Neumím říct věci na férovku

Anonymní
7.4.16 21:54

Neumim rict veci na ferobku

Predem prosim o zachovani anonymu..

Ahoj maminky a i nemaminky, mam problem, ktery mi bohuzel dost komplikuje zivot, neumim rict svuj nazor a a ani se obhajit, vzdy jen neco zabrblam a to je vse, pritom mi hlavou probehne vzd nejmin sto slov, ktere bych mohla z fleku rictm.. Dnes jsem byla s kamaradkou ( tehuli ) venku a s mojim synem (3r) na prochazce, on ji porad provokoval, delal sj h nj srandu typu ze ji vzdy daval, babu,, a rikal chyt me… Proste dite no, asi 5× jsem.mu rekla, at to nedela, he ma v brisku miminko a nemuze behat, on si stejne nedal rict a zkousel to znovu, uz jsem videla, jak je z toho kamoska otravena a rikala, nechapu te.. On v tobe nema zadnou autoritu, ja bych mu uz dala na prdel, takhle te bude mit uplne na halku a proste kecy typu,,co jsi to za neschopnou matku, pritom ja to nebrala ani jako, ze by ji delal neco hrozneho, ale tohle se nestalo poprve, vzdy si na nej neco najde a ja z ni tak nejak citim, ze ho nema rada, ona ceka holcicku a nemluvi o njcem jinem, to je porad az se mi mala narodi, tak bude mit rezim a rozhodne ji nebudu nechavat provokovat jiny lidi, bude vychovana, atd… Nejradsi bych ji rekla, ze nikdy nmuze vedet co bude po porodu a jakou povahu bude mit jeji dite, vse si hrozne idealizuje a pritom je hroznej nervak, znam ji uz dost let na to, abych tohle dokazala posoudit, a proste me uz stvou kecy nematek a jak by to udelaly a bla bla… Proc jen ji to neumim rict? Mam ji rada a nechci ji nejak strasit, co bude po porodu, ale ona vubec netusi, co je to mit dite a uz vubec ne v obdobi vzdoru, je to fakt mazec a ja si pak akorat prijdu jako ta neschopna matka… :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
190
7.4.16 21:59

Ona jednou pochopí a budeš mít příležitost jí to připomenout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
7.4.16 22:08

Nemá cenu nic vysvětlovat, však ona jednou pochopí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
7.4.16 22:10

Taky se mi to stávalo. A taky to poznaly samy :-)

Jen mi to přijde smutné.. člověk má starost, jestli se mu podaří otěhotnět. Jestli je dítě v pořádku. Jestli o to dítě nepřijde. Jestli bude porod bez problémů. A zároveň dokáže přemýšlet, jak tomu malému bude dávat na zadek a cepovat ho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
241
7.4.16 22:13

Na to musí každá přijít sama :-) pravděpodobně jsi velmi mírné povahy, neboť spousta jiných by už kamarádku poslala do háje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
7.4.16 22:14

Neboj ona prozře… :mrgreen: tak příště ji to mužeš oplatit podobným popichováním… :mrgreen: ale možná tě nepotěším i mé dítě 2roky chápe že mám v břišku miminko a nemužu se s ním honit, nosit apod… To samé to chápe u cizích… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133

Přesně, je to nesdělitelný někomu, kdo to nezažívá… Všeho do času :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

Anonymní jste každá na jiném břehu, když to napíšu obrazně..
Já jsem zažila obě situace a z vlastní zkušenosti vím, jak jsem viděla u kamarádky zlobívé, otravující dítě- ne, že bych ho neměla ráda, ale prostě jsem to neznala a fakt mě přišlo otravné.. Ona byla zvyklá na nějaké plazení, nebo naschály, já ne.. Prostě jsem neměla dítě.. pak jsem měla a pochopila..
Pak jsem měla bezdětné kamarádky, sestřenice a pěkně se mi to vrátilo :mrgreen: Taky jsem slyšela, že v dnešní době, nevidí, nidke vychované dítě, že jako toto a ono by si dítě dovolit nemělo, co by ony dělaly..
Teď máme všechny děti a fakt už to vidíme všechny stejně..
Asi bych radila udělat zlatý střed.. nenechat otravovat kamarádku, a fakt zakročit, protože těhotné to i víc prožívají. Já se strašně bála, že mi kluk u kamarádky skočí na břicho, on byl takový skákací..
Na druhou stranu bych ji řekla, že až bude mít dítě, že si to může zkusit a uvidí, že to neni jen tak, jak si myslí.. Rozhodně ji nevyvracej to vše idelické a růžové, stejně to nepochopí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.16 22:28

Zaklasatelka… Dekuji moc za podpotu, ja chci byt proste,,dobra,, maminka, chci, aby byl malej dite… Nechavam ho slapat do kaluzi, cgodine sbirat ruzny blbosti do kesa, od kaminku az po ukity od sneku, bo a kamoska, ze je furt jako prase atd.. Ze ho nechavam moc,,navolno,, ma porad nejake chytre rady..a ja uz z toho oroste kvetu, ale vzdy reknu hen…,,je to jen dite,, chci aby se tak choval, nepoustime mu pohadky na tabletech a ani ho neuplacine super hrackama a to je taky vrchol, protoze mu koupila takovej ten hraci notebook, takze ted porad skemra, ze chce ten ipravdovej tatovo, pritom vi, ze takovy hracky neuznavame… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.4.16 22:30

Jeee tich chyb! :oops: omlouvam se, pisi s mobilem a napul otevrenyma ocima. :oops:

• Citovat
  • Upravit
6499
7.4.16 22:43
@Anonymní píše:
Jeee tich chyb! :oops: omlouvam se, pisi s mobilem a napul otevrenyma ocima. :oops:

Tak běž raději spát a užívej si svoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cocka nasladko
7.4.16 22:47

Rika se, ze kdyz nemuzes rict nic hezkeho, je nekdy lepsi nerikat nic…ona ji to brzo „rekne“ jeji dcera :)

• Citovat
  • Upravit
12156
7.4.16 23:00

Zakl já to vidím trochu jinak. Jednak tedy nevím, proč se s ní stýkáš při tolika negaci co z tebe jde, ale budiž. Ano je fakt, že netuší jaké to bude a jak těžké to někdy je, nicméně je pravda, že dnes opravdu je plno nevChovaných dětí, právě pro ty všechny „volné“ výchovy. Ono nechat si dítě přerůst přes hlavu a nechat ho dělat co chce, podle mě naznamená ho nechat být dítětem. Pokud neustále žduchal do těhotné a x krát tě neposlechne ať toho nechá, pak ano má tě na háku :nevim: pokud neposlechne tak ho prostě vezmu za ruku, nebo odvedu pozornost, zkrátka tomu zabráním. A né že to nezvládnu a pak to okecávat tím, že necháváš být dítě dítětem ;) ať si každý vychovává jak chce, ale pokud chce nějakou sociální interakci a společnost, měl by taky „vychovávat“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
8.4.16 01:03

Z popsaný situace jsem měla trochu problém pochopit komu máš problém to říct narovinu, jeslti kamarádce nebo dítěti… a ono je to oboum 8) jako kamarádce se to nejspíš vrátí s malou(a nebo taky né, ono i kolem mě je pár dětí, co se tak něják vychovaný už narodily :-D ) no a syn je malej a malý děti můžou dělat spoustu věcí, ale pár věcí dělat musí a poslouchání ( samozřejmě pokud nedostávaj doma rozkazem absolutně vše, to taky není dobrý) a respektování autorit mezi tyhle věci patří…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.4.16 06:43
@saadet píše:
Zakl já to vidím trochu jinak. Jednak tedy nevím, proč se s ní stýkáš při tolika negaci co z tebe jde, ale budiž. Ano je fakt, že netuší jaké to bude a jak těžké to někdy je, nicméně je pravda, že dnes opravdu je plno nevChovaných dětí, právě pro ty všechny „volné“ výchovy. Ono nechat si dítě přerůst přes hlavu a nechat ho dělat co chce, podle mě naznamená ho nechat být dítětem. Pokud neustále žduchal do těhotné a x krát tě neposlechne ať toho nechá, pak ano má tě na háku :nevim: pokud neposlechne tak ho prostě vezmu za ruku, nebo odvedu pozornost, zkrátka tomu zabráním. A né že to nezvládnu a pak to okecávat tím, že necháváš být dítě dítětem ;) ať si každý vychovává jak chce, ale pokud chce nějakou sociální interakci a společnost, měl by taky „vychovávat“.

Souhlasím. Ano, bezdětné to vidí jinak, ale dítě musí pochopit, že pokud někdo nechce, aby do něj žďuchal, mělo by přestat. Kdykoliv u kohokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová