmi silnou imunitu.

Nejprve měl 2 dny horečky a bolest hlavy. Udělala se mu první neštovice v nose na sliznici, pak další malinká u pusy a další v puse na sliznici. Horečky pokračovaly, i po lécích na teplotu jsme mu naměřili 39,1 nebo 38,5. Až 4. den se horečky trochu zmírnily. Pátý den se mu udělaly další 3 pupínky. Ani lékařka si nebyla jistá, že to jsou neštovice. Prý uvidíme přes víkend, jestli pupínků přibude. Pupínky jsou malé, vodnaté a do několika hodin se jim udělá stroupek a pak nejsou téměř vidět.

Dočetla jsem se o podobném průběhu neštovic na netu. Měly vaše děti něco podobného? Byly to neštovice nebo jiná nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10680
3.6.16 19:13

To se pozna z krve, ne? Ale asi az bude po, tak se pozna ze ma protilatky. Muze mit jen jednu nestovici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
3.6.16 19:59

@Taciras to byly krevní testy. Díky za zkušenost s mírným průběhem neštovic ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.6.16 20:05

@Eveelin no, až mu to skončí, necháte nabrat protilátky a budete vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
3.6.16 22:06

Naše druhá měla 7 pupínků, bez teplot, přes den klidná, akorát první dvě noci horší. Ty měla horší i první, ale ta byla celkem dost osypaná, ale s minimálníma teplota. Taky jsem byla nejistá, jestli je prostřední prodělala, ale asi přede dvěma měsíci je měla i nejmladší a asi by byla náhoda, kdyby je nechytla.
Testy zatím nehrotím, ještě počkám na školku a uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
4.6.16 06:43

@Aries6 podle příznaků si od začáku myslím, že má malý neštovice. Jen nechámu, že jej viděly 2 lékařky a nejsou si jisté :think:
Teď už má těch pupínků asi 10, tak je to snad jisté.

O odběru krve teď vůbec neuvažuji. Nejde mi od dodatečné zjištění, spíše o momentální průběh :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25094
4.6.16 09:56

@Eveelin Já bych je u té druhé ani nezaznamenala, kdyby je neměla 3 týdny před tím ta nejstarší. Takže by je prodělala pro mě taky skrytě.
Ta bolest hlavy a horečky jsou ale celkem typické.
Taky znám případ, kdy je holčička prodělala slabě a chytla je ještě jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
4.6.16 10:32

@Aries6 také jsem o tom četla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie