Neudělání testu před bakalářkou

629
9.4.11 11:25

Prosím studentky poraďte..

dcera je ve 3 ročníku…již má napsanou bakalářskou práci..ze všech předmětů žádný problém..ovšem minulý rok zkoušku z daní neudělala a převedla si ji na tento rok.
Opravdu se učila i se mnou..jsem účetní a uměla to opravdu super. Vše jinak uvedeno a napsáno než se učili a než to znám já z účetnictví) takže bych sama tápala jak to myslí. Dcera to udělala jako bych to řešila já ale mnoho studentů to udělalo jinak a výsledky měl každý jinak.
A teď dcera brečí od včerejška je v totálním stresu..ještě neví výsledky a já nevím cos ní.Nebo co dál.
Co když ten test nedopadne? Takže bude muset ukončit studium ve 3 ročníku?
Vše dělala opravdu lehce..kromě těch daní…což se nepovedlo..přitom postup naprosto správný ale prostě nevím jestli je dobře začátek.

Je to opravdu konečná když to bylo blbě a je to opravný pokus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6096
9.4.11 11:43

Pokud vím, na vysokých školách jsou tři pokusy (některé školy mají pouze dva pokusy) na zvládnutá zkoušky. Byl . li to tedy pokus v letošním roce teprve první, tak si to ještě může minimálně jednou zopakovat.. :palec: , chápu, že je to zátěž na nervy, když se to nepovede, ale ještě není všemu konec.
ALE, kdyby zkoušku neudělala ani na další pokusy, bude ze školy pravděpodobně vyloučena.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
9.4.11 12:07

záleží, kolikátý to byl teď pokus, jestli budu počítat s tou horší variantou, že minulý rok 2× bouchla a poslední termín si nechala na letošek a nedala to, záleží ještě na benevolenci školy. lze se ještě odvolat na děkanský termín - zajít za vedoucím ústavu (katedry) a popsat mu problém s tím, že může být určitý problém s profesorem, popř. nejasné zadání zkoušky atd, prostě se zkusit odvolat na to, že to dcera umí a přesvědčit ho, zda by bylo možné dostat ještě mimořádný opravný termín. tady je ale opravdu důležité, jak k tomu vedení přistoupí. někde mají zájem studentovi vyjít vstříc a někde se s tebou vůbec nebaví? co je to za vš, jestli se můžu zeptat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
9.4.11 12:08

Jsem na státní vysoké škole a mám taky možnost si předmět opakovaně zapsat a při každém zápisu jsou 3 pokusy, tz., že by opravdu měla mít ještě 2 pokusy. Pokud neudělá zkoušku ani na třetí pokus, pravděpodobně bude vyloučena, neboť nebude mít splněny všechny požadavky a nebude moct vykonat státní závěrečnou zkoušku. Radila bych zajít za vyučující na konzultaci pro ujasnění požadavků, pořádně se připravit a zkusit znovu…je-li ještě možnost. Přeji dcerce hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
1863
9.4.11 12:12

no a pokud to neudělala minulý rok jen jednou, má letos ještě 2 termíny. pokud ovšem nějaký neporošvihla jen termínově (že se třeba nedostavila), to se někdy stává…takže by měla mít teoreticky ještě jeden pokus. ale neházela bych flintu do žita, třeba to dopadne dobře! a kdyby bylo úplně nejhůř a fakt by jí to nedali, bude muset buď opakovat od začátku nebo jen 2 roky, ale s tím, že jí ty zkoušky, které udělala lépe jak za C uznají a nebude je muset dělat, prostě jen propluje tím, co jí nešlo. problém je samozřejmě ovšem v té časové ztrátě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
9.4.11 12:16

U nás se pokusy nepřevádí do dalšího ročníku. Když si zapíšu předmět třeba v 2. ročníku, mám 3 pokusy, i kdybych se ani jednou nedostavila, tak mi propadají. Mám ale možnost zapsání předmětu ještě jednou, př. do 3. ročníku. Opět mám 3 pokusy…a to je konečná. Jsem vÚstí nad Labem na UJEPU.

