Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se zde vypsat a zároveň poprosit o názory
Partner je o rok starší než já. Mám syna z prvního vztahu, a můj partner mi v tomto odvětví pomáhá semtam občas hlídat když jsem v práci, vyzvedávat ze školky. Vztah ale se synem nemá nejlepší
Nastává ale problem, že mám pocit že je stále dítě a ja mam doma dvě děti místo jednoho. Jsem jeho první partnerka se kterou žije nikdy mu vztahy nevydrzeli déle než rok. Ja to ze začátku nechápala, protože byl úžasný a skvělí. Ale k věci:
Když přijdu z prace; začínám dělat obed nebo večeři aby se vsichni najedli, přítele to ani nenapadne něco nachystat když je třeba celý den doma. Ne musím přijít ja a honem rychle rychle dělat jídlo prvně samozřejmě syn a přítel, pak teprve já. Pokud jsme oba doma, přítel si nachysta obed nebo večeři jenom pro sebe. Na dotaz proc nenachystal něco i mě vypleští oči a nevi co ma říct.
Nějaká Kytka nebo dárek ve vztahu to taky ne když jsem si rypla do něho ze srandy ze si dárečky musím koupit sama, odpoví, že nemám narozeniny ani vánoce. Ja nedávno si koupila sluchatka a automaticky i jemu, nějakou čokoládu lepší v obchode koupím i jemu. On v obchode dela a ani synovi nedonese nikdy ani lízátko..
Přijde mi to jako strasny sobectví…
Ted bylo téma auto ( před rokem kupoval auto) a ja na něho ze bych si chtěla koupit lepší auto a druhý den přišel s tím že koupi auto on - nikdy předtím se nezminil o tom va naopak fuet obhajoval jaké auto koupil.. evokuje to ve mě to, že nesnese pocit, že bych mu v něčem měla konkurovat. Když se kupovala první auto, tvrdil mi že nemá žádné peníze když jsme se o tom bavili se známými a ja zmínila že koupím auto, ihned otocil a začal jim říkat že auto koupi on, přitom pár dní zpět mi tvrdil že nemá peníze.
Je mezi námi velký komunikační šum. Doma je dusno, vidí že mě něco trápí ale nikdy se nezeptal co mi je, nebo když už tak jen v meziřečí.
Loni jsem chtela nastoupit do skoly ze si ji udelam dalkove (je mi 30) a načež in udelal scenu ze na to nemam a ze at si vyberu ze spolu budeme a nebo si udelam školu. to mi tenkrat vyrazilo dech
(My jsme planovali ze se rozrosteme o dalsiho clena ) a prislo mi ze v tu chvili myslel pouze na sebe ze se zalekl ze kdyz pujdu do skoly nebudu s nim chtit mit rodinu.
Samozrejme jsem mu na to pristoupila a do skoly nesla.
Co se rodiny tÝČE vystartovala jsem na neho s tim jak si muze dovolit mi davat ulitimata kdyz on by se nezvladl financne postarar o 4 členou rodinu. Odpoved byla jen ticho…
Já to vše dusím tím pádem v sobě a nejsem schopna s nim o ničem mluvit.
Nevím čím to je jestli tím že dlouho bydlel s rodiči a nemá žádný životní zkušenosti a nebo tím že je prostě sobecky.
Rada bych s ním zůstala, ale tohle nezvládám.
Jak to změnit? Co by jste dělali vy? Přijde mi, že náš vztah jeho nese nahoru, ale mě táhne dolů
Příspěvek upraven 22.09.24 v 16:27
@Xenia826 píše: Více
Uvědomuješ si, jakou jsi napsala blbost? Ty jeho chování považuješ za sobectví, přitom on se dobrovolně stará o cizí dítě. To ti přijde málo?
Ty jsi dobrá pí… Lepší pro oba bude rozchod. A to ani nemusím slyšet jeho stranu příběhu. Najdi si většího idiota.
No ja v tom prispevku teda uplne nectu, ze by se o to “cizi” dite buhvijak staral ![]()
@Afrikana vyzvedne, pohlída malyho dokud nedojdu, vztahy nemají uplne úžasné.
Tak o nesnesení úspěchu bych řekla, že to nebude, protože (a to si neber osobně) žádný tvůj úspěch vlastně uvedenej nebyl
Přemýšlení o přihlášení se na školu přece není žádnej úspěch, stejně jako zvažování koupě auta. Pokud jde o tu školu, tak tam si to podle mne vyloženě nesedlo s plánovánim rodiny. A upřímně se nedivim. Měli byste svoje dítě, k tomu navrch tvoje dítě, všechny by vás měl finančně zabezpečit (nebo aspoň jsem nikde nezaznamenala, že bys mluvila o zajištění tvýho dítěte ze stany jeho bio otce) a k tomu asi dost výrazně fyzicky pomáhat, když bys teda šprtala. A to zase jak s miminem, tak i s tvym dítětem. Úplně se mu nedivim, že do toho se mu nechtělo. Pokud jde o auto, myslim, že se spíš jen cítil trapně, že jako chlap nebude auto kupovat on.
Každopádně sobec bych řekla, že nebude, když s tvym dítětem pomáhá, vyzvedává. Spíš prostě neni moc pozornej a v některých věcech je asi i trochu tupej (že jídlo připraví jen sobě).
Mne prijde, ze ti neni dost dobry (a nerikam, ze by mel byt- proste je poznat, ze ti neprijde dost), zaroven se necitis docenena z jeho strany. Pravem.
A nemyslim si, ze byste si vzajemne stali za to, abyste si vyjasnili komunikacni sumy. Pokud si do tohohle poridite dite, za par let budes sama se dvema.
Kde jsou ty úspěchy??
Neděláš nic extra úžasného děvče tak nosánek dolů. ![]()
Je dost možné, že opravdu nesnese představu, že bys měla být v něčem „lepší“. Nicméně dodělat si střední školu bys určitě měla, hlavně kvůli sobě - ale neočekávat, že ti někdo automaticky bude hlídat dítě. Určitě bych si nepořizovala další s tímhle chlapem. Je evidentně dost nevyzrálý. Ale tím hlavním důvodem je to, že nemá nejlepší vztah s tvým synem. Už tohle je důvod, proč v takovém „vztahu“ nebýt. Co se týče starostí o domácnost, tak to, že není schopen uvařit večeři pro vás všechny, tak to je spíš úsměvné, ale tohle žádné partnerství není.
On, jak jsi psala, pracuje v supermarketu, kde pracuješ ty, jsi nepsala, nicméně jestli se předháníte v tom, kdo koupí auto, tak na tom asi tak finančně špatně nejste. Jsi schopna se se synem uživit, kdyby s vámi nebyl partner? Jak se podílíte na financování?
@Xenia826 píše: Více
Já nechápu, ze jsi souhlasila a nechala se vydírat s tou školou. Tak se opravdu dospělý jedinec nechová. A ty opravdu uvažuje mít s takovým individuem dítě?
@Cizinka 999 píše: Více
Ne, proč? Ty si jako myslíš, že to je nějaká samozřejmost?
@prvnidruhej píše: Více
Tak podle toho popisu mi nepřijde, že by se nějak přetrhl ![]()