Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj.Asi se mi některé vysmějete. Ale k věci. Mám na dvorku 8 slepic.Jsou už starší, nosí už málo. A je tam kohout Ludva
ten má něco s nohama. Má křivé ty pařáty a špatně chodí, ale jí a chodí. Manžel do mě hučí, že slípky už nenosí, tak co s nima? jenže já mám v tomhle citový blok.To je přece hrůza. Slepice už nejsou k ničemu, tak je klepnu
Chci je nechat dožít asi. Zaslouží si to.Ale chlap zas, že se budou akorát pak trápit. Jedna má taky ty křivé pařátya kulhá. Kdyby šly zabít bezbolestně, tak klidně, ale copak to jde. Nedělám si srandu, fakt to takhle cítím. Kdo je na mé straně? ![]()
@GabinkaCh já jsem na tvé straně
já tě chápu, ale co s tím to bohužel neporadím ![]()
Tchyně je taky nechává dožít. Práci už odvedly, nech jim důchod
Já jsem pro milosrdnou rychlou smrt - souhlasím s manželem. A rovnou si pořídit nové, aby ta prázdnota nenastala.
Já sem si jako malá ochocila slepice co sme měli doma, zobali z ruky a nechali se i pohladit. Jenze pak sme si poridili psa a on je pořád honil a ony nám skakali do naruce protože věděli, že je ochranime. Ještě jim schválně otviral dveře od kurníku aby je mohl honit
nakonec sme je dali k sousedům ať mají klid. Asi bych to taky špatně nesla. Nesnáším i když tchán zabiji kraliky, těch mě je taky strašně líto, talovy micinky pěkný.
Tak jestli zerou a maji se k svetu a jediny problem je ze nenesou, tak bych je asi taky nechala dozit. Resp. az budou vypadat nad hrobem, tak bych jim treba pomohla, ale driv asi ne, asi bych na to taky nemela
jednou jsem takhle prijela ke kamaradce, v rohu dvorku mrtva slepice, tak sem se ji ptala, jestli o ni vi. a ona ze nevi, ze rekne manzelovi aby ji zakopal, ze oni je nechavaji dozit
takze nejsi jedina ![]()
@Petronka píše:
Já jsem pro milosrdnou rychlou smrt - souhlasím s manželem. A rovnou si pořídit nové, aby ta prázdnota nenastala.
Nové už asi nebudou ![]()
Jsem v tohle hrozná cíťa. Mám trauma z dětství. Měli jsme zvířata a BOHUŽEL jsem byla přítomna občas přítomna u ukončení jejich života
Utkvělo mi to v paměti.
U nás chodí slepice do důchodu, takže se zabíjejí až když už klopí hlavu, aby se opravdu netrápily, takže to chápu. Nech je dožít.
Taky jsme nechávali dožít. Jen když byla evidentně stará, nemocna, apatická, nežrala…tak šla babička za sousedem, který neměl problém klepnout. Teď je pro mě přesně tohle problém proč nechovat slepice
Tchánovci ti slepice " obměňují" co 3 roky, jak u nich vidím v kuchyni kuřátka, tak vím, že dospelačky to mají za pár
Respektuji, ale já bych tak nemohla. Maso nejím, takže tak…
Příspěvek upraven 03.02.20 v 21:43
@GabinkaCh my měli slepice na dožití po babičce, která umřela. Také nám bylo líto je jen tak zabít. Žily asi 8 let, myslím, že se měly dobře. Když cítíš, že je zabít nechceš, tak je nechej žít.
Cim je krmis? Vhodna strava jim zabezpeci jeste chvili normalni fungovani. Taky bych je nechala dozit ale chce to dobre krmit no…