• Citovat
  • Upravit
6096
9.4.11 13:58

U nás to bylo taky tak na ČZU, jako u SAD,
jinak má ještě možnost zažádat si o jiného zkoušejícího, pokud má tedy ještě volný pokus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
9.4.11 14:03

Je to napor na nervy,ale nic neni ztraceno!ma jeste min. jeden pokus,pak dalsi dekansky a kdyby vsechno zklamalo, tak urcite bych si u dekana/prodekana zazadala o vyjimku, zduvodnila a dolozila dosavadni hladky pruchod studiem.A urcite se neni treba hroutit,ale komunikovat. At urcite dcera zajde na konzultacky k danemu pedagogovi a zepta se na to, cemu nerozumi, aktivita a iniciativa se ceni!!
Drzim palce, at to da hned na poprve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
629
9.4.11 14:24

děkuji moc za reakce. Minulý rok v 2.r. neudělala 1× tak měla převedený předmět do 3 r.
No a ted měla 1 pokus v tomto roce.
A pořád mi tvrdí že to jsou dohromady 2 a ten další je děkanský který nemusí povolit.
Mám pocit že je tak vynervená že mluví nesmysly a sama neví.
Chodí na obchodní podnikatelskou fakultu v Karviné obor informatika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
9.4.11 15:05

Myslím, že má ještě minimálně 1 pokus, ať se podívá do zkouškového řádu. Měla by ho tam někde v rámci informačního systému školy mít. Hlavně klid :wink: Pokud to má blbě a spolužáci dobře, tak ať si to nechá vysvětlit jimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
9.4.11 15:15

http://www.opf.slu.cz/news/news.php?…

Je tam zkušební řád, tak si ho pročtěte. Myslím, že hlavně dcera popletla opakované zapsání předmětu se zkouškovými pokusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
9.4.11 19:04

ano, pri opakovanem zapisu predmetu se jede odznova- tedy lonsky pokus se nepocita…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alisa25
10.4.11 10:51

moc fandím at to dobře dopadne. Já studuju na UP Olomouc no a ke každé zkoušce máme 3 pokusy, u těch hodnějších učitelů se někdy stává že třeba neúspěšný pokus nepočítají a máš ještě jednu šanci. Co se týče zapsání předmětu můžem si ho zapsat max 2× (vždy jednou za akademický rok). Pokud třeba to dvojí zapsání vyčerpáš a třeba jste nevyužili těch 3 pokusů z nějakého důvodu (nemoc,dělání těžší zkoušky, zahraniční cesta) tak na naší univerzitě lze použít žádost o odepsání předmětu, rozhoduje o tom proděkan pro studijní záležitosti. Ten předmět kde student má ještě pokusy v ten jeden rok kdy těch pokusů nevyužil vyruší a zapíšete si to znovu. Takhle to chodí u nás ale jinde to může být i jinak samozřejmě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.11 21:20
Lajla píše:
děkuji moc za reakce. Minulý rok v 2.r. neudělala 1× tak měla převedený předmět do 3 r.
No a ted měla 1 pokus v tomto roce.
A pořád mi tvrdí že to jsou dohromady 2 a ten další je děkanský který nemusí povolit.
Mám pocit že je tak vynervená že mluví nesmysly a sama neví.
Chodí na obchodní podnikatelskou fakultu v Karviné obor informatika

Zakladatelko, za čtrnáct dní opět ve čtvrtek bude OPRAVNÝ termín PRŮBĚŽNÉHO TESTU (nejde o zkoušku). Pokud ho neudělá, může požádat o děkanský termín (formuláře na stránkách školy) Dřzím tvojí dcerce palce, kolik jí vyšlo :?: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.4.11 21:23

Jo co se týče toho děkanského termínu, je sice pravda, že ho nemusí povolit, ale když do žádosti napíše zdůvodnění, že je to jediný předmět, který nesplnila před vykonáním státnic, měl by děkan povolit. Nevěště hlavu !

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze