Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Počkej si až najdeš takového, co to teplo domova rád. Ono to není úpně až tak, že chlapi chtějí „mrchu, co to/ho má na párku.“
P. S. Kolik ti je?
On tě život naučí
bývala jsem hodná, až blbá, celkem rychle mě to přešlo
@Anonymní píše:
Přeji hezký večer všemposlední dobou přemýšlím nad tím, jestli moje vztahové problémy neplynou z toho, že prostě neumím být taková ta správná “mrcha”, ne ve zlém slova smyslu, spíš jako “proč muži milují potvory”
považuju se za celkem typickou hodnou holku, baví mě se starat o domácnost a mít to hezký, překvapovat dárečky, starat se.. ale občas mi přijde, že chlapy zajímají daleko víc ženy, které to mají tak nějak někde
já ale nevím, nechci se přetvařovat a hrát si na to, jak jsem hrozně volnomyšlenkářská, že mi vlastně na chlapovi až tak nezáleží.. najde se mezi vámi některá, která to má třeba podobně a má fajn vztah, kde fakt cítíte, že vás chlap miluje? Nebo naučila se někdy nějaká podobná mně mít víc ten odstup a nadhled a mít chlapa tak nějak na párku?
Vůbec není potřeba být „mrcha“. Jen je potřeba nebýt kráva a vybírat si chlapy, co za to stojí…
![]()
No ja jsem takova trochu potvurka a chlapi po mne hodne jedou. Mam to rekla bych vyvazene. Snazim se byt mila, obcas nejaky darecek, prekvapeni, neznosti. Ale taky si drzim odstup tim, ze mam spoustu svych aktivit, zajmu, pratel, takze nevisim jen na chlapovi. Doma uklid, poradek, vareni nehrotim, to neni mym smyslem zivota. Klidne se vecer jdu bavit sama s prateli. Klidne jdu do sauny s kamaradem atd.
Akorat teda mam par mesicu vztah, kde citim, ze me chlap moc miluje a ja jeho taky moc, ale nerekli jsme si to. Je to takove zvlastni no. Vsim, co dela, mi dava najevo, ze me ma strasne rad. Ale nerekl to a ja to teda taky rikat zatim nebudu. Je to neco jako odkryti zranitelnosti a tento krok se mi udelat jako prvni nechce. Takze drzim v tomto trochu odstup, i kdyz nedobrovolne. Kdybychom se teoreticky rozesli, bylo by mi to strasne lito, ale vim, ze bych delala, ze je mi to jedno, zadne vylevy a presvedcovani, ignorovala bych ho. Citim, ze je potreba mluvit o svych emocich a byt otevreni, ale nekdy toho nejsem schopna a trochu me to trapi. Na druhou stranu si myslim, ze jak pusobim pro muze atraktivne, nezavisle, zajimave, tak proto jsem i žádaná.
Můžeš tomu svýmu třeba omlátit pánvičku o kebuli. Jakože ještě horkou.
Ahoj jsem Veronika. Mám to stejně jako ty. Nebuď jako Veronika ![]()
Vztahy s partnery ovlivňují vztahy s původní rodinou. Tam najdeš většinou důvod proč jsi jaká jsi a co děláš špatně.
Pokud nejsi vyloženě naivní trubka, která chlapovi leze do zadku, odpustí mu facku, nevěru a nechá se od něj úplně ponižovat… A jsi opravdu jen HODNÁ HOLKA, pak je velká pravděpodobnost, že si najdeš vhodného partnera.
Ja jsem roky narážela na sobce, kteří mě využívali. Přitahovala jsem takové typy. Právě tím zvráceným vzorcem, který jsem si nesla z původní rodiny ![]()
Máma tátu dost sekýruje. Hraje na něj mrchu. Je chladná a přízeň mu dává za odměnu. A já automaticky chci být opak
Ale občas jsem to přeháněla. A přitahovala lidi, kteří mě využili a pak šli za nějakou mrchou
.
Pak js si práci na sobě uvědomila kdo jsem, jaká jsem a že miluji jaká jsem. Že miluji sama sebe a zasloužím so někoho kdo mě bude milovat tak, jako se miluji sama. Chápeš? ![]()
Pak jsem našla může svých snů. Byl úplně jiný, než já. Drsňák s něžnou duší. Ale miloval mě za to, jaká jsem. Nosil mě na rukou. Bránil mě před ostatníma a nikdy mi neublížil. Nikdy nezneužil mé péče a naivity.
Umřel.
Ale věřím, že když si to nastavíš sama v sobě správně, tak potkáš správné lidi. Neměň se, nehrej žádné vztahové hry. Nehraj si na mrchu. Měj se ráda. Uvědom si svou cenu a najdeš toho správného muže.
Nemusíš se pretvarovat, ba ani nesmis. Ale musis vědět, co chceš a co potřebuješ a hodnotit reálně své možnosti. Proste hledat rovnocenneho partnera vhodného zrovna pro tebe
já jsem třeba zčásti dost svině, ale zároveň klamu zjevem a umim byt navenek i strasne milý a poddajny člověk, takže jsem měla spíše hodňouše, kteří ale neměli na to se mnou dlouhodobě byt, takže opačný problém
a časem jsem si uvědomila, ze potrebuju nadprůměrně psychicky silného chlapa, který ale je v jádru dobrý člověk a nenechá s sebou orat
takovy trochu oříšek, ale našla
![]()
Neni potřeba být mrcha. Je potřeba koukat se po mužích, kteří to, že si hodná holka, ocení, aniž by toho využívali.
Nejspíš vyměníš pár pitomcu, kteří tě využijí, než zjistíš, čeho si u chlapů všímat. Treba toho, jak se chovají ke svoji mámě nebo jinym ženám. Jestli jsi dulezitejsi nez kámoši a chlastaní. Jestli ti v krizove situaci pomuze nebo se ti vysměje.
Ja se takoveho dockala až ve 38. Třeba tobě se to podaří dřív ![]()
Jo, okolo mrch se možná bude motat víc chlapů, ale jestli budou kvalitnější, toť otázka…
@Mar__tanka1983 píše:
Jo, okolo mrch se možná bude motat víc chlapů, ale jestli budou kvalitnější, toť otázka…
Jsou dlouhodobě nekvalitním materiálem. Hodný holky, myslím skutečně hodný ne jen že to o sobě tvrdí, se vyvažují paprikovými brambůrky. A zlatem.
@Lexter píše:
Jsou dlouhodobě nekvalitním materiálem. Hodný holky, myslím skutečně hodný ne jen že to o sobě tvrdí, se vyvažují paprikovými brambůrky. A zlatem.
Myslela sem, jestli budou kvalitnejsi ti chlapi, co se motaji okolo tech mrch ![]()
Ale jinak mas samozřejmě pravdu.
@Mar__tanka1983 píše:
Myslela sem, jestli budou kvalitnejsi ti chlapi, co se motaji okolo tech mrch
Ale jinak mas samozřejmě pravdu.
Aha, takhle. Ne, to jsou ocásci. Takový to co se motá vzádu a otravuje dokud není potřeba zatáhnout večeři.
Nepotesim te, jsem taky hodna holka, je mi 46 uz ani nedoufam, ze bych zazila oboustranne zamilovany vztah. I kdyz se hodne snazim, nedokazu delat, ze mi na nekom nezalezi…
Ne, nebuď mrcha. Není důvod si otupovat srdce jen proto, že jsi zatím nepotkala protějšek, který si toho váží a dává lásku a péči stejně zpět. Jsou takoví muži a mělo by to být normální. My to tak máme navzájem a je to nejlepší co může být.
Potvora můžeš být v posteli (odvázaná, smělá, nespoutaná, vyzývavá), to máme rádi
![]()
Přeji hezký večer všem
poslední dobou přemýšlím nad tím, jestli moje vztahové problémy neplynou z toho, že prostě neumím být taková ta správná “mrcha”, ne ve zlém slova smyslu, spíš jako “proč muži milují potvory”
považuju se za celkem typickou hodnou holku, baví mě se starat o domácnost a mít to hezký, překvapovat dárečky, starat se.. ale občas mi přijde, že chlapy zajímají daleko víc ženy, které to mají tak nějak někde
já ale nevím, nechci se přetvařovat a hrát si na to, jak jsem hrozně volnomyšlenkářská, že mi vlastně na chlapovi až tak nezáleží.. najde se mezi vámi některá, která to má třeba podobně a má fajn vztah, kde fakt cítíte, že vás chlap miluje? Nebo naučila se někdy nějaká podobná mně mít víc ten odstup a nadhled a mít chlapa tak nějak na párku?