Neustále na mě visí

Anonymní
19.7.23 17:58

Neustále na mě visí

Syn má něco přes rok a půl a poslední dva měsíce na mě neustále visí. Chce mi furt sedět na klíně, když nemůže tak stojí u mě a visí mi za ruku nebo za nohu. Když potřebuju někam jít, tak mi visí na noze. Nemůžu ani uvařit, protože mi furt visí na noze z boku nebo ze zadu. Ani uklidit, protože se mi furt plete pod nohy a chce zvednout. Když ho dám pryč začne hystericky brečet a brečí tak dlouho dokud si ho nevezmu do ruky. Nelze nijak zabavit, nebo že by třeba v kuchyni pomáhal. Ne on na mě furt visí. Nemůžu se ani najíst, protože jak si sednu ke stolu, visí mi furt na předloktí.

Jsem z toho zoufalá, protože toho je fakt už moc. Chápu, že je to období, ale kdy to přestane nebo můžu pro to něco udělat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6419
19.7.23 18:43

On cítí, že ho vlastně vnitřně odmítáš a o to víc visí. Zkus to na chvíli naopak, pořád ho držet, mačkat, brát na klín, objímat, časem ho to přestane bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
19.7.23 21:42

Např. u nás to trvalo do 2,5 roku.
A asi nejlepší věc, kterou můžeš udělat je to, že to přijmeš.

• Citovat
  • Upravit
4068
19.7.23 21:51

Můžeš třeba jíst současně s ním nebo ho mít u jídla na klíně. Do nosítka by nechtěl? To bys mohla i uklidit a uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
19.7.23 21:53

Synovi je 13 měsíců a začal tohle taky dělat. Zatím to není úplně nonstop. Ale když natáhne ruce a já ho hned nevezmu do náručí, třeba se jen otočím, abych odložila co mám v rukou, a hned je řev, svalí se na zem a záchvat. Mluvím na něj, sednu si třeba metr od něj a chci aby přišel on za mnou. Ne vždy to pomůže. Někdy ho prostě ignoruju, když musím vařit nebo něco. Takže cítím s tebou a doufám, že to brzy přejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24782
19.7.23 22:00
@Anonymní píše:
Syn má něco přes rok a půl a poslední dva měsíce na mě neustále visí. Chce mi furt sedět na klíně, když nemůže tak stojí u mě a visí mi za ruku nebo za nohu. Když potřebuju někam jít, tak mi visí na noze. Nemůžu ani uvařit, protože mi furt visí na noze z boku nebo ze zadu. Ani uklidit, protože se mi furt plete pod nohy a chce zvednout. Když ho dám pryč začne hystericky brečet a brečí tak dlouho dokud si ho nevezmu do ruky. Nelze nijak zabavit, nebo že by třeba v kuchyni pomáhal. Ne on na mě furt visí. Nemůžu se ani najíst, protože jak si sednu ke stolu, visí mi furt na předloktí.Jsem z toho zoufalá, protože toho je fakt už moc. Chápu, že je to období, ale kdy to přestane nebo můžu pro to něco udělat?

raduj se, užij si to..

v pubertě se dočkáš odmítání, budeš stará, trapná a blbá, budou třeba i práskat dveře a jeho život se bude odehrávat v on-line prostoru…
jak ráda bych vrátila visení na noze… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.23 07:49

Díky za všechno odpovědi. No já úplně nejsem fanouškem přílišného fyzického kontaktu a tohle je pro mě fakt noční můra.

V nositku bohužel nevydrží. Děsně v něm brečí, takže tím si bohužel nepomůžu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.23 07:49

@Lucy75 moje máma říká to samé :srdce: Ale obávám se, že tuhle asi asi oceníme, až když to přijde. Tak jak to bývá :)

• Citovat
  • Upravit
5889
27.7.23 08:03

Srovnej si priority.Je důležitější spokojené dítě nebo dokonalá domácnost? A lze obojí tak nějak. Já si třeba dítě dala do autosedačky, tam se naučilo samo se pohoupat a měla jsem dítě takto v kuchyni, ale v bezpečné vzdálenosti a někdy v manduce, když to jinak nešlo. A velmi často na jednom boku a druhou rukou jsem něco dělala. Vztah se vyvíjí už od prenatálního období. Nebo můžeš dítě nechat hrát s nádobím, to miluje většina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.7.23 08:03

Podle mě je to fáze separační úzkosti.. naprosto normální a přejde to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.23 11:30

@Fiveone domácnost mi je úplně jedno, klidně budu překračovat cokoliv :) chci se v klidu najíst, dojít si na záchod.

Bohužel cokoliv, kde musí syn sedět, stat apod je špatně, a znamená to rev. Podle mýho bude mít nějaký adhd protože obvykle nevyrdzi vteřinu na místě.

Hrnce super, to už jsem taky vymyslela, ale bohužel to nezabralo… Nevydrží u toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.23 11:30

@ludmilaadamkova no, k tomu jsem došla taky, spíš mě zajímá jak dlouho to tak může trvat.

• Citovat
  • Upravit
5889
27.7.23 11:38
@Anonymní píše:
@Fiveone domácnost mi je úplně jedno, klidně budu překračovat cokoliv :) chci se v klidu najíst, dojít si na záchod.

Bohužel cokoliv, kde musí syn sedět, stat apod je špatně, a znamená to rev. Podle mýho bude mít nějaký adhd protože obvykle nevyrdzi vteřinu na místě.

Hrnce super, to už jsem taky vymyslela, ale bohužel to nezabralo… Nevydrží u toho.

Tak vydržet, syn takto byl cca půl roku závislý a nemohla jsem v klidu udělat nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
28.7.23 15:46
@Anonymní píše:
Syn má něco přes rok a půl a poslední dva měsíce na mě neustále visí. Chce mi furt sedět na klíně, když nemůže tak stojí u mě a visí mi za ruku nebo za nohu. Když potřebuju někam jít, tak mi visí na noze. Nemůžu ani uvařit, protože mi furt visí na noze z boku nebo ze zadu. Ani uklidit, protože se mi furt plete pod nohy a chce zvednout. Když ho dám pryč začne hystericky brečet a brečí tak dlouho dokud si ho nevezmu do ruky. Nelze nijak zabavit, nebo že by třeba v kuchyni pomáhal. Ne on na mě furt visí. Nemůžu se ani najíst, protože jak si sednu ke stolu, visí mi furt na předloktí.Jsem z toho zoufalá, protože toho je fakt už moc. Chápu, že je to období, ale kdy to přestane nebo můžu pro to něco udělat?

Proto dceru 20mes porad nosim, jak chce. Varim s ni, dneska jsem jednou rukou obalovala rizky :lol: jak nema svuj den, tak je u me a u prsa. Tak si sednu v kuch na zem, nakojim a bud odbehne nebo ji vemu na ruce. Mame i ucici vez, co je super vec. Stoji v tom u linky a ji nebo mi pomaha. Je to narocne obdobi, ale brzo prejde. Jo a u nas nechce jezdit v kocarku, tak vylety, prochazky jedine na rukach. V sob jsem ji nesla na vylete 3h, takze u nas tak. Ale neodmitam ji, jak chce byt u me, tak ji vezmu a nenechavam rvat nebo aby me tahala za nohy. Uz jsme zrusili i jidelni zidli, ptze s jidlem sedime na zemi nebo mi sedi na kline nebo stojime u linky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.23 07:11

@MonaSun tak to je přesně ta cesta, kterou jít nechci. Přesně takhle vychovává dceru můj bratr se ženou a dnes je to rozmazlenec a spratek první třídy. A to bych nesnesla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML