Neumím se bavit

289
26.10.13 21:01

Neumím se bavit

Ahoj všem,

ja nevím co se mnou je.. Dneska jsem byli na svatbě bratrance.. a ja se tam vůbec nebavila.. všichni si povídali.. ja jsem ani nevěděla o čem si povídat.. byla jsem rada, že když jde někam dcera jdu za ní.. a nemusím sedět vedle nich a čučet jako tvrdé Y.. Dcera ma 2 roky.. Od té doby co se narodila moc nikam nechodim.. a když už někam vyrazíme fakt se bavit neumím..
Večer se začalo tančit.. par ploužaku jsem si s manželem zatančila.. ale pak tam začli ti mladí skotačit.. a ja jsem si připadala nějak divně.. tak jsem si šla sednout a dívala jsem se na ně… ja nevím jestli to je tím, že se neumím odvazat.. nebo jestli to je tím, že se dcerou pořád sedím doma..
Večer jsem jela s dcerou domu, a všichni to je škoda, že už musíš jet..ja říkam škoda.. ale v duchu jsem se těšila, že jedu domu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
26.10.13 21:09

Tak podle mě taky záleží na tom, zda ses uměla bavit i před tím, než jsi čekala mimi. Já jsem bezdětná, bavím se, když si můžu s někým povídat, ale radši sedím a pozoruju dění, když se to začíná rozjíždět. Nebo pokud jsi byla dřív jako ti,,mladí", tak možná je to tím, že už jsi jinde. Máš úplně jiné starosti, jiné životní priority a víc tě naplňuje smích dcerky než řehot přátel. Já na tom nevidím nic špatného :nevim: Podle mě jsi skvělá maminka, když tě to radši táhne za dítětem :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
26.10.13 21:10

Tak pokud jsi se domů těšila, tak není neobvyklé, že zábava nemusí sednout.

Horší je pokud to tak budeš cítit skoro pořád. Pokus se vyburcovat k návštěvě, která tě bude bavit, která ti bude přínosem. Jsi v situaci, kdy je celkem normální, že zdroj tvé zábavy je zcela odlišný. Troufám si říct, že kdyby se tam našla maminka s věkem přibližným tvé holčičce, tak pusy možná nezavřete.

Neizoluj se zbytečně, ať z tebe není protiva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30821
26.10.13 21:16

@neellaa já jsem se vrátila do práce, když měla dcera 2 roky - jsou to 3měsíce - absolutně se nechytám v komunikaci, nemám témata o kterých se bavit kromě téma děti - a o tom nikdo mluvit necche (já jim to teda ani nevnucuju) - doufám, že až se víc vrátím do procesu, že se zase vrátí ta úroveň komunikace. Taky jsem se dřív na všech akcích super bavila a tedka si přijdu jako trouba, co neví, o čem mluvit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.10.13 21:20

@acimedaca Netrap se tím, podle mého názoru je to tím, že máš jiné starosti než kolegové. Hlavně pro tebe je mateřství aktuální, proto se chceš bavit o tvém malém/velkém štěstíčku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
289
26.10.13 21:22
@acimedaca píše:
@neellaa já jsem se vrátila do práce, když měla dcera 2 roky - jsou to 3měsíce - absolutně se nechytám v komunikaci, nemám témata o kterých se bavit kromě téma děti - a o tom nikdo mluvit necche (já jim to teda ani nevnucuju) - doufám, že až se víc vrátím do procesu, že se zase vrátí ta úroveň komunikace. Taky jsem se dřív na všech akcích super bavila a tedka si přijdu jako trouba, co neví, o čem mluvit :think:

Přesně tak.. řekla bych, ře kdysi jsem byla dokonce ve středu pozornosti.. s manželem jsme všechny akce bavily.. ale teď oni si o něčem povídaji a ja ani nevím co říct.. nebo o čem se bavit.. připadám si jako nějaká puťka.. a to je mi teprve 27..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30821
26.10.13 21:26

@neellaa člověk je chca nechca izolovanej na tý rodičovský, řeší se hlavně dítě - jídlo, plíny, oblíkání, hraní - nemáš čas číst, chodit mimo, chodit do kina, soustředit se na něco jinýho - taky jsme pořád jen s dětma, bavíme se jen s nima, máme teda jejich menatlitu :mrgreen: Snad se to časem zlepší doufám, nechci být pořád za blbce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4822
26.10.13 21:49

Mam to podobne. Ale zalezi na tom, s kym se bavim. Drive jsem se bavil leckde a s kdekym, nyni podstatne mene. Jednak muj svet je ted kolem deti a hlava se od nich nikdy momoc neuvolni a druhak uz vice jak 2 roky jsem se nenapila vic jak deci vina(tehotenstvi, kojeni, tehotenstvi a zase kojeni). Pod vlivem mi prijdou i ostatni lide zabavnehsi. Myslim, ze je to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
26.10.13 21:59

@acimedaca @balestra @neellaa Zas bych se nějak nespokojila s tím, že by to tak mělo být „napořád, protože máme teď děti“.

Někdo vysloveně není bavící, ale pokud je to jen kvůli dětem a dříve bych společenská byla, tak bych zapracovala na změně, ne skrz okolí, ale kvůli sobě, potřebujeme se dobře pobavit občas všichni.

Ať se pat třeba nedivíte, že jste přestaly být pro manžela zajímavá a atraktivní, poněvadž právě na některých akcí, by žena měla být za „ženu“, nejen za matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
26.10.13 22:07

Nevím, tohle jsem nikdy nezažila, ale znám pár chlapů, jejichž manželky měly problém se bavit kdekoliv jinde, než doma s dítětem…nemusím asi psát, jak to dopadlo :-(

• Citovat
  • Upravit
30821
26.10.13 22:08

@Trojlístek no já se nechci spokojit s tím, že to tak bude napořád - a nikdo nmluví o tom, že nejsem zajímavá pro manžela

já myslím, že člověk do toho zase časem přijde, čím víc se zapojí do okolního života - jak pracovně nebo i když bude vloněji, děti začnou chodit do mš, my matky bdueme mít víc času pro sebe…možná by to chtělo zobat i nějaký vitamíny - nějaký Q10 na pamět nebo tka něco :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepř. G12
26.10.13 22:12

Možná to bude tím, že většina žen po dobu RD fakt jen sedí doma s dítětem. ty co pracují dříve nebo studují obvykle ten problém nemají.

• Citovat
  • Upravit
30821
26.10.13 22:14
@nepř. G12 píše:
Možná to bude tím, že většina žen po dobu RD fakt jen sedí doma s dítětem. ty co pracují dříve nebo studují obvykle ten problém nemají.
člověk tak nějak zakrní a ani si to něuvědomuje
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10960
26.10.13 22:15

@acimedaca Ale tak to víš, že jo. Jen na tvé odpovědi mě třeba zrovna zaujalo to přebírání mentality vašich dětí, já vím, že to bylo se :mrgreen:

V žádném případě netvrdím, že se v každé domácnosti stane problém, jde o to, že já právě neznám moc domácností, kde by ten problém odcizení nenastal, když se žena tak nějak přestane bavit jen proto, že je najednou matka.

Prostě tím chci říct, že není úplně nejlepší být na akci a na téměř každé se nepobavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
26.10.13 22:18
@neellaa píše:
Ahoj všem,ja nevím co se mnou je.. Dneska jsem byli na svatbě bratrance.. a ja se tam vůbec nebavila.. všichni si povídali.. ja jsem ani nevěděla o čem si povídat.. byla jsem rada, že když jde někam dcera jdu za ní.. a nemusím sedět vedle nich a čučet jako tvrdé Y.. Dcera ma 2 roky.. Od té doby co se narodila moc nikam nechodim.. a když už někam vyrazíme fakt se bavit neumím..
Večer se začalo tančit.. par ploužaku jsem si s manželem zatančila.. ale pak tam začli ti mladí skotačit.. a ja jsem si připadala nějak divně.. tak jsem si šla sednout a dívala jsem se na ně… ja nevím jestli to je tím, že se neumím odvazat.. nebo jestli to je tím, že se dcerou pořád sedím doma..
Večer jsem jela s dcerou domu, a všichni to je škoda, že už musíš jet..ja říkam škoda.. ale v duchu jsem se těšila, že jedu domu..

jsme na tom dost podobne, jsme mezi lidma a ja se neumim zapojit do hovoru ani nevim, co bych mela rikat… a to jsem se umela drive dost odvazat :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová