Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
mozna zkusit jinou skolku? ale je mozny, ze to proste nezlomis, holt to bude spis samotarsky typ.
Ahoj anonymní, jsme na tom stejně,dokonce jsem syna již odhlásila ze školky, kterou jsem celý loňský rok držela a platila, ale vše je marné ![]()
Začli jsme chodit do MC na angličtinu, ať se alespoň trochu zapojí do kolektivu,tam je ale jen hodinku, takže to zvládá dobře. Nevím, jak to bude dále, ale jasné je, že do školky by chodit měl ![]()
Jsem zvědavá, zda někdo poradí ![]()
Ahoj, ja tedy moc neporadim, ale u nas je to obdobne. Syn chodi 2.rokem do skolky, pi.uc. ma velmi rad, deti taky a hlavne ony jeho take. Kazde rano ho volaji, at si jde s nimi hrat, ale on si spise kresli nebo hraje s jeho „davnym“ kamaradem. Mimo skolku uz je to ale jina…to je vola i on sam a chce s nimi radit. Kazde rano se ujistuje, zda do skolky musi a zda tam bude ten jeho kamarad. Sem tam si pofnuka, jako kazde rano mu dam pusu s tim, ze musi byt hodny, at si pohraje a neco noveho nauci, ze si zajdu nakoupit a uvarit obed a hned jsem tam u nej. Kazde rano jedna a ta sama veta… Pote co se za mnou zaklapnou dvere je po fnukani, to same dela na plavani. Ve skolce i ve sportu je pry zlaty, cim dal tim vic se zapojuje. Vsimla jsem si ale jedne veci: je aktivnejsi a spokojenejsi, kdyz ho ucitelky a instruktorka chvali. Zkus se ve skolce domluvit, jestli by ho mohly (byt za prkotinu) vic nahlas chvalit, treba ho to nahodi. Jinak si myslim, ze ne vse ohledne skoly je ztracene!
Ja si pamatuji jak jsem materskou skolu nesnasela (sice jsem nebrecivala, nedelala sceny, protoze jsem uz od ditete byla tvrdas), ale od ZS se vse zmenilo - skolu jsem temer zboznovala a byla jsem nejlepsi zakyne. Vas maly ma jeste spoustu casu, aby se vse zmenilo a obratilo v jednodussi jak pro syna tak pro tebe (co si budeme povidat, kolikrat je to tezsi pro nas mamky). Hodne stesti.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Nas syn zacal minuly rok ve trech a pul letech navstevovat skolku. Uz od zacatku byly problemy. Brecel a brecel, a trvalo snad ctyri mesice, nez bylo prvni rano bez breku. Potom si pomalu zvykal, ale stejne snad kazde druhe rano pobrekaval a nechtel tam jit. Ucitelky rikaly, ze tam pak nebreci, ale ze se spise deti strani a vse pozoruje. Ma tam nastesti kamosku z domu a s tou je porad. Jine deti moc nevyhledava. Tento rok nastoupil i jeho mladsi bratr a tak jsem myslela, jak to vse bude v pohode. Jenze to pokracuje dal. Starsi breci a mladsi se v pohode oblekne a jde. To same je, kdyz chodi starsi na cviceni. Od ctyr let tam deti musi byt sami. Ja tam s nim doted zustavala, ale on tam proste sam nechce zustat, i kdyz vi, ze na nej cekam ve vedlejsi mistnosti a jeste tam ma opet svou kamosku z domu a jeste jednu. Take vice kamaradi s holkama a je velmi citlivy. Uz ted rika, ze do skoly taky chodit nebude. I kdyz to je jeste dlouha doba. Ale prala bych si, aby si do te doby zvykl a nevim, jak na to. Proc to vse pisu? Treba je tu nekdo, kdo ma ci mel podobne problemy a nebo nekdo, kdo mi umi poradit. Musim rict, ze jsem procetla ruzne knihy a snazim se, ale obcas mi rupnou nervy a pak brecim i ja, nebot mi ho je lito. Sama jsem jako mala nemela moc rada kolektiv a pamatuji si, jak me rodice nutili navstevovat sport, ktery jsem nesnasela a jak jsem nerada chodila do skoly, i kdyz jsem byla ve tride nejlepsi. Porad rika, ze chce byt doma, ze skolka je blba a ze s maminkou to je nejlepsi. Ale pritom, kdyz deti prijdou k nam, tak si s nima hraje. V lete to bylo super, to uz chodil i sam se sousedovic detma ven pred barak, ale ted to na nej zase pada.