Neuroložka - EEG a CT

2672
7.6.11 08:57

Vysvětlení EEG..?

Zdravím chci sse zeptat jestli nejaka nemate zkušenosti s vysledkem EEG-ostré vlny alfa-theta vlevo hlavě při HV, a ložisko ostrých vln T-P vlevo-nevím co je to TP… ..nevíte někdo co by to mohlo být?mám tetanické záchvaty..ale mám jit na CT:/a nevím co muzu očekávat.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
7.6.11 20:39

ostre vlny jsou specificke pro epilepsii. muze to znamenat, ze tvoje tetanie je ve skutecnosi tzv. fokalni zachvat (treba omezeny jen na cast tela), ale taky nemusi. Jak ta tva tetanie vypada? Epilepticky nalez na EEG jeste epilepsii neznamena, EEG se neleci, leci se pacient. Urcite je to ale duvod k provedeni zobrazovaciho vysetreni, v tvem pripade CT. Skoro nikdy se na nem nic nenajde, jen vy vyjimecnych pripadech je epi vyvolana nejakym loziskem, treba cevni anomalii, nadorem a podobne, ale vystreno to ma byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
7.6.11 21:17

no nejprve nemohu dýchat takze hyperventiluji, pak mam krece v rukou brnení v obličeji v uších nochou..ale beru magnezium tak treba mi sem tam brni jen uši:)ale mela jsem narkozu a pani doktorka mysli ze to je z toho …dlouhodoba byla a moje první prave jsem pred narkozou tam chodila a bylo tam jen lozisko jako tetanie a po narkoze prvni eeg a tohleto:(rikala ze spis se tam mozna jen neco malo prokrvuje..snad to nebude nador:(ale to by ty vlny asi byly slabe jsem četla.diagnozu dala tetanii a migrenu..nasla jsemten papir napisu to presneji:lehce abnormní záznam pro příměs epizod ostré alfa až theta více při HV, ložisko ostrých vln t-p vlevo. a jeste mam ucpanou dutinu na leve strane nnosni sem tam se oducpe:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.6.11 15:14

To na epi vubec nevypada, pust to z hlavy, na CT nic nebude. Nos po ruce papirovej sacek na tu hyperventilaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
8.6.11 15:38

díky brala jsem antidepresiva a vysadila chci miminko:)tak to zvladnu jsem si rekla!:)díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
17.6.11 16:17

VÝSLEDKY JSOU V POŘÁDKU DNES JSEM TAM VOLALA DEKUJI:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
22.6.11 13:22

ahoj, přečti si o úzkostných záchvatech, to je uplně tvůj případ, navíc, když jsi brala AD, vrátilo se ti to.. být tebou bych je jedla dále..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
22.6.11 13:44

já vím ze mám úzkosti ale mam uz naučené cvičení abych léky nemusela brát…a miminko mít musím ze zdrav.duvodu uvidí se az budu v tom:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
22.6.11 13:46

no a právě úzkostný záchvat ti vyvolá tyhle křeče z předýchání, máš pocit, že nemůžeš dýchat a lapeš po dechu a snadno se předýcháš, může to vést až k omdlení, stačí si dýchat do sáčku nebo to prostě nějak odmyslet, odložit stranou.. miminku tyhle záchvaty taky moc neprospějou, myslím, že je důležitější aby byla matka v pořádku i klidně na práškách, je tolik léků, co se můžou brát v těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí