Neúspěch v autoškole

Anonymní
12.6.26 09:59

Neuspech v autoskole

Ahoj holky. Potrebuju poradit a mozna i trosku utesit..nezvladla jsem u zkousek testy v autoskole. Kdybych se na to vykaslala, nereknu, ale sprtala jsem se kazdy den, venovala se tomu. Uteklo mi to o bod. A to jenom tim, ze jsem mela oznacenou otazku dobre a vratila se k ni a opravila ji za chybnou. Neudelat to, tak testy mam v kapse. Rvu si za to vlasy, protoze ty otazky byly jednoduche a ted se bojim, ze priste chytnu nejake speky a budu uplne v prd…
Inspektor si samozrejme pri neuspechu rypnul, takze pokud se mi priste podari a sedne se mnou do auta, tak myslim, ze mi to da vyzrat..
Dalsi vec, z ceho silene stresuju je, ze nemam sanci udelat jizdy. Ucitel me chvali, podporuje. Jenze ten inspektor je strasne prisny a necha projit, jen fakt kdyz clovek jede uplne bez chyby. Takze to uz ted vim, ze jizdy neudelam, i kdyby se mi testy priste povedly. A zapinkala jsem si zbytecne temi testy o minus jeden pokus, ktery jsem si mohla posetrit na jizdy..no jsem pitomec :pocitac: potrebuju se poradit, jak jste se testy ucili? Ja delam cvicne na ministerstvu a i projizdim otazky, ale obcas na me vyskoci nejake, ktere jsem nikdy nevidela a pak staci jedna chyba a test nevyjde..a ze nejsem sama, kdo ty testy neudelal, pripadam si jak totalni tatar, ze je udela fakt kazdy.. :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
333
12.6.26 10:08

Klid :) naštěstí je vic pokusů, tak o nic nejde zatim. Myslim, ze úspěšnost u testu závisí právě na tom, jak ti to jde při těch cvičných, když ti to xkrát vyjde na plný počet, tak je velká pravděpodobnost, ze to udelas. Vzdy si musis odečíst minimálně dva body za to, ze budeš ve stresu a udelas chybu. Musis mit nejakou rezervu a ne, ze to udelas tak tak, nebo o bod a podobne… Ja na tom seděla 14dni pred zkouškami fakt kazdy den, x hodin, ty otázky se opakuji, jen jsou položené jinak, neco jsem se vylozene učila nazpaměť. No a jízdy jsou proste o štěstí no, zaroven nemůžeš být uplne jelito, a udelat nějaké fatální chyby, takovy člověk nema za volantem co delat, a je dobre, ze to nedávají jen tak někomu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
12.6.26 10:18

Pokud nedokážeš ani napsat teorii, tak za volantem nemáš co dělat, protože jsi nebezpečná nejen sobě, ale i okolí. A nerozhodla ti o tom jedna otázka, ale větší množství chyb.
A je snad samozřejmé, že u jízdy nesmíš dělat chyby. Takže si přestaň lhát do kapsy a hledat chyby u všech okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
12.6.26 10:20

Ja ti nevim… urcite to nebyl problem jedne otazky, tech chyb tam muselo byt hodne.. kdyz nedokážeš teorii ani za počítačem, jak ji chces zvladat v praxi za volantem? Naštěstí je pokusu vic, tak se vic uc, trenuj, jezdi a uvidíš. Nejsi jedina, kdo neda autoškolu napoprvé, i kdyz teda vetsinou lidi kazí jízdy, ne teorii. Kazdy na to neni, je dobre, ze řidičák nedostanou vsichni. Ale po prvním neúspěchu netřeba utíkat. Zamakej a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25448
12.6.26 10:23

Běžně v okolí vidím, že mladí lidi dělají řidičák na více pokusů.. jak testy, tak jízdy.. takže 2× je celkem normálka, neznamená to, že budeš jistě špatný řidič.. prostě se tomu musíš ještě víc věnovat!! + i dokoupit kondiční jízdy, když jsi takto nejistá.. musíš si zautomatizovat některé věci (např. se i hodnotí jak sedáš do auta, zda si zkontroluješ zrcátka, automaticky zapneš pásy apod.)
já dělám testy každý rok a někdy je to fakt pakárna- jen slovíčko nebo písmeno „a“ nebo „nebo“, či se přehlídneš „z výhledu řidiče“ nebo „v jakém pořadí projedou vozidla“ a máš to špatně i vinou chybného čtení…
Věnuj tomu víc času, opakuj si testy zdarma náhodně vygenerované, projeď úplně všechny křižovatky v učebnici - některé jsou zákeřné, můžeš přehlídnout blinkr apod…
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
12.6.26 10:23

Ahoj, nevadi, ja mela aplikaci v telefonu, a jela jsem je porad dokola. Vzdy kdyz jsem mela cas, kazdy den nekolikrat. Bavilo me to, pak ti to jde i rychleji, pze se to porad opakuje :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1168
12.6.26 10:28
@Anonymní píše: Více

Jediná možnost, jak se naučit testy, je, když si na stránkách ministerstva dopravy najdeš odkaz „Procvičit oblasti“ a jedeš úplně od začátku. U každé oblasti dáš „seřadit otázky podle kódu“ a postupně odpovídáš. Čísla otázek, které máš špatně, nebo kde si nejsi jistá, si napiš. No a v druhém kole už jeď jen ty problémové, kde byla chyba. Takto postupně sjedeš všechno a nemůže se ti stát, že bys u testu trefila na otázku, kterou jsi předtím ani neviděla. Ano, chce to spoustu času. Ještě připomínka - pokud nemáš aspoň přečtenou nějakou učebnici, budeš s tím mít potíže, protože nebudeš chápat elementární věci ze zákona. Neboť ten test je pouze prověřením znalostí, nikoliv jejich výkladem. Takže dobrá učebnice je základ, nemusíš ji znát nazpaměť, ale řadu věcí ti vysvětlí.
Teď k jízdám - nevím, kde je přesně děláš, ale pokud ti instruktor říká, že jsi dobrá, věřila bych mu. Jasně, stres je sviňa. Nicméně už před tebou někdo ty zkoušky úspěšně složil, že? Takže bych neházela předčasně flintu do žita. Na jízdy každopádně jdi a sama uvidíš, jak to ve skutečnosti probíhá. Pokud bys i pak dospěla k názoru, že není v tvých silách to s daným komisařem udělat, jsou i další řešení. Vždycky je možnost přehlásit se do jiné autoškoly a zkoušky skládat jinde a s jiným komisařem. Původní autoškola ti vystaví doklad o absolvovaných jízdách a výuce a přihlásíš se do autoškoly třeba v jiné městské části nebo v jiném městě, kde je jiný komisař. Bude to ale nejspíš chtít jízdy navíc, aby ses seznámila s prostředím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9238
12.6.26 10:52

Rozhodně bych se snažila uklidnit a nestresovat se. Chápu, že je to zkouška a chceš byla úspěšná, ale být v takových nervech, to bys byla i na těch cestách nebezpečná nejen pro sebe ale pro ostatní řidiče (teď myslím hlavně ten stres z jízd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13186
12.6.26 10:57

No, asi nejsi zvyklá se učit, ty testy jsou fakt jednoduché.
Dělej si cvičné testy stále dokola a příště to dáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zvedava1
12.6.26 10:58
@blabla01 píše: Více

Doufejme, že máš stejný metr i na svého syna.

• Citovat
  • Upravit
4763
12.6.26 11:03

@Zvedava1 Proč by nebyla :-) Oni přeci auto nepotřebují a všude dojedou spojem. Auto mají pouze kvůli tchýni a jejímu psovi nebo co to psala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15913
12.6.26 11:22
@Anonymní píše: Více

Takže tam nebyla jedna chyba, ale bylo jich tam víc … :roll:
Nezlob se na mě, ale naučit se testy, je základ! Když pak uděláš chybu v provozu, může to někoho stát život …
A takovej stresař jsi pořád? Pokud ano, tak za tím volantem opravdu nemáš co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9238
12.6.26 11:25
@Šmoulice píše: Více

Kolik vlastně otázek můžeš mít maximálně špatně, abys to dala? :think: Vůbec si to už nepamatuju kolik to bylo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15913
12.6.26 11:44
@izabe píše: Více

Záleží na bodech.
Otázky o křižovatkách měly víc bodů, jak třeba zdravověda.
Ale kolik to bylo přesně, to už ti neřeknu. :nevim:
Taky už je to nějaký rok, co jsem ty testy dělala. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
12.6.26 11:49

1. Projdi si všechny otázky. Plno lidí pohoří na tom, že si jen dělá dokola testy, kde se opakuje jen určitý počet otázek. U zkoušky jsou pak překvapení, když jim test vyplivne uplne neco jiného než se naučili…
2. Existují i etesty s vysvětlením, pokud tomu nerozumíš. Vřele doporučuji.
3. Nepromrhala jsi žádný pokus, který by sis „mohla pošetřit“ na jizdy. Pokud vím, máš 1 řádný + 2 opravné na každý pokus. Po neuspesnem testu jsi jízdu nedělala, takze bys měla mit pořád 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze