Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
Neustále jsem nemocna.Byla jsem za tento rok už pětkrát nemocna a vždycky na tyden. A v praci mi zacly vyhrožovat ze mi neprodlouzi smlouvu a jsem skrze toho dost zoufala. Protoze, to nedelam naschvál. Nejhorsi je, ze jim zdrave, nepiju alkohol, nejim sladké, nekourim, beru vitaminy na imunitu.Byla jsem na testech krevních všechno prý v poradku.
Tak jak je možné že mám neustále různé výrozy, angíny či covid?
Tak s tímhle by ti měl poradit obvoďák
.
Každopádně někdo to takhle proste má, že chytí kde co…
Taky záleží jestli mas jen bolest v krku a hned jsi doma a nebo s tím chodíš dal do práce (myslím opravdu jen bolest v krku, takové to klasické nachlazení)….
A taky co děláš za práci?
@zuzanka320 píše: Více
Zůstávám doma, když už to je semnou fakt špatný. Kdyz me trochu boli v krku, tak si vezmu strepsil a jdu do prace. Takze zůstávám doma fakt když už to je proste špatný. Delam servirku
Kompletní odběry
něco je blbě
navíc je nutno brutálně nastartovat imunitu, od různých probiotik až po vitamíny, minerály
spát, hodně pít, nech se pořádně vyšetřit.. pokud bráváš často atb, to je taky nakonec špatně… já je nenávidím a za posledních 20let jsem měla max. troje…
zajímej se o své tělo, odkud to jde.. nohy? tak teplé ponožky..
krk? chraň ho..
zkus i čínskou medicínu, neleč následky, leč příčinu.
@Emiliaxs píše: Více
Nemyslela jsem to zle, ale spousta lidi je schopna si vzít neschopenku i na nic ![]()
Děláš mezi lidmi, takže se dá očekávat, že taky od nich, když mas oslabenou imunitu, chytiš kazdy prd…
A doktorka nic nevymyslela? Nebo dělala imunologické vyšetření?
Jinak krom vitamínů mě ještě napadá co zkusit saunování, otužování,.. na podporu imunitního systému? 😇
@Lucy75 píše: Více
A omezit stres…což se v praxi dělá dost blbě.
@zuzanka320 píše: Více
Doktorka mi vždycky na to řekla ze je teď sezóna nemoci a ze všichni jsou nemocný. Nedelala mi nikdy testy prave, jen když jsem nemocna ale to bere z jiných důvodu.
To saunovani me napadlo taky ze bych mohla zkusit
a nebo přemýšlím ještě nad vitaminovyma infuzema ale to nevím zda by pomohlo
@Lucy75 hodne často to začíná od krku, nechci se kvůli tomu ani s přítelem libat. Protoze ten krk mám hodne náchylný ![]()
Neporadím celkově, ale na ten krk si kup Streptokill. Je to sprej, hodně koncentrovaný, takže uživatelský hnusný, ale zabírá spolehlivě. Pak je otázka, co bereš za doplňky stravy. Ty z lékárny nejsou nic moc. Potřebuješ vitamin C, hořčík, při nemoci i zinek, prodávají se i tabletky jako komplex. Betaglukany, fermentované jídlo.
Zkus Wobenzym. Mě velmi pomohl.Taky jsem měla pořád dokola nějaké záněty v těle, včetně zánětů močových cest.
Nejdřív bych si zařídila komplexních krevní odběry a až potom uvažovala o nějakých infuzich. Někomu pomáhají, ale taky ne všem.
To saunovani, otuzovani mi přijde super pro všechny.
Ale určitě bych si udělala tu krev a pak řešila ostatní metody (vitaminy, infuzi,…)
Držím palce ![]()
jednou jsem chytla šílený zánět krku na školení a měli jsme tam starého služebního lékaře
měl asi 80let
mrkl mi do krku a říká : Kdybys přišla včera, holka, spravila by to vřelá voda a sůl
dnes to je na atb
a naučil mě fintu proti všem farmaceutickým firmám, od té doby jsem tím zaléčila děckám skoro vše, i na táborech, a v práci taky
jak to začne maličko bolet - hned- tak se musí udělat přírodní desinfekce
teplá voda a mooc soli, fak moc soli
kloktat
je to hnus
a nechat tak
nejíst, nepít (aspon půl hodinky, hodku)
pokud viroza začíná, vše se tam zdesinfikuje a ráno vstáváš jak jura
jak prosté, milý Watsone
ale firmy tě přesvědčí, že si máš za 300 kč koupit pastilky, jak chcete, no..
Imunoglukan. Než zabere, trvá to tak dva měsíce a musí se brát opravdu denně. Beru od půlky srpna do konce dubna. Jinak jsem měla stejné problémy jako ty. Neustále nachlazená, stačilo mi prochladnout. Sportuji i venku, takže to bylo pro mě hrozně omezující jít si jedeme den zaběhat a pak týden se necítít dobře.
Před pár lety jsem na tom byla podobně. Stále „na hromadě“, pořád nějaké virózy, nachlazení apod. Párkrát do roka ATB, doktorka mi je pak už ani nechtěla psát, i když jsem měla vysoké crp. Pak jsem změnila doktorku, ptz ta má šla na mateřskou a ta mi po jedné návštěvě, kdy ji stačilo si mě poslechnout, diagnostikovala astma a poslala mě na plicní. Od té doby, co užívám léky na astma jsem nemocná nebyla a mám pokoj.
samozřejmě neříkám, že je to tvůj případ, jen píšu svou zkušenost.
Ja celou zimu jedu v prirodni kombinaci cesnek, citron, zazvor, med. Do ruznych jidel, čajů.
Jak na ne něco leze, rovnou zahajuju kuru se zazvorem ten vytáhne leccos.
Piju bylinkové caje, zadne studene napoje, uz vubec ne s ledem. Udelam si behem dne dve konvice a popíjím průběžně.
Taky bych zvazila probiotika, strevni zdravi je uzce spojeno s imunitou.
Dobre se oblekat (pokud trpíš na krk, tak satek proti ofouknutí, pokud od nohou, tak teple fusekle atp), zaroven otuzovat.