Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky nedonošenych miminek. Přesne před 3tydny jsem porodila akutně císařskym řezem kvuli preeklampsii ve 34 tt mého synka. Vaha 1490g 38cm.
Dnes važí milaček 1920g vede se mu dobře tuk tuk
Krásně papa, přibíra sám si dycha od začatku nema žadne hadicky pouze sondičku na papaní. Jsem ted doma, protože neni na Jipce misto na pokoji pro maminky
.Milačka by ale mnela preložit brzo na intermedial alespon sestřičky to řikali. Je pořad v inkubatoru, což ale nechapu, řikali že je mu tam už teplo a museji ho vynadavat
Moc mi chybí, užž se nemohu dočkat toho když pujdeme spolu na intermedial a pak na roaming:-) Prožili jste některa to co ja? ZA JAK DLOUHO JSTE ŠLI DOMU?
![]()
@filipkorenatka
Moje malá nebyla tak maličká, narodila se 35+1 a měla 2,25kg, ale úplně chápu jak se cítíš, tak ti chci popřát hodně štěstíčka ať už jsi brzy u malého a jdete co nejdříve domů. Určitě vás pustí, až bude pěkně papat a bude mít alespoň něco přes ty 2kg, třeba 2,30 ![]()
Já jsem rodila 26.5.ve 28týdnu. Vilík vážil 1590g a spadl nám na 1300g.Domu jsme šli 12.7.s váhou 2100g.
Ahoj, já jsem rodila ted 5.10.2013 v 35+1 a malej mel 2600g a 48 cm
3 dny byl na teple v inkubatoru, potom jsme dostali žloutenku, ale už po týdnu jsme byli doma.
Neboj, rychle se dočkáš a prdolku budes mit doma ![]()
Já jsem rodila ve 27tt, váha 1070g,35cm. v nemocnici byl 2,5měsíce, z toho šest týdnů na jipce.
@filipkorenatka z inkubátoru ho pustí, až bude umět držet tělesnou teplotu
a to ho možná ještě dají na vyhřívané lůžko.
@filipkorenatka a co ti řekli když ses ptala, kdy půjde z inkubátoru?
@filipkorenatka
Tak ja som rodila 37+2..maly bol povazovany sice za donoseneho ale 4 dni stravil na intermedialke, mal do zily antibiotika a bol v inkubosi..pustili nas na 8 den s vahou 2400g, PV 2730/47cm..neboj prdolka to dozenie..dnes na 3mesacnej prehliadke mal 5400g.. ![]()
@3HE ahoj, no řekli mi že není volna postylka ani místo dole na intermedialu. Takže pry když se uvolni misto, to řikala sestřička. Řekla že je na inkubator velky že mu to tam je už malí a je mu tam teplo(dnes je tam přesne 3 tyden).Ale že o tom rozhoduje doktorka.Te jsem dnes volala řekla že se mam ptat každy den, dnes je ješte v inkubatoru…Nu tak nevím…
@filipkorenatka předn držím pěsti, ať všechno zmáknete raz dva
Za jak dlouho půjdete domů?? To ti nikdo neřekne… Záleží na tom, jak mimčo bude přibývat a jakou musí mít váhu, aby ho pustili domů. Určitě musí mít přes 2kg a musí sám jíst. Sám znamená to, že po 3 hodinách vypije určenou dávku mléka. Váhu už skoro máte
tak jen to jídlo
. Mlíčko musí vypít sám buď z lahvičky nebo z prsu. Podle váhy tam může bt týden, ale taky klidně i 2… hlavně mysli pozitivně. Uteče to jako nic a za chvíli budete oba dva doma.
Já měla prcka v nemocnici 3 měsíce.
Já rodila 35+2 taky kvůli preeklampsii, malý měl 2480g a 47 cm, hned ho dali na intermedian, dýchal sám, prý tam byl jen na dohřátí, byl tam týden a pak ještě týden na odd. nedonošených, pro mě to byla věčnost…taky se dočkáš ![]()
@filipkorenatka Ahojky, malý se mi narodil 34+4, měl 2020 g, něco málo přes 40 cm. Dýchal sám, dostal plazmu kvůli mému krvácení, preventivně antibiotika, 1 den se svítil kvůli žloutence. V inkubátoru byl 9 dní, celkem jsme šli domů za 14 dní. A to mě strašili, že bude nejméně měsíc v nemocnici
Ať jste zdraví a brzy v teple domova ![]()
@jalemina Ano to je pravda vahu by už zachvíli i mněl. Papaní mu jde sam si vytahne uz 20ml, pry jsou si jisty že by vytahl sam i celou davku ale nemaji na nej tolik casu, jelikož ma jedna sestra na starost 3 deti:-( Asi se vam muselo narodit hodne brzo miminko, že tam byl tak dlouho,)
![]()
@filipkorenatka bože, málo času??
si dělaj srandu ne?
masakr
Jinak jestli máš možnost za prckem chodit častěji, cho´d před jídlem, a řekni si a krm ho sama
klidně si řekni i že chceš přiložit (jestli tedy krmí MM) a nenech se od nich odpálkovat
.
Malej se narodil v 25+5tt. ale zmákl to
šel domů ještě 14 dní před termínem porodu. ![]()
No, dcera je už na tvou diskusi stará, nicméně se narodila ve 33+0tt, 2050g, 44cm. Částečná parenterální výživa 5 dní, šestý den prvně přiložena, v inkuboši 9 dní, třináctý den ke mně na pokoj, jedenadvacátý den domů. Celou dobu jsem tam byla s ní.