Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Brooucinda
mela jsem naprosto to same.
ovsem asi ti moc neporadim. ja jsem se na HA po tom mesici krvaceni vykaslala a bylo to vyresene…
Bohužel se mi to nestalo, ale být já na tvém místě tak k Dr. jdu a nebo bych si tam alespoň zavolala. Přece jen nikdy nevíš, může to být nějáká hloupost, ale i něco vážnějšího..
Raději si tam zavolej nebo dojdi. Držím palce ať to není nic vážného.. ![]()
@Brooucinda kdo ti poradil brát až 5.den cyklu? Většinou se bere hned první den, aby prášky hned učínkovaly. A ohledně toho krvácení, těžko říct, ty první 3 měsíce braní HA mohou být všelijaké, tělo se s tím musí trochu srovnat, takže tohle může být způsobeno tím ale pro jistotu bych na tu gyndu aspoň zavolala, popsala situaci a uvidíš, co ti na to řeknou ![]()
Já bych k dr aspon zavolala… protože třeba špinit celý měsíc ok ale krvácet celý měsíc to je trochu moc ne… a navíc přesně… taky sem dycky začínala s HA první den menstruace ![]()
Ja bych sla k doktorovi. Ja taky krvacela porad a byl to zanet.
Ježiš to jste mě vyděsily!!! Já myslela, že to je v celku normální!!! No tak hned co se manžel vrátí z cest, okmamžitě tam jdu!! Díky moc a jsem teda zvědavá. Ohledně těch 5ti dnů vím, že můžu brát HA hned, ale Mudr mi řekla tohle a i předtim jak jsem psala jsem to brala od 5.dne. Je to jedno… No tak to jsem zvědavá
Ja to resim uz cca pul roku. Jsem od cervence po cisari a protoze jsem bohuzel nekojila nechala jsem si napsat tu samou HA jako pred tehu, od tretiho prasku krvacim az do MS. Ze zacatku jsem to neresila protoze jsem si myslela ze je to po porodu rozhozene a srovna se to…ale nesrovnalo. Tento mesic beru k HA Noretisteron ktery krvaceni tento mesic zastavil a pristi to mam zkusit zase bez nej, pokud budu zase krvacet tak to budem resit zmenou antikoncepce…mozna taky na telisko
Byt tebou zajdu za doktorkou at se pokusi to nejak vyresit…me proste nesedly ty prasky a rekla bych ze ty mas to same
Já jsem těsně před otěhotněním měla kroužky Nuvaring a před tím Ha už nevím jména. Ale nikdy jsem s krvácením problémy neměla. Pouze jsem je musela často střídat, jelikož jednou mi po nich bylo blbě, jednou jsem z nich měla pořád kvasinky, potom jsem se neskutečně potila… Pak jsem najela na ty kroužky a mít ty peníze, šla bych do toho zase. No to jsi mi dala. V pátek se mi má vrátit muž, jenže to mam mít jakoby normálně MS, tak to tam asi nepůjdu s tím, že krvácím, když krvácet vlastně mám… No uvidíme. Jakmile nepřestanu krvácet alespoň 5.den po braní aktivních pilulek, půjdu tam, ale už ted se teda modlím, aby mi to přestalo… A ty mi v každým případě dej vědět, jak ti to dopadlo!!! Jinak HA mám teď Eloine
@Brooucinda Jestil bereš Cerazette, u toho je dlouhé krvácení normální. Taky jsem tuhle HA brala a došla jsem k závěru, že je to opravdu dokonalá antikoncepce - člověk pořád krvácí, takže k žádnému sexu dojít nemůže, riziko otěhotnění se tudíž rovná nule ![]()
Edit: Teď jsem si všimla, že už nekojíš, takže asi bereš něco jiného než Cerazette
Možná máš ještě po porodu rozházené hormony a antikoncepce ti v tom dělá ještě větší paseku ![]()
Já krvácela po porodu při užívání HA asi čtyři měsíce, pak už mě to přestalo bavit, tak jsem ji vysadila a za deset dnů byl klid (brala jsem Daisenette). Od té doby to mám skoro na den přesně
HA už brát nechci, ani jinou značku. Hold používáme kondom ![]()
@Anie22 Ježiš to mi ani neřikej!!! Já měla dycky krátkou, mírnou MS, diky HA a fakt nechci být bez… Kondom nevím… S manželem
Mě omejou fakt…
![]()
@Brooucinda Tak zkus jeden cyklus vysadit, jestli se to zlepší, budeš vědět ![]()
Ahoj, já jsem měla přesně to samé. Začala jsem po porodu hned při první MS brát antikoncepci YAZ, menstruace trvala celých 30 dní!!! Volala jsem během té doby na gynek., bylo mi řečeno, že je to velmi časté. Že mám vydržet do termínu další MS. A pak už to bylo, jak má být. Zkus vydržet do termínu další menstruace, a kdyby to neustalo, zašla bych k dr. Třeba by stačilo změnit druh HA. Je to na palici, ale podle mě jsou po porodu hormony dost rozházené a chvíli trvá, než si tělo zase zvykne…
Ahoj ženy a maminy. Potřebuju se zeptat, zda někdo měl či má stejný problém…
6.11.2012 Jsem rodila spontanním porodem. Všechno bylo v pořádku, zahojila jsem se rychle a nic mě nebolelo. Již nekojím. Dostala jsem antikoncepci. Prý až dostanu MS tak 5.den cyklu at si vezmu první pilulku. Již jsem to tak dělala před otěhotněním a měla jsem s tím dobré zkušenosti. Přišla tedy MS a já postupovala podle pokynu. 5.den si vzala pilulku. Ms se mi nejen že nezastavila, ale pokračuje dál a to mám za 3dny brát tzv.bez hormonální pilulky, při kterých se má dostavit další. Bolesti žádné nemám a krávácím jen málo. Koupila jsem si Ascorutin a brala ho, ale přišlo mi, že jsem po něm začala krvácet ještě víc a tak jsem ho přestala brát. Ted tedy nevím, zda jít k Mudr, vyčkávat nebo co…
Měli jste někdy něco obdobného?!? Předem děkuji